S kongresa u Opatiji

Najjači trend u estetskoj medicini je prirodan izgled

Glavna tema 12. Hrvatskog simpozija estetske medicine bili su biostimulatori, trenutno najveća inovacija na području estetske medicine.

Novi trendovi i tehnike u estetskoj medicini predstavljeni su na ovogodišnjem CEMS-u, 12. Hrvatskom simpoziju estetske medicine (12. Croatian Esthetic Medicine Symposium) koji je prošlog vikenda održan u opatijskom hotelu Ambasador. Okupilo se ondje više od 550 stručnjaka, zaljubljenika u estetsku medicinu i ostalih sudionika za koje su priređena 52 stručna predavanja. Okupljanje je imalo internacionalni karakter, pa je ugostilo i više stranih stručnjaka, a sva su predavanja bila i na hrvatskom i na engleskom jeziku.

image

Odžana su čak 52 stručna predavanja, a najviše se govorilo o biostimulatorima

HARIS PAVLETIĆ

Sudeći po onome što se čulo na predavanjima i panelima, novi trend u estetskoj medicini je prirodan izgled. Glavna tema skupa bili su biostimulatori, trenutno najveća inovacija i goruća tema u estetskoj medicini koju karakteriziraju prirodni postupci i prirodni rezultati. Osim o biostimulatorima, dermalnim filerima i neurotoksinima, raspravljalo se i o dermatološkim temama te o utjecaju društvenih mreža u postavljanju novih trendova u estetskoj medicini.

image

Predavanje je održala akademkinja Mirna Šitum

CEMS
image

U Opatiji je bila i voditeljica Tatjana Jurić

CEMS

"Započeli smo ovaj kongres prije više od deset godina s pedesetak sudionika, a sada imamo preko 550 sudionika, vrhunskih predavača iz Hrvatske i svijeta koji su došli dijeliti svoje znanje s hrvatskim liječnicima koji se bave estetskom medicinom. Naša želja je da promoviramo stav ‘Health is the new beauty‘ – budite zdravi, imajte prekrasnu, zdravu i lijepu kožu da biste bili lijepi. To nam je glavna ideja", rekao je osnivač kongresa i predsjednik Hrvatskog društva za estetsku medicinu doc. dr. sc. Željko Rotim.

CEMS je jedini ovakav kongres u regiji na kojem se postavljaju novi trendovi u estetskoj medicini, organiziraju demonstracije uživo te premijerno otkrivaju nove tehnike i saznanja. Dok se skupljaju dojmovi s ovogodišnjeg CEMS-a, već se razmišlja o idućem koji će zasigurno dodatno podići ljestvicu izvrsnosti koja je već sada visoko postavljena.

Linker
29. svibanj 2023 00:19