IKON@

FITNESS IKON@: Zdrav život je užitak, a ne patnja

U kategoriji FITNESS IKON@ nominirani su Nikolina Dianežević, Ana Tomac i Marija Ivić, Monika i Sandi Imerović, Tea Kravaršćan i Erika Kraljević

Slastičarka i fotografkinja iz Velike Gorice zavoljela je fitness nakon što je u tri godine pripremila i fotografirala više od 600 kolača, što je ostavilo traga na njezinom tijelu. Zbog toga Nikolina Dianežević na svojem profilu uz recepte za zdravu hranu, objavljuje i vježbe, a najdraže od svega joj je što joj se u treninzima pridružila i njezina mama. ‘S obzirom na to da su hrana, food blogging i fotografija moje velike ljubavi uz vježbanje, moj profil nije tipičan fitness profil - izdvaja se količinom recepata za ukusne i zdrave obroke. Veliki sam perfekcionist pa ćete vrlo rijetko vidjeti fotografiju snimljenu mobitelom ili selfi’, kaže Nikolina.

privatni album

Blizanke Ana Tomac i Marija Ivić smatraju da je fitness odličan odabir za sve koji se žele pokrenuti te da je ključno u životu pronaći ravnotežu. Upravo to fitness instruktorice pokazuju i na svojem Instagram profilu Girly Fitness gdje njihovih 40 tisuća pratitelja mogu dobiti savjete za vježbanje, ali i vidjeti kako njih dvije uspješno balansiraju obiteljski i poslovni život. ' Girly Fitness se uvijek trudio – i uvijek će se truditi – fitness i zdrav život ponuditi kao opciju aposlutno svakoj osobi. Fitness bi trebao biti dostupan apsolutno svima, ali nažalost još uvijek ga se prezentira kao nešto rezervirano isključivo za mlade, za one koji su spremni u potpunosti se odreći društvenog života i posvetiti se treninzima i prehrani, za one bez djece, profesionalnim natjecateljima... Mi pokušavamo dokazati da zlatna sredina doista postoji, a ona je nažalost često zanemarena, čak i posprdno gledana iz perspektive "ozbiljnih fitness zagriženika", objašnjavaju blizanke.

Sve što radimo, kako djelujemo, kako živimo je fitness – ukratko opisuju svoju strast supružnici Monika i Sandi Imerović koji već sedam godina dijele savjete i motiviraju druge da 'budu veliki', a njihove savjete na Instagramu ukupno prati oko 40 tisuća ljudi. 'Ovo je posao koji zahtijeva cjelodnevni angažman. Ne samo u vidu stvaranja sadržaja, već i vlastitog treninga, pripreme hrane i organizacije svega onoga što je potrebno za plasiranje sebe kao vizualno kvalitetan produkt svog znanja i iskustva. Mi smo podredili život fitnessu, sve što radimo, kako djelujemo, kako živimo je fitnes', kažu supružnici.

Da zdrav život ne mora biti patnja dokaz je i Tea Kravaršćan, studentica koja živi sport od malih nogu, a svojim objavama želi pokazati drugim djevojkama da zaborave na standarde ljepote i – zavole svoje tijelo. 'Ne brojim kalorije, trudim se jesti zdravo i biti aktivna, ali - ono što je najvažnije - slušam svoje tijelo. Isto tako, ne sramim se svojih nedostataka, već smatram da je to ono što nas razlikuje od drugih te nastojim to prenijeti na druge djevojke kako bi zavoljele svoje tijelo, bile svoje i zaboravile na standarde ljepote', kaže Zagrepčanka.

Sasvim obična cura koja voli fitness, riječi su porečke fitness trenerice Erike Kraljević kojoj je glavna misija pokazati da je tajna u pronalaženju – balansa. 'Vrlo teško jer mnogi ne shvaćaju da je to zaista posao od kojeg se može zarađivati. Većinom su vrlo iznenađeni: tu nema radnog vremena, traje 24 sata dnevno. Ljudi ne vide što se sve skriva iza svake objave i videa, a i tu je pritisak društvenih mreža s kojim se treba znati nositi. Svakako nije lako biti dio tog svijeta u kojem sve treba biti savršeno. Ipak, zaista uživam jer radim ono što volim i mogu to dijeliti sa svojim pratiteljima', kaže Erika.

privatni album

Linker
11. travanj 2024 02:39