MIKEL BILBAO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
Anti-aging iz mora

Kao kod kirurga: Novi sastojak za pomlađivanje dolazi iz zelenih algi

Sastojak nove generacije namijenjen je popunjavanju bora i rješavanju gubitka masnog tkiva koji se javlja s godinama. Potpuno je prirodan, veganski i ne sadrži konzervanse.

Sastojak nove generacije namijenjen je popunjavanju bora i rješavanju gubitka masnog tkiva koji se javlja s godinama. Potpuno je prirodan, veganski i ne sadrži konzervanse.

Algafiller je nov aktivni sastojak za anti-aging, a njegov bi pomlađujući učinak mogao biti moćan poput kirurških metoda pomlađivanja. Patentirala ga je kompanija Agrimer, okrenuta inovativnim projektima s algama na području kozmetike, prehrane i poljoprivrede, piše Premium Beauty News. Ekstrahirali su ga iz algi koje se same regeneriraju, a žive u Atlantiku uz obalu Bretanje. Prema dosadašnjim rezultatima, sposoban je pojačati prirodnu regeneraciju kože te poboljšati njenu gustoću i elastičnost.

Sto posto prirodan

Izvor Algafillera je Codium tomentosum, vrsta zelene (klorofilne) makroalge čija se struktura sastoji od jedne goleme stanice sa stvarno velikim kapacitetom zacjeljivanja i regeneracije. Novi aktivni sastojak sadrži i dva saharida koji imaju snažna hidratantna svojstva. Sto posto je prirodan, veganski i ne sadrži konzervanse.

image

Zelene alge kriju mnoge dobrobiti za kožu

ROBERTO RINALDI/NATURE PICTURE LIBRARY/PROFIMEDIA

Kako djeluje

Sastojak nove generacije namijenjen je popunjavanju bora i rješavanju lipoatrofije, gubitka masnog tkiva koji se javlja s godinama. Smanjenje broja i veličine masnih stanica do kojeg dolazi sa starenjem, dovodi do gubitka volumena na licu, pa podočnjaci i obrazi postaju prazniji, koža se spušta i nabire, a bore postaju izraženije.

image

Nov sastojak iz algi sposoban je pojačati prirodnu regeneraciju kože te poboljšati njenu gustoću i elastičnost

LUCA TETTONI/ROBERTHARDING/PROFIMEDIA

Dobrobiti novog aktivnog sastojka poduprte su testovima in vitro i in vivo koji su pokazali značajan učinak u smanjenju tzv. vraninih nogu (bore oko očiju) i nazolabijalnih bora, popunjavanju volumena obraza, povećanju tonusa, čvrstoće i gustoće kože. Za primjenu u anti-agingu i njezi kože u menopauzi, proizvođač Agrimer preporučuje korištenje Algafillera u koncentracijama od jedan do tri posto.

Linker
08. svibanj 2024 10:47