DEPOSITPHOTOS
Znakovi starenja

Ovi dijelovi tijela stare brže od lica i brže nego što biste možda pomislili

Godine koje prolaze ne ostavljaju jednake tragove na koži cijelog tijela, neka su područja posebno osjetljiva na utjecaj vremena i sile teže

Godine koje prolaze ne ostavljaju jednake tragove na koži cijelog tijela, neka su područja posebno osjetljiva na utjecaj vremena i sile teže

Starenje je neizbježno, koža nam se s godinama stanjuje i gubi elastičnost te se polako opušta i na njoj se ucrtavaju bore. Upotrebom proizvoda za njegu znakovi starenja mogu se u određenoj mjeri ublažiti ili odgoditi, a pritom valja imati na umu i činjenicu da se ti signali ne javljaju ujednačeno. Fokus njege je, naravno, na licu, no neki dijelovi tijela pokazuju znakove starenja ranije od lica.

Vrat i dekolte

Koža na vratu sklona je među prvima, ako ne i prva, popustiti pred pritiskom vremena i gravitacije. Razlog je u tome što je tanja, delikatnija i osjetljivija od kože na ostalim dijelovima. Slično kao na licu, na vratu i dekolteu također se razvijaju fine linije i bore, zbog toga ti dijelovi zahtijevaju jednaku redovnu njegu i brigu kao lice, jutarnju i večernju. Temelj je hidratacija, pa odaberite bogatu hidratantnu kremu za tijelo koja će pomoći i punijem izgledu kože.

Čitajte i: Zaboravite kirurški lifting: I injekcije botoksa mogu učiniti čudo za pomlađivanje vrata

Ruke

Ruke stalno obavljaju brojne zadatke, izlažemo ih suncu i vjetru, hladnoći i vrućini, prljamo ih i peremo..., pa nije čudno što je koža ruku često suha, oštećena i naborana i što se znakovi starenja na njima počinju pojavljivati već u našim dvadesetima. Često pranje i doticaj s vodom uklanjaju prirodnu vlagu i ulja s kože ruku, a sunce može uzrokovati preuranjenu naboranost kože i pojavu tamnih mrlja. Kako bi se šteta ublažila, ili još bolje spriječila, trebalo bi svakih nekoliko sati nanositi na ruke bogatu nemasnu kremu koja dubinski hidratizira kožu. Pored toga, obavezna je zaštita od sunca - štitite ruke svaki dan kremom sa SPF-om. Pritom nemojte zanemariti nadlanice, vjerovali ili ne, one su među područjima koja najčešće zaboravljamo zaštititi od sunca.

image

Laktovi i koljena stalno rade što pridonosi rastezanju i opuštanju kože

DEPOSITPHOTOS

Laktovi

Više je razloga za brže vidljivo starenje laktova, to su, primjerice, produljena izloženost suncu, suha koža, gubitak kolagena, a ni građa i funkcija im ne idu na ruku. Laktovi su, naime, uglavnom "kost i koža", malo je na njima mišića i masnoća koji bi ih popunili, uz to se stalno pomiču, savijaju i izravnavaju, zbog čega se koža rasteže te se s vremenom počinje opuštati. Pravovremena hidratacija i posvjetljivanje kože s hiperpigmentacijama, koje na ovom dijelu nisu rijetke, mogu pomoći boljem izgledu laktova.

Čitajte i: Ključni saveznici u njezi: Anti-aging znači koži osigurati vlagu kako bismo je održali mladolikom

Koljena

Koljena su ključna za svakodnevno kretanje, što znači da često rade "prekovremeno" i da su preopterećena, a pritisak kojem su manje-više stalno izložena može pridonijeti rastezanju i opuštanju kože. Tome treba pridodati gubitak kolagena i elastičnosti kože, zbog čega će se koža s vremenom ovjesiti i naborati. Kako koljena ne bi bila suha i gruba, preporuka je njegovati ih bogatim hidratantnim kremama koje vlaže i omekšavaju kožu.

Linker
06. svibanj 2024 13:42