Injekcije neurotoksina

Pet znakova koji govore da je možda došlo vrijeme za ravnanje borica

Neurotoksini mogu brzo poboljšati situaciju, no jednom kad se linije urežu i postanu preduboke, bit će teško zagladiti ih samo pomoću opuštanja bora

Koje promjene na vašem licu pokazuju da je došao trenutak u kojem biste trebali učiniti nešto protiv bora koje se pojavljuju? I na što trebate misliti kada planirate tretman neurotoksinima, bilo kao prevenciju, bilo kao metodu opuštanja postojećih linija i bora?

Mimičke linije vide se i kada mišići lica miruju

Kako biste spriječili da linije od različitih izraza lica postanu preduboke, a time i otporne na tretman injekcijama neurotoksina, najbolje bi bilo početi s tretmanima čim uočite da se linije počinju ucrtavati, ako ne i prije, kažu liječnici. „Kako godine idu normalno je početi zamjećivati naboranost pri pokretima lica. Neki ljudi počinju s neurotoksinima i prije nego što uoče linije nastale mimikom lica i to je osobni izbor. No, smatram da vrijeme za neurotoksine nastupa, i to govorim pacijentima, kada dinamičke bore – linije koje nastaju od pokreta mišića lica – postaju vidljive i kada se mišići ne pokreću u neki izraz lica”, objašnjava dermatologinja iz New Yorka dr. Jody Levine.

Obrve se spuštaju prema području oka

Ako su vam obrve došle prenisko, tada možete biti kandidat za upotrebu neurotoksina, kaže dermatolog s Floride dr. Kenneth Beer. „To uključuje injektiranje direktno između obrva kako bi se opustili mišići na tom području i time omogućilo gornjim čeonim mišićima da 'povuku' obrve i da se koža zagladi.”

Kad se pojavi „11” između očiju

U nekom trenutku možete početi primjećivati linije od mrštenja kako se razvijaju među vašim očima i počinju sličiti na brojku 11, kaže dermatologinja iz Miamija dr. Deborah Longwill i dodaje: „Preporučujem tretiranje tog područja neurotoksinom prije nego što se jedanaestica ucrta.” Neurotoksini mogu brzo poboljšati situaciju, no jednom kad se linije urežu i postanu preduboke, bit će teško zagladiti ih samo pomoću opuštanja bora. Stoga dr. Longwill preporučuje prve tretmane prejuvenacije (kojima je cilj spriječiti ili odgoditi pojavu znakova starenja) upravo na tom području.

Kad se smijete linije vam se šire oko očiju

I bore oko očiju (tzv. kokošje ili vranine noge) dobro je tretirati u ranoj fazi, smatraju liječnici. „Glavni znak da vam je potrebna injekcija neurotoksina je vidljiv dokaz kontrakcije i pokretanja mišića, kao što su bore oko očiju. Nekoliko majstorski i bezbolno apliciranih injekcija spriječit će formiranje 'vraninih nogu' i očuvati prirodnu ekspresivnost lica”, kaže okuloplastična kirurginja iz New Yorka dr. Irene Gladstien.

Želite isprobati

Važno je ponoviti da su kod opuštanja bora neurotoksinima rezultati privremeni. Premda ove injekcije možda nisu odgovor na sve vaše brige u vezi anti-aginga, liječnici kažu da ih, ako želite, možete isprobati, a onda jednostavno prekinuti s daljnjim tretmanima ako ne budete zadovoljni.

Linker
25. travanj 2024 14:27