SANDRO SKLEPIC
čarobno doba

Advent u Zagrebu: Fuliranje počinje već u četvrtak!

Fulirat ćemo se na dvije lokacije od 26. studenog - na terasi Oleander hotela Esplanade uz FOOLING AROUND by Fuliranje i na Strossmayerovu trgu uz dobro, staro Fuliranje.

Fulirat ćemo se na dvije lokacije od 26. studenog - na terasi Oleander hotela Esplanade uz FOOLING AROUND by Fuliranje i na Strossmayerovu trgu uz dobro, staro Fuliranje.

Najpopularnija, najfotogeničnija i najslasnija adventska destinacija Fuliranje ove zime ponovno podiže kvalitetu zagrebačke street food scene i turističke ponude na zagrebačkom Adventu.

image

Fuliranje će se odvijati na dvije lokacije

SANDRO SKLEPIC

Fulirat ćemo se na dvije lokacije od 26. studenog - na terasi Oleander hotela Esplanade uz FOOLING AROUND by Fuliranje i na Strossmayerovu trgu uz dobro, staro Fuliranje. Kao i svake godine, velika pozornost posvećena je vrhunskim gastro konceptima, atraktivnom dizajnu, kvalitetnom glazbenom programu, ali i održivosti.

image

Lani su na Fuliranje došli Marin i Kristina Čilić

SANDRO SKLEPIC

FOOLING AROUND by Fuliranje drugi put u hotelu Esplanade

Tradiciju zabave koju je u hotel Esplanade donijela poznata plesačica Josephine Baker 20-ih godina prošlog stoljeća nastavit će se na ovogodišnjem adventskom festivalu FOOLING AROUND by Fuliranje na terasi Oleander. Program će započeti 26. 11. 2022., i obilježit će ga mnogo dobre glazbe - DJ-eva, koncerata. Jedan od njih, uz koji ćemo proslaviti i 11. rođendan Fuliranja, je Queen Real Tribute, koji će nas rasplesati 8. 12. 2022. Ovaj sinonim dobre zabave odabran je za veliki rođendanski party jer pjesma Fooling around neponovljivog Freddyja Mercuryja najbolje opisuje ono što nas čeka do kraja godine u hotelu Esplanade.

Deset ugostiteljskih kućica pripremilo je zanimljivu gastro priču za posjetitelje - The Meat by Nenad Komes, Institut za kobasice by Mate Janković, Balon, Taika, Restač, Beg’s Plant Based Street Food, Gingle Bells, Rakijarnica. Tu su i zvjezdani chefovi i restorani - Esplanade Zagreb, nositelj zelene Michelin zvjezdice za održivu kuhinju 2022. predvođen talentiranom Anom Grgić, Chefom godine 2022. prema izboru prestižnog vodiča Gault & Millau Hrvatska, zatim trostrukom prvakinjom u slastičarstvu Mirjanom Špoljar i koktel majstorom Vjenceslavom Madićem, poznatijim kao Master ‘Kishoni‘; te Nebo by Deni Srdoč StreetStyle, predvođen jednim od najboljih hrvatskih chefova s dvije Michelinove zvjezdice u dva različita restorana.

image

Fuliranje na terasi Oleander hotela Esplanade

SANDRO SKLEPIC

Dodatak ovoj blagdanskoj gozbi, bit će i posebna gostovanja vrhunskih hrvatskih chefova koji će prvi put kuhati na ulici. Stoga, nikako ne propustite prvog u nizu, vrhunskog chefa Matiju Bregeša, šefa kuhinje restorana Baltazar 2.0, koji će kuhati za vas 30.11.2020. od 17 sati.

Terasa Oleander bit će i jedno od mjesta na zagrebačkom Adventu gdje će obožavatelji nogometa doći na svoje! Sve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije moći će se pratiti na FOOLING AROUND-u uz najbolju atmosferu i slasne zalogaje.

image

Fuliranje

SANDRO SKLEPIC

Moći će se kupiti i unikatni darovi, uživati u nastupima DJ-eva i uličnih zabavljača, modnoj reviji, koncertima Vatre i Ljetnog kina, uz koji ćemo dočekati Novu godinu. A u nedjeljnja prijepodneva, pripremljena su i mnoga glazbena iznenađenja za djecu i roditelje. Uz sve spomenuto, već poznata humanitarna akcija zaklade Marina Čilića bit će važan dio ovog događanja, ove godine u suradnji s tvrtkom Samsung.

Ovog adventa ponovno i vi imate priliku uhvatiti duh bogate prošlosti hotela Esplanade i prošetati terasom u kojoj su uživali mnogi slavni gosti poput Orsona Wellesa, Elizabeth Taylor, Anite Ekberg, Marie Callas, Louis Armstronga, Elle Fitzgerald, Robbie Williamsa i drugih, te provesti blagdane u čarobnoj atmosferi najljepše terase u gradu.

image

Jednu od kućica ima i Mate Janković

SANDRO SKLEPIC

Fuliranje se vraća na Strossmayerov trg i šalje pozdrave: Iz Zagreba s...

Iz Zagreba s punim trbuhom… Uživat ćemo u mladim, ali vrhunskim food konceptima tijekom ovogodišnjeg Fuliranja na Strossmayerovu trgu. Najpoznatiji hrvatski food startupovi, mladi, ali i već etablirani kuhari bit će zaslužni za stvaranje posebnog gastro iskustva! Mario Mandarić, Vid Nikolić, Marko Palfi, Mate Janković i Ivan Pažanin, uz El Toro, Le Kolač, Torikayu, Ficlek, Boogie wonderland by Kroštula, 4 burgers, Crumble by Briocherie, Bakina kućica by Bakina tajna, Picnic Mingle&Fun, Santa’s house, Purple Monkey, Gingle Bells i Rakijarnica, brinut će se da budete sretni i siti. Gastro specijalitetima moći će se obići cijeli svijet, od zapada, preko Hrvatske, do dalekog istoka.

image

Na Strossmayerovu trgu odvijat će se dobro staro Fuliranje

SANDRO SKLEPIC

Iz Zagreba s plesom… Plesat ćemo i ove godine uz mnoštvo glazbenih žanrova. Fuliranje je od svojih prvih dana promoviralo urbanu glazbu i zabavu, ali je postalo i platforma za mnoge DJ-eve i njihove selekcije žanrova, od soula i jazza do funka, disca i housea. Ovogodišnje izdanje Fuliranja dovodi više od 15 renomiranih, ali i nadolazećih hrvatskih DJ zvijezda, uz posebne goste iz Velike Britanije - Big Danny Kane, PBR STREETGANG (Love international launch) te Jamesa Holroyda (tour DJ Chemical Brothers-a) koji je zadužen za novogodišnju zabavu. Novost je da će ove godine, uz DJ-e, nastupiti i poznati glazbenici na saksofonu, trubi, violini ili kao vokali.

image

Najpoznatiji hrvatski food startupovi, mladi, ali i već etablirani kuhari bit će zaslužni za stvaranje posebnog gastro iskustva

SANDRO SKLEPIC

Iz Zagreba sa zabavom… Za dobru zabavu, osim naravno sjajne glazbe, tu je Photo Boothique, dio Fuliranja koji se brine da nikad ne zaboravimo dobre trenutke. Božićno uređenje, lampice, kuhano vino, inovativna gastronomija - sve će to učiniti da se ovaj advent pamti kao najbolji dosad.

Pozivamo posjetitelje da izaberu vlastitu Iz Zagreba s… priču ovog adventa, uz inovativan street food i čarobno iskustvo boravka u zimskoj idili.

image

Fuliranje

SANDRO SKLEPIC

Radno vrijeme:

Fuliranje na trgu J. J. Strossmayera

svaki dan: 12:00-01:00

FOOLING AROUND by Fuliranje, terasa Oleander hotela Esplanade

radnim danom: 12:00-23:00

vikendom: 11:00-23:00

Linker
14. srpanj 2024 19:04