PRESS
Glow Karijera

Dobar posao s kolagenom: Biotehnologinja otkriva kako je pronašla formulu koja usrećuje žene

Ines Paun Bizilj, biotehnologinja s Krka koja je u Ljubljani napravila ozbiljan posao s kolagenskim dodacima prehrani i prirodnom kozmetikom, otkriva kako je s prijateljima pronašla formulu koja usrećuje mnoge žene i muškarce u Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj, Italiji... a sreća se širi i na druge kontinente

Ines Paun Bizilj, biotehnologinja s Krka koja je u Ljubljani napravila ozbiljan posao s kolagenskim dodacima prehrani i prirodnom kozmetikom, otkriva kako je s prijateljima pronašla formulu koja usrećuje mnoge žene i muškarce u Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj, Italiji... a sreća se širi i na druge kontinente

Na snažnu, neustrašivu i samosvjesnu Ines Paun Bizilj, vrlo uspješnu poduzetnicu s famozno bujnom kosom, vjerojatno bih bila ljubomorna da nije toliko simpatična te neodoljivo jednostavna i prirodna.

"Hoću li i ja imati takvu kosu ako redovito pijem Gaia Naturelle Kolagen shot?", prvo je što je pitam jer silno želim biti jedna od onih žena, poput nje, kojoj je baš svaki dan "good hair day". Ines se iskreno nasmije, istodobno proučavajući moju tanku kosu skupljenu u neuspješnu punđu.

"To vam ne mogu obećati, ali usudim se jamčiti da ćete u roku od tri mjeseca vidjeti kako vam raste nova, mlada kosa", kaže. Ines je biotehnologinja po struci i vlasnica tvrtke Gaia Naturelle Adria, ujedno poduzetnica i nutricionistica, žena sa širokim znanjem. Rodom je s otoka Krka, no već dugo živi u Sloveniji.

"Nikad nisam razmišljala o odlasku u Sloveniju, ali preko noći sam, spontano, s 18 godina, odlučila upisati studij na ljubljanskom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. Sve moje je to začudilo, pitali su me razumijem li uopće slovenski, a ja sam im odgovorila da je to gotovo isti jezik kao hrvatski. Naravno, kada sam došla, nisam razumjela niti riječ", prisjeća se i nastavlja...

"Voljela bih reći da sam se zaljubila u Ljubljanu na prvi pogled, ali nije bilo tako. Mučila sam se godinu dana s maglom, kišom i navikavanjem na novu okolinu, ali sada mi je to idealan grad za život, predivan je, kao bombon, baš grad po mjeri čovjeka."

To je ujedno grad u kojem se rodila ideja za uspješnu poslovnu priču koju gradi već pet godina, a čija osnova je dodatak prehrani Kolagen shot.

"Priča s kolagenom je krenula na jednoj kavi u Ljubljani, kad mi je kolega s faksa predstavio proizvod na kojem je dugo radio. Nakon što smo diplomirali, on se zaposlio kao tehnolog, a ja sam nastavila s magisterijem. Rekao mi je da je njegova sestra došla na ideju da se napravi proizvod s kolagenom i MSM-om (metilsulfonilmetan, izvor sumpora, ključan za recepturu, op. a.). Dok smo sjedili na kavi, sramežljivo mi je rekao kako bi volio da kušam napitak koji je donio. Bio je to naš slavni Kolagen shot. Već nakon sat vremena, nakon što sam malo proučila tematiku, javila sam mu se i rekla da se hitno moramo naći jer vjerujem da imamo nešto fenomenalno. Odlučili smo da taj proizvod moramo zajedno predstaviti ljudima i pokazati njegovu moć, podijelili se po državama i krenuli u posao. Da je riječ o bilo čemu drugom, možda ne bih tako reagirala. Kolagen shot sam odmah osjetila, imala sam viziju i vjerovala u nju", prisjeća se Ines početaka.

image

Ako već u 20-ima krenemo konzumirati dodatke prehrani s kolagenom, MSM-om i vitaminom C, tijelo će imati sve potrebno za proizvodnju vlastitog kolagena, kaže Ines Paun Bizilj

PRESS

Gaia Naturelle proizvodi - dodaci prehrani i kozmetika - danas su najpopularniji u Hrvatskoj i Srbiji, ali šire se i na Francusku, Italiju, Dubai, SAD, Veliku Britaniju i Njemačku.

"Uistinu radimo na sve strane. Još smo mlada tvrtka i mnogo je ideja za napredak, a početkom ove godine napravili smo plan razvoja novih proizvoda", dodaje Ines. "No, možemo se pohvaliti da smo dobrostojeća i profitabilna tvrtka. Zadovoljni smo napretkom i rastom, a, iskreno, ja taj rast nisam znala pratiti jer se sve događalo jako brzo. Kao netko s diplomom Biotehnološkog fakulteta nisam znala puno stvari o financijama. Naravno, bilo je mnogo prepreka i izazova, primjerice kako pokrenuti posao s minusom na računu. Kada je posao krenuo, nitko nije bio spreman na takve količine, toliko posla i žrtve. Trebalo je uskladiti trudnoću, obiteljski život i još mnogo toga, ali sve smo uspjeli i danas smo ponosni što smo tu gdje jesmo."

U fokusu svega je - kolagen. Čak i oni koji nisu upućeni znaju da je on nekako povezan s ljepotom i mladolikim izgledom. "Kolagen se kod nas najviše promovira kao dodatak prehrani za kosu, kožu i nokte, a on je zapravo najzastupljeniji protein u našem tijelu. Nalazi se u očima, sluznici, krvnim žilama, zglobovima… Naravno, potreban je i za lijepu kožu, ali ima benefite za cjelokupno zdravlje organizma", napominje Ines.

"Kolagen još nazivaju čarobnim sastojkom, slažete li se s tim?", pitam je. "Pa i da i ne", smije se. "Kolagen nije idealna bjelančevina jer ne sadrži sve aminokiseline. Baš zbog toga smo dodali MSM i vitamin C u recepturu. MSM je izvor sumpora, a sumpor nam je potreban za izgradnju aminokiseline cistein jer je u kolagenu te aminokiseline jako malo. Cistein je potreban za izgradnju bjelančevine keratin, a keratin je pak glavni sastojak noktiju i kose. A da bi uopće došlo do apsorpcije MSM-a, potreban nam je i vitamin C", objašnjava Ines.

Kolagen nije idealna bjelančevina jer ne sadrži sve aminokiseline. Baš zbog toga smo dodali MSM i vitamin C u recepturu

Gaia Naturelle Kolagen shot je poseban jer ima kliničku studiju koja potvrđuje njegovo djelovanje na kožu. "Bili smo prvi u Europi s ovom recepturom, a i dalje smo među rijetkima koji su uspjeli postići da se u dnevnoj dozi od 25 ml nalazi, osim, naravno, hidroliziranog kolagena, i 1,5 g MSM-a, što je izuzetno bitno jer su istraživanja potvrdila da MSM ima pozitivne učinke na zglobove i kožu ako se dnevno unosi u dozama većim od 1 g", stručno tumači.

S kolagenom ne možete pogriješiti. Preporučuje se konzumirati ga nakon 20. godine jer nam tada počinje opadati proizvodnja vlastitog kolagena u tijelu i svake godine pada za 1,5 posto, a najveći pad se dogodi u menopauzi. Ako krenemo na vrijeme konzumirati dodatke prehrani s kolagenom, vitaminom C i MSM-om, naše tijelo će imati sve potrebne sastojke za izgradnju vlastitog kolagena, što znači da će nam koža ostati elastičnija, hidratizirana, a i bore će biti znatno pliće. Uz Kolagen shot, drugi najprodavaniji proizvod je Gaia Naturelle krema za lice koja sadrži hijaluronsku kiselinu i MSM, smiruje i hrani čak i problematičnu kožu.

image
PRESS

"Mi preporučujemo da se Kolagen shot uzima ujutro natašte zbog najbolje apsorpcije. Može se uzimati i navečer, što je isto dobro jer se tijelo regenerira dok spavamo. Bitno je samo da se napravi pauza između proteinskog obroka i Kolagen shota. Naime, kada popijemo kolagen, naše tijelo dobije signal da je došlo do razgradnje kolagena u tijelu i počne graditi novi iz tih aminokiselina koje smo unijeli na mjestima gdje je to najpotrebnije. Prema istraživanjima, da bismo vidjeli prve rezultate učinka Kolagen shota, trebaju proći tri mjeseca, iako je to dosta individualno", savjetuje Ines, koja svako jutro uzima svoj napitak, a to je postala rutina i njenom suprugu Mihi.

"Sve više muškaraca koristi naše proizvode, puno sportaša, jer im pomaže za hrskavicu, zglobove i koljena", ističe Ines, majka dvojice dječaka, Kristiana (8) i Ivana (4). Kada istupi iz priče o kolagenu i "uloge" poduzetnice, Ines se sa svojim dečkima obožava uputiti na Šmarnu goru, planinu na izlasku iz Ljubljane gdje često gleda predivne izlaske sunca.

"Mir, sunce, sport i sat vremena samo za mene... nema boljega. Zaljubljena sam u prirodu, pse, vino i povrće", nabraja. "U meni ima energije za još mnogo toga, jako sam entuzijastična i puna života. Naravno, na trenutke bude teško, ali znam kako se dignuti i krenuti dalje. Svatko povremeno padne, no bitno je vratiti se i naći male stvari u kojima uživamo i koje svatko može naći u sebi."


SPONZORIRANI SADRŽAJ NASTAO U SURADNJI S GAIA NATURELLE D.O.O

Linker
26. travanj 2024 19:11