Improvizirani implantati

Prije odluke o povećanju grudi novi izgled možete dočarati pomoću lakog testa s rižom

Glavnu ulogu u ovom kućnom testu ima bijela riža, jer može prilično uvjerljivo "odglumiti" implantate za grudi

Donijeti odluku o odlasku na estetsku operaciju povećanja grudi nije lako. U glavi se roje stotine pitanja – kod kojeg liječnika otići, koliko je operacija sigurna, koliko traje oporavak itd. - a jedno od najvažnijih pitanja sigurno je izbor veličine implantata, a time i grudi. Možda imate općenitu ideju o tome koju biste veličinu košarica željeli, no niste sigurni kakav je implantat za to potreban.

Sve će vam, naravno, biti mnogo jasnije nakon konzultacija s liječnikom, procjenjivanja kvalitete tkiva i mjerenja, kada je moguća i kompjutorska fotosimulacija, ali osnovnu predodžbu možete steći i ranije. U tome će vam pomoći jednostavan kućni test s rižom.

Čitajte i: Kako protječu prvi dani i tjedni nakon operacije povećanja grudi

Što vam treba za test

Test s rižom može vam pomoći da otkrijete koja bi vam veličina implantata odgovarala i kako bi oni izgledali na vašem tijelu. Trebaju vam nekuhana bijela riža, mjerna posuda ili vaga, najlonske čarape i sportski grudnjak koji vam dobro pristaje.

Riža je pogodna za test jer lako može "odglumiti" implantate, čiji se volumen standardno mjeri u kubičnim centimetrima i u njihovom se slučaju uobičajeno označava kao cc (a ne kao cm3). Volumen implantata može biti izražen i u mililitrima (ml), što je potpuno jednako kubičnim centimetrima.

image

Nije lako procijeniti koji implantat daje željenu veličinu košarica

SHARON MCCUTCHEON/UNSPLASH

Koliko je riže potrebno

Izrežite sa čarapa dijelove za stopala. Potom izmjerite potrebnu količinu riže - jedan gram odgovara otprilike jednom kubičnom centimetru (odnosno, jednom mililitru).

Kako biste se lakše snašli, dobro je znati da najmanji implantati na tržištu imaju oko 100 cc (dakle, za improvizaciju vam treba oko 100 grama riže). Svaki sljedeći implantat veći je za oko 25 cc, a povećanje implantata od 150 do 200 cc znači jednu do jednu i pol veličinu košarice grudnjaka više. Najveći implantati na tržištu imaju oko 800 cc, a najtraženiji su oni volumena od 300 do 360 cc.

Sada uspite željenu količinu riže u čarape, pa zavežite otvorene krajeve kako biste dobili improvizirane implantate. Odjenite sportski grudnjak i umetnite napunjene čarape.

Količinu riže lako možete povećavati ili smanjivati, pa će vam ovaj jednostavan postupak moći pružiti sliku o tome kako bi implantati različitih veličina izgledali na vašem tijelu, koja bi vam veličina najbolje odgovarala, daje li vam skladnu figuru ili djeluje neprirodno. Naravno, to su samo smjernice, konačnu odluku donijet ćete nakon razgovora s kirurgom.

image

Test s rižom može pomoći da otkrijete koja vam veličina implantata odgovara

DEPOSITPHOTOS

Dok mjerkate figuru...

Dok u ogledalu mjerkate svoju figuru s improviziranim implantatima u sportskom grudnjaku, trebate imati na umu još nekoliko činjenica.

Položaj implantata: Stvarni implantat bit će smješten unutar tkiva dojke, ispod ili iznad mišića. To, naravno, utječe na konačan izgled.

Oblik implantata: Kod izbora implantata ne birate samo veličinu, nego i oblik, a to nije moguće točno predočiti pomoću testa s rižom. Razlikuju se okrugli i implantati u obliku suze; ovi prvi daju veći volumen i ističu gornji dio dojke, dok su ovi drugi sličniji prirodnom izgledu dojke.

Tekstura implantata: Ovaj test ne pomaže u predočavanju teksture implantata niti budućeg osjećaja u grudima. Implantati daju mnogo prirodniji osjećaj i puno bolje priliježu uz tijelo nego njihove improvizacije.

Čitajte i: Spavanje u grudnjaku ne sprječava opuštanje grudi, ali može imati i svoje dobre strane

Prije konačne odluke

Ukusi su različiti, pa neke žene od početka žele velike implantate, drugima se učini da bi im mogli dobro stajati, treće nisu sigurne. Test s rižom i čarapama može u određenoj mjeri pomoći kod donošenja odluke. No, iako se vama može sviđati ideja o dva broja većim grudima, kirurg vam može predložiti manje implantate, primjerice, ako ste izabrali implantate prevelike za vaše tijelo ili ako na prsima nemate dovoljno kože, pa bi se rubovi prevelikih implantata mogli vidjeti. U svakom slučaju, prije konačne odluke odaberite pouzdanog kirurga i detaljno se informirajte o svemu što vas zanima.

Linker
14. travanj 2024 22:09