Liv Tyler kao Arwen u Gospodaru prstenova

 WARNER BROS/COURTESY EVERETT COLLECTION
Epska priča

Obožavatelji oduševljeni: Peter Jackson radi na novom nastavku "Gospodara prstenova"

Svjetski popularna trilogija sljedeće godine dobiva novi nastavak čiju režiju potpisuje glavni glumac Andy Serkis.

Svjetski popularna trilogija sljedeće godine dobiva novi nastavak čiju režiju potpisuje glavni glumac Andy Serkis.

Peter Jackson i studio Warner Bros rade na novom filmu serijala "Gospodar prstenova" koji će imati premijeru 2026. godine, potvrdio je Variety. Prvi iz nove serije igranih filmova fokusirat će se na lik Golluma, a režirat će ga glumac koji ga je utjelovio, zvijezda originalne trilogije Andy Serkis.

Redatelj originalne trilogije i njegovi partneri Fran Walsh i Philippa Boyens produciraju film i "bit će uključeni u svaki korak", rekao je izvršni direktor Warner Brosa David Zaslav. Projekt je trenutačno u ranim fazama razvoja, a scenarij pišu Walsh i Boyens, zajedno s Phoebe Gittins i Artyjem Papageorgiouom, i istražit će priče koje tek treba ispričati. Warner Bros je otkrio i kako će Serkis ponoviti svoju ulogu u nadolazećem filmu koji je trenutno poznat pod nazivom "Gospodar prstenova: Lov na Golluma".

"Velika nam je čast i zadovoljstvo vratiti se u Međuzemlje s našim dobrim prijateljem i suradnikom Andyjem Serkisom, koji ima nedovršenog posla s tim smradom - Gollumom! Kao dugogodišnji obožavatelji ogromne mitologije profesora Tolkiena, ponosni smo što surađujemo s Mikeom de Lucom, Pam Abdy i cijelim timom Warner Brosa na još jednoj epskoj avanturi", izjavili su Jackson, Walsh i Boyens.

image

Elijah Wood kao Frodo u Gospodaru prstenova

©NEW LINE CINEMA/COURTESY EVERETT/EVERETT COLLECTION

Jacksonova originalna trilogija Gospodar prstenova, koja se prikazivala od 2001. do 2003. godine, zaradila je gotovo tri milijarde dolara diljem svijeta i osvojila 17 Oscara. Riječ je o epskoj fantastičnoj trilogiji koju je napisao engleski pisac J.R.R. Tolkien, a sastavljena je od tri knjige: "Prstenova družina", "Dvije kule" i "Povratak kralja". Trilogija je poznata po svom bogatom svijetu, kompleksnim likovima, epskim bitkama i temama poput prijateljstva, hrabrosti, moći i moralnih izazova. Tolkien je stvorio jedan od najopsežnijih i najutjecajnijih fantastičnih svjetova u književnosti, što je rezultiralo klasikom koji je inspirirao brojne generacije čitatelja i utjecao na žanr fantastike u cjelini. Veliki uspjeh trilogije doveo je do serijala "Hobit", koji nije bio jednako kritički uspješan, ali je također zaradio više od dvije milijarde dolara na kinoblagajnama.

"Više od dva desetljeća gledatelji filmova oduševljeni su filmskom trilogijom "Gospodar prstenova" zbog neporecive odanosti koju su Peter, Fran i Philippa pokazali prema zaštiti naslijeđa Tolkienovih djela. Tako je publika mogla doživjeti nevjerojatan svijet koji je stvorio na način koji poštuje njegovu književnu viziju. Počašćeni smo što su pristali biti naši partneri na ova dva nova filma", rekli su De Luca i Abdy.

"Da, Precious. Došlo je vrijeme da se još jednom odvažim u nepoznato sa svojim dragim prijateljima, izvanrednim i neusporedivim čuvarima Međuzemlja Peterom, Franom i Philippom. Uz Mikea i Pam, i Warner Bros tim, uz WETA-u i našu filmsku obitelj na Novom Zelandu, sve je jednostavno previše ukusno...", rekao je Serkis. Osim novog filma, 13. prosinca trebao bi biti objavljen i zasebni, animirani film o Međuzemlju, "Gospodar prstenova: Rat Rohirrima", također u izdanju Warner Brosa, a redatelj je Kenji Kamiyama.

Linker
14. srpanj 2024 08:37