Zvjezdana prašina

Prigušeni glamur novog Chanelovog mirisa

Najnoviji parfem iz kolekcije Les Exclusifs posveta je dijamantnoj ogrlici Comete, koju je Coco Chanel dizajnirala 1932., a kreirao ga je Olivier Polge.

Najnoviji parfem iz kolekcije Les Exclusifs posveta je dijamantnoj ogrlici Comete, koju je Coco Chanel dizajnirala 1932., a kreirao ga je Olivier Polge.

Svi parfemi iz najluksuznije Chanelove kolekcije popularno zvane ‘ekskluzivci’ (Les Exclusifs), inspirirani su nekim važnim trenucima iz života i karijere slavne Coco Chanel. Tako i najnoviji, Comete, koji je kreirao Olivier Polge imajući u mislima prvu kolekciju nakita što ju je modna dizajnerica napravila 1932. - odnosno, ogrlicu Comete. Coco Chanel je u to doba dizajnirala raskošnu bižuteriju, a onda je u suradnji s londonskim draguljarom - u nadi da će revitalizirati posrnulu ekonomiju dijamanata – svojim klijentima iz visokog društva ponudila Bijoux De Diamants.

image

Coco Chanel je 1932. napravila ogrlicu Comete prema kojoj je parfem dobio ime

CHANEL

Najsjajnija zvijezda te kolekcije bila je Comete, kao simbol prigušenog glamura i optimizma, koji su bili poželjni u tom trenutku velike ekonomske krize. Danas je slična situacija, a novi Comete u bočici minimalističkog dizajna, ali s dragocjenim parfemskim uljima, donosi na nas malo ‘zvjezdane prašine’.

image

Svjetlucav i intenzivan, u njemu se prožimaju sočna trešnja, senzualne note irisa i heliotropa te puderasti mošus – no glavni sastojak je iris pallida

CHANEL
image

Olivier Polge kreirao je Comete

CHANEL

Svjetlucav i intenzivan, u njemu se prožimaju sočna trešnja, senzualne note irisa i heliotropa te puderasti mošus – no glavni sastojak ove moderne mirisne kreacije s daškom tradicije je iris pallida. Takozvana blijeda perunika daje jednu od najskupljih esencija što ih koriste parfumeri, a Chanel ih već gotovo četrdeset godina nabavlja s istog mjesta – farme obitelji Mul u Pegomasu, u francuskoj regiji Grasse.

image

Chanel blijedu peruniku nabavlja s farme obitelji mul u Pegomasu, u francuskoj regiji Grasse

Linker
02. svibanj 2024 17:16