Provjereno dobro!

Udahnite novi život svojoj kosi i obrvama: Ovdje se krije tajna ljepote Sanje Vejnović

Vodeća stručnjakinja za transplantaciju kose i drugih dlačica, dr. Ana Maletić, govori da je za vrhunski rezultat potreban individualan pristup, iskustvo liječnika i - vrhunski instrumenti.

Stručnjaci za arhitekturu lica slažu se u jednome - obrve su jedan od ključnih faktora njegova izgleda. Kosu od pamtivijeka opjevavaju kao najljepši ukras ne samo ženskog nego i muškog lica. No, što kad ostanemo bez tih ukrasa, kad se kosa toliko prorijedi da postane uzrok frustracije, a obrve (koje imaju i važnu strukturalnu funkciju, da sprečavaju ulazak znoja i prašine u oči) više nisu dovoljno guste ili su zbog raznih faktora naprosto - nestale?

image

Doktorica Ana Maletić

BOJAN ZIBAR

"Ako je kontinuiranim čupkanjem ili nekim drugim uzrokom nepovratno oštećen korijen dlačice, jedini način da se postigne prirodan izgled gustih i zdravih obrva je presađivanje. Što se kose tiče, postoje razne metode kojima pokušavamo riješiti problem opadanja prije nego što se odlučimo za transplantaciju: od medikamentoznog pristupa do ubrizgavanja filera ili vlastite krvne plazme, koji djeluju stimulativno na korijen", objašnjava dr. Ana Maletić, inače članica ISHRS-a (International Society of Hair Restauration Surgery, svjetskog udruženja najboljih liječnika koji se bave transplantacijom kose i drugih dlačica).

image

U svojim poliklinikama Maletić u Zagrebu i Daruvaru sve postupke obavlja po najvišim svjetskim standardima.

BOJAN ZIBAR

U svojim poliklinikama Maletić u Zagrebu i Daruvaru sve te postupke obavlja po najvišim svjetskim standardima - jer iza sebe ima dugogodišnje iskustvo, vrhunske rezultate i neprestano se educira.

image

Ako je kontinuiranim čupkanjem ili nekim drugim uzrokom nepovratno oštećen korijen dlačice, jedini način da se postigne prirodan izgled gustih i zdravih obrva je presađivanje.

BOJAN ZIBAR

"Kod transplantacije obrva i kose najbitnije je poznavati i primjenjivati sve tehnike vađenja i usađivanja folikula - jer nije svaki klijent najbolji kandidat za svaku tehniku", kaže dr. Maletić. Za vrhunski rezultat bitan je individualni pristup i odabir one tehnike koja je u tom slučaju najbolji izbor.

image

Sanja Vejnović, Ana Maletić i njezini roditelji, doktori i osnivači Poliklinike

BOJAN ZIBAR

"Moderna medicina teži individualnim terapijama pa tako i u području alopecije. Mi radimo genetski test specijaliziran za opadanje kose, koji nam daje odgovor na pitanja - koji preparat je kod određenog pacijenta najdjelotvorniji za usporavanje gubitka kose te za jačanje dlake. Isto tako, zahvaljujući najmodernijem aparatu za trihoskopiju dobivamo detaljan uvid u broj dlaka i kvalitetu korijena te prema tome odlučujemo kojom ćemo metodom transplantirati kosu ili obrve", nastavlja.

image

Zahvat obavlja u operacijskoj sali po najvišim svjetskim standardima.

BOJAN ZIBAR

Nijedna od odabranih metoda nije bolna za pacijenta jer se radi pod lokalnom anestezijom, a tijekom ubrizgavanja anestetika dr. Maletić koristi specijalni uređaj koji dodatno smanjuje osjećaj bola.

image

Dr. Maletić osmislila je nevjerojatnu tehniku.

BOJAN ZIBAR

Zahvat obavlja u operacijskoj sali po najvišim svjetskim standardima, koristeći lupe koje omogućuju da kod vađenja folikularnih jedinica s donorske regije bira one koje su najkvalitetnije. Zatiljni dio vlasišta najčešća je donorska regija, no dlačice se mogu uzimati i s drugih dijelova tijela, pri čemu se koristi FUE tehnika - kad se folikularne jedinice vade jedna po jedna specijalnim instrumentima, koji su najčešće promjera 0,6 - 0,8 mm.

image

Kosu od pamtivijeka opjevavaju kao najljepši ukras ne samo ženskog nego i muškog lica, a dr. Ana Maletić to dobro zna.

BOJAN ZIBAR

"Izvađeni folikuli slažu se na specijalne podloške i čuvaju u hranjivoj otopini na niskoj temperaturi da bi preživjeli period dok su izvan tijela. Bitno je reći da ih slažemo tako da ih klijent može vrlo lako izbrojati, jer samo je na taj način potpuno transparentan broj folikula koji se potom usađuju u željeno područje - obrve ili vlasište - pazeći pritom na kut i smjer daljnjeg rasta. Desetak dana od zahvata ‘posađene‘ dlačice obično ispadnu, a nakon 5 - 16 tjedana ponovno izrastu iz transplantiranih korjenova", objašnjava doktorica. No, dr. Maletić osmislila je iznimno finu tehniku, pri kojoj folikularne jedinice ne doživljavaju šok tijekom selidbe pa nakon transplantacije često i ne ispadnu nego samo nastave rasti - a konačan rezultat vidljiv je za 6 do 12 mjeseci.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Maletić

Linker
08. travanj 2024 01:00