Beskonačna soba, Muzej Iluzija u Kopenhagenu

 PRESS
METAMORFOZA

Kakav uspjeh za hrvatski tim! Otvoren najveći europski Muzej Iluzija u Kopenhagenu

Tvrtka Metamorfoza može se pohvaliti s 50 lokacija privatnih muzeja diljem svijeta, a ovaj u Danskoj posvećen je lokalnoj kulturi uz nove iluzije.

Tvrtka Metamorfoza može se pohvaliti s 50 lokacija privatnih muzeja diljem svijeta, a ovaj u Danskoj posvećen je lokalnoj kulturi uz nove iluzije.

Hrvatski tim iz tvrtke Metamorfoza d.o.o otvorio je u Kopenhagenu najveći Muzej Iluzija u Europi. Riječ je o spoju fascinantnog svijeta zabave i edukacije s hrvatskim potpisom, koji se sada smjestio u srcu Kopenhagena u najpopularnijoj ulici Strøget. Novootvoreni muzej proteže se na 1200 četvornih metara i svojim posjetiteljima osigurava više od 70 uzbudljivih i vrlo atraktivnih eksponata od kojih neki upravo u Kopenhagenu imaju i svoju svjetsku premijeru.

image

Simetrična soba, Muzej Iluzija u Kopenhagenu

PRESS

„Učenje kroz zabavu naša je premisa, a još jednim otvorenjem potvrdili smo da je ono u svijetu sjajno prihvaćeno. Predano smo i dugo radili na ovom projektu. Otvorenje Muzeja Iluzija u Kopenhagenu omogućuje posjetiteljima još jedne europske metropole da kroz fascinantne eksponate upoznaju originalni hrvatski koncept i dožive nezaboravno iskustvo. Nastavljamo s našim širenjem, ali s posebnim fokusom na korporativne, privatne Muzeje Iluzija poput upravo otvorenog u Kopenhagenu", izjavio je Teo Širola, direktor Metamorfoze.

Trenutačno upravljaju s ukupno njih šest – Charlotte, Minneapolis, Atlanta, Las Vegas, Denver te New York. Najveći korporativni Muzej Iluzija na svijetu je onaj ljetos otvoren u Las Vegasu, a europski sada u Kopenhagenu.

Posjetitelji će ondje tako imati mogućnost probuditi maštu i aktivirati svoja osjetila putem novih iluzija koje odaju počast danskoj kulturi i povijesti. Penjanje uz povijesnu kopenhagensku fasadu, posjet potpuno novom konceptu specijalnog danskog hot dog štanda odsad su mogući, ali isključivo u novootvorenom Muzeju Iluzija gdje će posjetitelji na jedan poseban način osjetiti i prisutnost danskog autora, Hansa Christiana Andersena.

image

Building Illusion, Muzej Iluzija u Kopenhagenu

PRESS

Također, veliku premijeru među eksponatima doživjet će i "Vortex Dome" koji se igra dinamikom kretanja, kao i "Shade Illusion" koji se poigrava sjenama. Posjetitelji Muzeju Iluzija u Kopenhagenu dakako, neće biti lišeni već svima dragih i vrlo popularnih iluzija kao što su "Walk-in-kaleidoskop" te tzv. beskonačna soba. Novi muzej prati i još jedna velika novost, a to je mogućnost posjete dosad najvećem muzejskom shopu s novim konceptom i asortimanom.

Metamorfoza može se pohvaliti činjenicom kako je riječ o najvećem lancu privatnih muzeja na svijetu s preko 50 lokacija, u 25 država svijeta i 10 milijuna posjetitelja, a čije iluzije i eksponati nastaju u Hrvatskoj od strane razvojno-istraživačkog tima u Oroslavju. S obzirom na aktualni pohod na SAD, tim Metamorfoze ondje uskoro planira otvoriti i ekstenziju svom zagrebačkom uredu radi lakšeg upravljanja muzejima.

Linker
15. srpanj 2024 19:47