Bez uboda i štipanja

Poznati obožavaju vježbu za lice koja jača mišiće, zateže kožu i zaglađuje bore

Elektromagnetska stimulacija usmjerena je na mišiće "podizače" lica, dok se radiofrekvencijom zagrijava tkivo kako bi se potaknula veća proizvodnja kolagena.

Na mišiće, kožu i vezivno tkivo na licu istodobno djeluje EmFace, tretman za podizanje kože i smanjenje bora koji su mnogi celebrityji prigrlili čim se pojavio. Vrlo slično prethodniku, tretmanu EmSculpt Neo koji je namijenjen za tijelo, i ovaj koristi dvije vrste energije – elektromagnetsku i radiofrekvencijsku – kako bi se lice pomladilo i konturiralo. Pritom nema potrebe za iglama, nitima, bockanjima, a nakon svega nije potreban ni oporavak, jer temelj je tretmana stimuliranje mišića na licu.

Mišići podizači

Mišići koje cilja oni su koji licu mogu dati podignut izgled. Elektromagnet, točnije elektromagnetska stimulacija lica visokog intenziteta (HIFES), usmjerena je na mišiće "podizače" lica, odnosno one koji podižu obrve i kutove usta kako bi licu dali V efekt kada ojačaju. Budući da aktivira mišiće, postavlja se pitanje može li takva stimulacija utjecati na botoks koji je otprije prisutan u licu, odnosno može li ubrzati njegovo trošenje.

Kako piše New Beauty, do toga ne bi trebalo doći, jer se EmFaceom tretiraju samo specifični mišići. To su veliki i mali jabučni mišić koji zajednički podižu kutove usana i gornju usnu te mišić smijeha, a njih se ionako ne tretira botoksom. Na čelu se nastavak EmFacea smješta preko frontalnog mišića koji pokreće kožu glave i podiže obrve. Djeluje na ovojnicu vezivnog tkiva iznad i ispod mišića, kao i na mišić, kako bi zategnuo izdužene mišiće i labave ligamente. Istodobno, radiofrekvencijska energija zagrijava tkivo kako bi potaknula veću proizvodnju kolagena.

Nije specificirano koliki bi vremenski razmak trebao biti između tretmana injekcijama i tretmana EmFaceom, no to ponajprije ovisi o području lica na kojem se radi. Ako su fileri ili botoks aplicirani na neki drugi dio lica, nema potrebe za čekanjem, smatraju liječnici, ali ipak uz ogradu da to ovisi od slučaja do slučaja. Ako ste pak prvo obavili EmFace, a razmišljate o filerima, savjetuje se pričekati s njima oko tri mjeseca. Razlog je u tome što elektromagnetska stimulacija može utjecati na anatomiju, nakon čega će možda biti potrebno aplicirati manje filera ili će bolje odgovarati drugi tip filera.

Osvježena poznata lica

Od holivudskih celebrityja među prvima je EmFace isprobala glumica Rebel Wilson kojoj je nakon gubitka većeg broja kilograma trebalo nešto za konturiranje lica. Uoči filmske premijere kojoj je trebala prisustvovati uputila se zajedno s djevojkom Ramonom Agrumom na tretman o kojem je informirala pratitelje na Instagramu. "U početku osjećate samo toplinu, a poslije i kao da vam prolaze mikrostruje. Nakon tretmana čelo mi je bilo glađe, a jagodice povučene prema gore", opisala je 43-godišnja glumica.

Njena vršnjakinja, glumica Jessica Simpson, bila je poetičnije raspoložena, pa je kroz smijeh rekla kako ju je EmFace posvuda izljubio. Dok je primala tretman zatezanja kože, osjećala je ježenje, a poslije je postalo intenzivnije. Aliciji Silverstone, koja se proslavila u "Djevojkama s Beverly Hillsa" prije gotovo 30 godina, najvažnije je bilo to što tijekom tretmana ništa ne ulazi u njenu kožu, pa nema ni potrebe za oporavljanjem. Tretman je opisala kao tjelovježbu za lice.

Glumica i plesačica Jenna Dewan izjavila je kako bi probala sve kada je u pitanju ljepota, pa se lako odlučila i za ovaj tretman. Najviše se toj 42-godišnjakinji sviđa što je "neinvazivan, prirodan i djeluje nekako futuristički". Bila je vrlo zadovoljna rezultatima, pogotovo vidljivo toniranom linijom donje čeljusti. Drea de Matteo, koju smo gledali u serijama "Obitelj Soprano", "Nijanse plave" i drugima, također nije skrivala zadovoljstvo. Ponosno je objavila kako u njenoj 51. godini u osvježenje njenog lica nisu bili uključeni ni botoks ni fileri ni kirurški zahvati, nego samo njena liječnica i "čarobni aparati za lice", a posljednji u nizu je EmFace.

Linker
23. travanj 2024 08:57