PRESS ENTER KONFERENCIJA
Jer znanje je najvažnije!

Bliži se ENTER konferencija: Spaladium Arena će na dva dana postati središte obrazovanja

Pred nama je konferencija bogata raznovrsnim temama, a jako puno sadržaja je usmjereno prema širokoj javnosti, poglavito ako se obrazovanje poveže s potrebama koje će diktirati tržište. Termini održavanja su 10. i 11. prosinca.

Pred nama je konferencija bogata raznovrsnim temama, a jako puno sadržaja je usmjereno prema širokoj javnosti, poglavito ako se obrazovanje poveže s potrebama koje će diktirati tržište. Termini održavanja su 10. i 11. prosinca.

Velike dvorane su odavno u razvijenom svijetu, osim za sportska događanja, postale idealno mjesto za festivale, sajmove i izložbe.

U procesu globalizacije takav trend je zahvatio i naš prostor, ali sve do ENTER konferencije nismo se mogli pohvaliti manifestacijom koja će okupiti veliki broj posjetitelja na temu obrazovanja za budućnost.

Spaladium Arena 10. i 11. prosinca će otvoriti svoja vrata za sve koji su dio odgojno-obrazovnog svijeta, ali i šire, a tako će Split na dva dana postati "središte obrazovanja". Pokrovitelj velebnog događaja je Splitsko-dalmatinska županija i sve se radi u organizaciji ustanove Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, koju već nekoliko godina uspješno vodi ravnatelj Ivica Zelić. Vodstvo CI SDŽ s timom vanjskih stručnjaka je novitet na području rada s izvrsnim i potencijalno darovitim učenicima. Navedena manifestacija će biti kruna dosadašnjeg rada kojom će se podignuti standardi za sve buduće aktivnosti.

image
PRESS

Konferencija ima razvojnu, edukacijsku i promocijsku ulogu za sve dionike u odgojno-obrazovnom sustavu koji sudjeluju u ostvarenju potencijala visokomotiviranih i potencijalno darovitih učenika. Organizator se potrudio dovesti veliki broj vrsnih domaćih i stranih stručnjaka, što događaju daje međunarodni karakter. ENTER je osigurao dolazak predstavnika različitih ustanova povezanih s odgojem i obrazovanjem, brojnih inovatora i kreativaca koji se ne boje izazova. Pred nama je konferencija bogata raznovrsnim temama, a jako puno sadržaja je usmjereno prema širokoj javnosti, poglavito ako se obrazovanje poveže s potrebama koje će diktirati tržište.

Izdvajamo teme na glavnoj pozornici: "Vještine budućnosti, izazovi sadašnjosti“ - na kojoj će svoje predstavnike imati sve ključne državne odgojno-obrazovne institucije i agencije. Teme koje pozicioniraju obrazovanje u budućnosti će prezentirati predavači Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO), Agencije za strukovno obrazovanje (ASOO), Agencije za mobilnost i EU programe (AMEU). Iz Izraelskog ministarstva obrazovanja dolaze predavači Menachem Nadler i Ada Dori s temama o nadarenim i izvrsnim učenicima. Temom iz područja obrazovanja darovitih će se predstaviti predavačica Lianne Hoogeveen koja dolazi sa sveučilišta Radboud iz Nijmegena. Jasminka Samardžija u svom izlaganju odgovoriti će na pitanje razvijaju li se lideri u školi? John Rogošić je u Splitu otvorio Internacionalnu školu i na taj način ostvario "Američki san u Hrvatskoj". Svoje projekte će prezentirati predstavnici CI SDŽ i nositelji razvojnih projekata u režiji Splitsko-dalmatinske županije, te drugi predavači čiji su projekti polučili izvanredne uspjehe i pozitivne kritike zainteresirane javnosti.

Druga pozornica: "Inovativne metode učenja i poučavanja" je predviđena za prezentaciju praktičnih projekata nastalih u školskom okruženju, kreirani od strane učenika uz nadzor učitelja i nastavnika mentora. Teme su fokusirane na digitalno doba koje svoju primjenu imaju u istraživačkoj i projektnoj nastavi koja potiče istraživačko učenje i ostvarivanje kreativnosti. U obrazovanju za budućnost će veliku ulogu igrati psihološki aspekt na području emocionalne inteligencije, kao presudnog čimbenika za stabilnost i realizaciju projekata.

Treća pozornica: "Projekti - alati za razvoj zajednice" posjetiteljima omogućava uvid na koji način će se projekti nastali u odgojno-obrazovnim ustanovama plasirati na tržište i doprinijeti razvoju zajednice. Splitsko-dalmatinska županija je sa svojim uspješnim projektima odredila putokaz za projekte kreirane u učionicama koji bi uz osiguravanje investicija imali potencijal za primjenu na globalnoj razini

Četvrta pozornica: "Učenički projekti koje vrijedi vidjeti" je predviđena za uspješnice darovitih učenika i mentora kao eklatantan primjer izvrsnosti. Dominira moderni pristup kreiranju projekata koji svoju primjenu imaju u budućnosti, kada će postati neizbježan sadržaj u svakodnevnom životu. Voditelji programa CI SDŽ će prezentirati rezultate rada zbog kojih su lideri na polju rada s izvrsnim i potencijalno darovitim učenicima.

Organizatori su odgojno-obrazovnim temama pridodali sadržaje koji su otvoreni prema svim generacijama posjetitelja.

U Spaladium Areni će prostor dobiti "Božićni grad", posjetitelji će se moći okušati u "Pub kvizu", ali i posjetiti sajam školskih proizvoda. Za mlađe generacije je pripremljena "youtuber i influencer platforma" prilagođena standardima današnjice, koja će se fokusirati na obrazovanje iz drugog kuta. U "podcast zoni" se mogu očekivati istaknuti sugovornici, a za mlade poduzetnike organizator je pripremio "Business talent show" koji će dati prigodu start-up idejama koje će biti prezentirane stručnom povjerenstvu.

Bez ikakve sumnje u Splitu nas na velikoj sceni očekuje spektakularna konferencija imena: "Obrazovanje i povezane industrije" s velikim brojem kvalitetnih predavača i zanimljivih tema te dodatnih sadržaja koji će privući široke mase. Za sve one koji nisu u mogućnosti doći ostaje varijanta virtualne posjete preko koje će biti moguće osim praćenja i sudjelovati u raspravama.

Postanite dio manifestacije koja će promijeniti stereotipe o obrazovanju, budite aktivni sudionik ili svjedok i time dođite do odgovora na pitanje u kojem smjeru će se razvijati edukacija za buduće generacije.

enter.izvrsna.hr

Linker
09. svibanj 2024 16:07