PRESS
Krenite na vrijeme

Neizostavna ljetna rutina: SPF krema za sve tipove kože

Lice je svakodnevno izloženo sunčevom zračenju. Iako sunce, u određenoj mjeri, može imati pozitivan utjecaj na naš organizam, raspoloženje, osigurati vitamin D, poboljšati cirkulaciju te ojačati metabolizam i produktivnost, pretjerano izlaganje vrlo je štetno za kožu.

Lice je svakodnevno izloženo sunčevom zračenju. Iako sunce, u određenoj mjeri, može imati pozitivan utjecaj na naš organizam, raspoloženje, osigurati vitamin D, poboljšati cirkulaciju te ojačati metabolizam i produktivnost, pretjerano izlaganje vrlo je štetno za kožu.

Koža lica ima drugačije karakteristike od kože ostatka tijela: tanja je, ima manje stanice, ima više pora te zbog većeg broja žlijezda lojnica luči više lipida. Ona je i svakodnevno izložena okolišu, što ju čini podložnom vanjskim čimbenicima poput UVA i UVB zraka. UV zračenje, osobito UVA zrake, prisutno je cijeli dan i to svakodnevno - zimi i ljeti, bilo da je sunčano ili oblačno. Dok je koža tijela prekrivena, koža lica je izložena vanjskim čimbenicima tijekom cijele godine.

image
PRESS

Neka od najčešćih oštećenja uzrokovanih djelovanjem sunca na kožu su preuranjeno starenje kože (fotostarenje), hiperpigmentacije, PLE - polimorfna erupcija svjetlosti (osip koji se pojavljuje nakon izlaganja suncu), opekline od sunca i rak kože. Popis stanja kože povezanih sa suncem je dug, no dobro je to što se mnoga od njih mogu izbjeći primjenom odgovarajuće zaštite od sunca za lice – svaki dan.

Nevidljiva SPF zaštita za sve tipove kože

Kako bi SPF krema što jednostavnije uklopila u svakodnevnu rutinu, vrlo je važno izabrati SPF kremu koja se lako upija, ne ostavlja masne tragove i ugodna je kod nanošenja. Upravo to pruža Eucerin inovacija - Hydro Protect fluid ultra lagane teksture SPF 50+ koji je posebno formuliran za svakodnevnu upotrebu. S hidro-tehnološkim kompleksom, pruža osjećaj trenutne hidracije i svježine.

image
PRESS

Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA i UVB filtre za vrlo visoku UV zaštitu, likokalkon A neutralizira slobodne radikale uzrokovane UV i HEVIS svjetlom. Ova ultra-lagana krema za sunčanje također uključuje gliciretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože. Klinički i dermatološki dokazano je prikladan na svim tipovima kože, uključujući i osjetljivu kožu.

Ljetna rutina za zdravu i hidriranu kožu

Da bismo osigurali potpunu hidrataciju kože i zaštitili ju od nepovoljnih utjecaja u nadolazećim mjesecima, potrebno je uspostaviti prigodnu ljetnu rutinu:

1. korak - Hidratantni serum

Ljeto je vrijeme za dodatnu hidraciju. Eucerin Hyaluron-Filler hidratantni booster pruža trenutnu vlažnost i osvježenje te povećava hidraciju do 24 sata - idealan serum za nanošenje ispod SPF zaštite.

2. korak - Zaštita od sunca

Eucerin Hydro Protect fluid SPF 50+ sadrži ultra laganu formulu za brzo upijanje s nevidljivim završnim slojem.

3. korak - Hidratantni sprej

Hidracija u svakom trenutku uz Eucerin Hyaluron sprej s hijaluronskom kiselinom za lice i tijelo.

4. korak - Obnavljajuća noćna njega

Nakon cijelog dana na suncu koži je potrebna obnova. Eucerin Hyaluron-Filler noćna krema podržava process regeneracije kože tijekom noći.

image
PRESS
Linker
16. srpanj 2024 15:26