ANDRIYKO PODILNYK/UNSPLASH
Inkluzivna ljepota

Ruše se granice: Lansirano prvo motorizirano pomagalo za šminkanje

Za sada je uređaj namijenjen nanošenju ruža, no planira se proširivanje njegovih mogućnosti.

Za sada je uređaj namijenjen nanošenju ruža, no planira se proširivanje njegovih mogućnosti.

L’Oréal Lancôme debitirao je na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu (2023 Consumer Electronics Show) inovativnim uređajem koji pomaže u nanošenju šminke osobama s ograničenom pokretljivošću šake ili ruke. U prvom planu prošlotjednog sajma, najutjecajnijeg tehnološkog događanja u svijetu, bila je pristupačnost, a uz ovo pomagalo, koje je dobilo ime HAPTA, za mnoge sasvim uobičajen čin šminkanja može postati pristupačniji i osobama kojima nanošenje make upa predstavlja teškoću, objavio je New Beauty.

Precizno i ravnomjerno

HAPTA je motorizirani, ultraprecizni ručni aplikator koji može pomoći u ravnomjernom nanošenju šminke. Za sada je namijenjen nanošenju ruža na usnice, no kompanija planira proširiti njegovu funkcionalnost i s vremenom uključiti i druge alate i aplikatore.

Pametna kontrola pokreta

Uređaj ima "pametnu" kontrolu pokreta te magnetske dodatke za ergonomsku rotaciju i fleksibilnost koji korisnicima olakšavaju šminkanje. Tehnologiju koja je korištena za bolju stabilizaciju izvorno je kreirala tvrtka Verily koja stoji i iza tehnologije elektroničkog pribora za jelo Liftware Steady.

"S HAPTA-om idemo korak dalje čineći ljepotu pristupačnijom, jer bi joj svi trebali imati jednak pristup. Godinama nastojimo svakoj ženi pružiti rješenja ljepote prilagođena njezinim potrebama. Tehnologija je omogućila da revolucioniramo način na koji razvijamo kozmetičke proizvode i usluge omogućujući veću personalizaciju", rekli su iz Lancôma.

Linker
21. svibanj 2024 02:58