Glow Ekspert

Rješenje za intimne probleme: Otvoreno o ‘onom dolje‘ s doktoricom Željanom Bolančom

Za probleme s intimnim zdravljem postoji bezbolno, učinkovito i nekirurško rješenje - koje predstavlja specijalistica dermatovenerologije Željana Bolanča.

O problemima sa zdravljem većina ljudi će govoriti bez problema. Osim ako nije riječ o problemima ženskog intimnog zdravlja. Najčešće zbog osjećaja srama i nelagode, velika većina žena se neće čak ni najbližoj prijateljici požaliti na tu vrstu tegoba, a nemali je broj onih koji to neće podijeliti ni sa svojim životnim partnerom. Je li stvar kulturološkog naslijeđa koje je nametnulo da se o "onim stvarima dolje" ne priča ili je razlog nešto drugo, možda i nije toliko važno, no svakako je važno da svaka žena zna da za takve probleme postoji rješenje.

"Opuštenost i naboran izgled stidnice, malih i velikih usana, slabija prokrvljenost i osjetljivost genitalnog područja, neugodne senzacije prouzročene povećanjem malih usana, smanjenje seksualne želje i samopouzdanja te slabljenje mišića rodnice... to su najčešći problemi koji muče žene kad je riječ o intimnoj zoni. Javljaju se kod velikog broja žena koje su rodile, prolaze kroz menopauzu, kao i kod onih žena koje su u potaknutoj menopauzi bilo zbog histerektomije i adneksektomije, odnosno uklanjanja maternice i jajnika, ili onkološkog liječenja zbog karcinoma dojke", govori specijalistica dermatovenerologije dr. med. Željana Bolanča, koja u svojoj zagrebačkoj poliklinici nudi odlično rješenje za intimne probleme. Votiva je, kaže, tretman koji na siguran, nježan i - najvažnije od svega - neinvazivan način pomaže u rješavanju intimnih tegoba nastalih nakon poroda ili tijekom procesa starenja.

image

Specijalistica dermatovenerologije dr. med. Željana Bolanča u svojoj poliklinici nudi odlično rješenje za intimne probleme

PRESS

Osmišljena za pomlađivanje unutarnje strane vaginalnog područja, ova neinvazivna metoda poboljšava unutarnju napetost, protok krvi i osjet u regiji blagim zagrijavanjem opuštenog tkiva. Iako je Votiva ponajprije namijenjena zatezanju iznutra, može tretirati opuštenost kože izvana i hipertrofiju stidnih usana.

"Mnogim pacijenticama koje razmišljaju o rješavanju tegoba u intimnom području najvažniji je faktor način liječenja, je li riječ o kirurškoj ili nekirurškoj metodi. Votiva je siguran i nekirurški tretman nakon kojeg nije potrebno osigurati vrijeme za oporavak, nego se odmah možete vratiti svojim svakodnevnim obvezama", objašnjava dr. Bolanča, dodajući da Votiva gotovo da nema nuspojava, a uz to rezultati se vide već nakon prvog tretmana. Zamjenjujući kirurški skalpel naprednom radiofrekventnom tehnologijom, Votiva je najbolji način za pristup ženskom intimnom zdravlju i pomlađivanju.

A na koji način Votiva pomaže? Procjenjuje se, naime, da oko 25% žena pogađaju bolesti dna zdjelice, na koje se može djelovati radiofrekvencijskom energijom - među ostalim na urinarnu inkontinenciju, uro-genitalni prolaps organa, vaginizam, liječi ožiljke nastale uslijed spontanog pucanja i nakon epiziotomije, pomaže kod bolnih spolnih odnosa, vulvodinije te kod smanjenog libida.

image

‘VOTIVA POTIČE BOLJU OPSKRBLJENOST TKIVA KRVLJU, STVARANJE KOLAGENA I HIJALURONSKE KISELINE, KOJI POBOLJŠAVAJU INTEGRITET I ELASTIČNOST SLUZNICE, REGENERACIJU TKIVA RODNICE I TONUS, TE POVEĆAVA VLAŽNOST TRETIRANOG PODRUČJA’

PRESS

"Votiva potiče bolju opskrbljenost tkiva krvlju i povećanje protoka krvi u tkivo, potiče stvaranje kolagena i hijaluronske kiseline koji poboljšavaju integritet i elastičnost sluznice, regeneraciju tkiva rodnice i povećanje tonusa tkiva te povećava vlažnost tretiranog područja - govori Željana Bolanča, dodajući da joj njena praksa potvrđuje kako Votiva daje izvrsne rezultate u liječenju dermatološke bolesti lichen vulve", koja ženama itekako utječe na kvalitetu života. O čemu je riječ, objašnjava dr. Bolanča:

"Glavni simptomi su bol i svrbež, koji može biti nesnosan, a klinički se vide bjelkasti, mrežoliki ili crveni areali. Postupalni ožiljci mogu prouzročiti promjene u arhitekturi vulve, što dovodi do bolnih odnosa i seksualne disfunkcije. Općenito, lichen vulve je povezan s bolestima mokraćnog mjehura i probavnog sustava, a postoji i rizik od razvoja nekih malignih bolesti. Tradicionalan način liječenja je dugotrajna lokalna primjena jakih kortikosteroida, a noviji i iznimno učinkovit - radiofrekvencija i PRP, plazma bogata trombocitima, koji se primjenjuju pojedinačno ili u kombinaciji."

Svaki postupak određuje se individualno, kaže Željana Bolanča, koja je u svojoj poliklinici na raspolaganju za sve savjete i informacije – uvjerena da rješenje problema vezanih za intimno zdravlje može značajno unaprijediti kvalitetu života.

TRI TRETMANA SU DOVOLJNA

Votiva je bezbolan i ugodan tretman koji traje od 30 do 45 minuta, a tijekom kojeg se osjeća ugodna toplina na tkivu. Broj postupaka ovisi o težini simptoma, vašim osobnim ciljevima i eventualnom korištenju drugih terapijskih metoda. Tri tretmana su optimalna jer su nakon njih rezultati najdugotrajniji i potom ih je dovoljno održavati svakih godinu dana. No, već i nakon prvog tretmana će se u razdoblju od dva tjedna do mjesec dana osjetiti značajno zatezanje vagine i obnova vanjskog tkiva. Taj rezultat bit će sve bolji s protokom vremena i uz ponavljanje postupka.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria Glow x Poliklinika Bolanča

Linker
22. travanj 2024 01:33