SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA
RECENZIJA

Novoj sezoni Bridgertona fali strasti, ali i dalje je zabavna

Netflixova povijesna drama poznata po zavodljivim scenama seksa bit će prikazana u dva dijela, a osim raskošne scenografije i kostima, ovoga puta čeznutljive poglede izmjenjuju Penelope i Colin.

Netflixova povijesna drama poznata po zavodljivim scenama seksa bit će prikazana u dva dijela, a osim raskošne scenografije i kostima, ovoga puta čeznutljive poglede izmjenjuju Penelope i Colin.

Dragi čitatelju, Shonda Rhimes "Bridgerton sagu" nastavlja u dobro poznatom društvu. Jedina razlika je u tome što pratimo novu ljubavnu priču. Netflixova serija "Bridgerton je uspješna", neujednačena i zabavna te ima sve elemente potrebne za vruću romansu. U prvoj sezoni, kada se Daphne udala za Simona, sve je počelo kao lažna veza. U drugoj sezoni Anthony i Kate od neprijatelja postali su par. A u prvoj polovici treće sezone (serija je podijeljena u dva dijela) pratimo priču Penelope i Colina, koji će od prijatelja postati ljubavnici. Još od prve sezone znamo da je Penelope Featherington (Nicola Coughlan) zaljubljena u svog prijatelja Colina Bridgertona (Luke Newton). Kako epizode napreduju, Penelope shvati da mora pod hitno pronaći supruga kako ne bi bila u milosti svojih sestara, a Colin se upravo vratio s uzbudljivog proputovanja Europom i glavna je zvijezda među damama visokog društva.

image
NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION

Međutim, Penelope nije sretna što ga vidi jer ga je čula kako s prijateljima komentira da ni u najluđim snovima ne bi mogao biti s njom. No nakon pomirenja, Colin nudi pomoć Penelope – uči je umijeću koketiranja s drugim muškarcima kako bi si povećala šanse za udaju – iako ni u jednom trenutku ne vidimo da to stvarno radi. Glavna junakinja treće sezone prolazi pravi makeover, pa je logično pretpostaviti da će je Colin napokon početi gledati u drukčijem svjetlu. I hoće li interes drugih muškaraca probuditi njegove osjećaje? Odgovori na ova pitanja su prilično očita, baš kao i ishod serije. Najveća zvijezda je Nicola Coughlan, koja je osvojila gledatelje još u prvoj sezoni. Penelope je jedan od najzanimljivijih likova u "Bridgertonu", ne samo zato što vene za Colinom, već i zato što se krije pod pseudonimom tajnovite trač kolumnistice Lady Whistledown, što je naposljetku ugrozilo njezino prijateljstvo s Eloise Bridgerton. U romanima Julije Quinn prema kojima je ekraniziran "Bridgerton" možete "čuti" unutarnje glasove likova, pa tako i Colinov zaokret u osjećajima prema Penelope.

image
NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION
image

Luke Newton i Nicola Coughlan na premijeri treće sezone popularne serije

THENEWS2, M10S NURPHOTO VIA AFP

No u seriji on se vodi suosjećanjem koje graniči sa sažalijevanjem zbog njezine nemogućnosti da pronađe muža i krivnje jer ga je čula što govori o njoj pred svojim prijateljima. No je li Colin dovoljno dobar za Penelope. Ona je pametna, strastvena i talentirana spisateljica s divnom crvenom kosom i tajnim životom, dok je Colin samo zgodan. Što ga ustvari zanima? Koji su njegovi interesi? Ima li hobije, osim seksa u troje i to što mrzi Lady Whistledown?

image
SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA
image
NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION

Možda su scenaristi trebali bolje razviti Colinov lik. To ne znači da je prvi dio nove sezone razočaravajuć ili nezanimljiv. "Bridgerton" u svoj koncept unosi različitost i inkluzivnost, pa je tako Penelope niža i ima obline u odnosu na druge ženske likove i za razliku od romana, u seriji nije morala smršavjeti kako bi osvojila Colina. Umjesto toga, Penelope doživljava metamorfozu - elegantnijim i seksepilnijim stylingom i novim bojama koje su zamijenile citrusne tonove odjeće koji nikada nisu laskali njezinoj crvenoj kosi i blijedom tenu.

Osim glavne priče, u ovoj se sezoni previše toga dešava. Osim Pen i Colina, tu je i njegova sestra Francesca u potrazi za suprugom, Eloisino novo prijateljstvo s antipatičnom Cressidom Cowper, Penelopine sestre koje pokušavaju zatrudnjeti... Osim što kraljica i dalje želi raskrinkati Lady Whistledown, Anthony i Kate se pripremaju za ulogu gospodara kuće - i povremeno se goli valjaju ispod plahti. No u cjelini, glumačka ekipa izvlači stvar, i gotovo je nemoguće ne navijati za Penelope. No može li glavna junakinja napokon pronaći muškarca svojih snova saznat ćemo 13. lipnja kad će na Netflixu biti prikazane preostale četiri epizode treće sezone.

Linker
07. lipanj 2024 11:57