njega kože

 SHUTTERSTOCK
NOVA LINIJA

Stiže nam ljeto, ovo je snažna i učinkovita zaštita kože od sunca u 3 koraka

Koža je naš najveći organ, a samim time izravno je najizloženija vanjskim faktorima i neželjenim čimbenicima, posebice ljeti.

Koža je naš najveći organ, a samim time izravno je najizloženija vanjskim faktorima i neželjenim čimbenicima, posebice ljeti.

Iako je sunce neophodno za život i sintezu vitamina D, prekomjerno izlaganje može izazvati promjene na tijelu, s kratkoročnim i dugoročnim posljedicama. Kratkotrajno izlaganje UV zrakama uzrokuje brojne negativne posljedice poput epidermalnog zadebljanja, crvenila koža, odumiranja stanica te različitih alergija. Osim toga, danas je sunce glavni uzročnik raka kože i ostaje glavni čimbenik starenja kože, potičući pojavu tamnih mrlja i dubljih bora. Iako naše tijelo ima više prirodnih zaštitnih mehanizama za borbu protiv UV zraka, vanjski sustav zaštite od sunca neophodan je da bi se smanjilo potencijalno oštećenje kože. Upravo zbog toga poznati brend Biologique Recherche donosi snažan, učinkovit i sveobuhvatan program njege kože u tri koraka tijekom cijelog ciklusa sunčanja, pogodan za sva stanja kože.

Riječ je o TRIPLE SHIELD COMPLEX©, ekskluzivnom kompleksu koji štiti od sunčevih zraka, formuliranom sa 100 % prirodnim filtrima, kombinacijom mineralnih i biljnih filtara. Njegova tehnologija pruža zaštitu od cijelog spektra sunčevog zračenja koje je opasno za tijelo i učinkovito štiti kožu ciljano djelujući na 100 posto sunčevih zraka. Dermatozi smatraju kako postoje ak tri koraka za zaštitu od štetnog djelovanja sunca, zbog čega je poznati francuski brend osmislio nekoliko proizvoda koji obuhvaćaju čak tri faze - pripremu, zaštitu te smirivanje, odnosno obavljanje kože nakon izlaganja suncu.

image

Preparation UV (126 eura)

PROMO

Proizvod za njegu kože Preparation U.V., bogat prirodnim aktivnim sastojcima biljnog porijekla, priprema kožu da na optimalan način upije sunčevo zračenje već od prvog izlaganja. Pospješuje sintezu melanina bez izlaganja suncu, čime potiče prirodno tamnjenje kože. Sprječava pojavu pigmentacijskih mrlja i pomaže usporiti starenje kože.

image

Helios3 (79 eura)

PROMO

Tu je i Helios3, dodatak prehrani baziran na biljnim ekstrakatima, vitaminima i mineralima koji djeluje iznutra i podrška je epidermi prije, tijekom i nakon izlaganja suncu. Proizvod potiče prirodnu preplanulost, sprječava pojavu pigmentacijskih mrlja i starenje kože, a budući da djeluje iznutra, štiti epidermu prije, tijekom i nakon izlaganja suncu. Helios3 prati kožu tijekom tri faze metodologije njege za sunčanje Biologique Recherche, a njegova cjelovita formula obogaćena je prirodnim karotenoidima i esencijalnim masnim kiselinama, kao i vitaminima A i E te antioksidativnim mineralima koji pomažu zaštititi stanice od oksidativnog stresa, odgovornog za starenje kože i pojavu pigmentacijskih mrlja.

image

Protection U.V. SPF 25/SPF 50 (132 eura/140 eura)

PROMO

Prilikom izlagnja suncu također je iznimno važna pravilna zaštita. Protection U.V. SPF 25/SPF 50 proizvodi formulirani su na temelju tehnologije Triple Shield Complex©, a učinkovito štite epidermu od vidljive svjetlosti te UVA, UVB i infracrvenih zraka. Osiguravaju potpunu zaštitu očuvanjem sunčevog kapitala kože. Proizvodi su fotostabilni i vodootporni. Osim toga što štite kožu od sunca, ograničavaju isušivanje kože, sprječavaju nastanak pigmentacijskih mrlja te imaju anti-age djelovanje.

image

Protection U.V. Corps SPF 25/SPF 50 (126 eura/128 eura)

PROMO

Osim njih, tu su i Protection U.V. Corps SPF 25/SPF 50 proizvodi koji učinkovito štite kožu od sunca zahvaljujući kombinaciji 100 posto prirodnih filtera. Stvar je u tome što tehnologija Triple Shield Complex© ciljano djeluje na sunčeve zrake, pruža potpunu zaštitu i čuva sunčev kapital kože. Osim toga, također uspješno ograničava, odnosno sprječava neželjenu dehidraciju uzrokovanu pretjeranim izlaganjem suncu.

image

Reparation U.V. (126 eura)

PROMO

Mjesec dana nakon izlaganja suncu idealno je vrijeme za obnovu kože. Upravo su zato iz brenda lansirali Reparation U.V., proizvod koji obnavlja kožu nakon štetnih učinaka fotostarenja, sprječava rizik od reaktivnosti kože nakon izlaganja UV zračenju te ima trenutačno smirujući učinak. Naime, ljeti je naša koža izrazito krhka i dehidrirana jer je njezina epiderma, osim UV zrakama, često izložena morskoj vodi, kloru, vjetru, soli i pijesku.

Osim ovih štetnih učinaka na epidermi, tijekom izlaganja UVA zračenju mogu nastati slobodni radikali i promijeniti DNK stanica derme, oštećujući kolagenska i elastinska vlakna. Nastala glikacija također može uzrokovati pojavu novih i produbiti postojeće bore. Ova pojava, koja je rezultat reakcije između proteina kože i šećera, tako ubrzava starenje kože, a upravo Reparation U.V. pomaže da do toga ne dođe.

Sve proizvode iz spomenute linije, kao i informacije o sastavu, korištenju i upotrebi istih, možete pronaći na službenim stranicama brenda.

Linker
27. srpanj 2024 03:19