folk, lila, kockice i pruge

Četiri ljetna trenda u uređenju interijera u koje ćete se zaljubiti istog trena

Svako godišnje doba nosi nove ideje u uređenju interijera, a u nadolazećim mjesecima predlažemo da svoj dom oplemenite sitnicama u lila boji, u vazu stavite suhe trave, nabavite dekicu na kockice ili pruge te jastučić s folklornim motivima.

Odlučite li se ovog ljeta za potpuni makeover doma ili tek malo osvježenje detaljima, donosimo vam vruće trendove koje su svjetski dizajneri interijera odabrali kao glavne ovog ljeta.

Moderni folk

Nepretenciozan, pun šarenila, uzoraka iz prirode i narodne baštine - tako bi jednostavno mogli opisati trend modernog folka. Vrlo je sličan vintageu, ali, za razliku od njega, koristi puno jače i zasićenije boje. Interijeri uređeni u ovom stilu puni su unikatnih printeva, zidnih tapeta s floralnim ili animalnim uzorcima, ručno rađenih ukrasa, vintage namještaja, šarenih pletenih dekica i jastučnica.

image
Press lotft
Promo

Čitajte i: Pet stvari koje će svaku terasu ili vrt učiniti vašom malom oazom hedonizma

Ljupka lila

Modne trgovine već su pune lila odjeće i došlo je vrijeme da ova ljupka boja preseli u interijere. Lila će u u vaš dom unijeti mir, svježinu i opuštenost. Dosad smo je obično povezivali s tradicionalnom elegancijom i romantikom, no ovog ljeta pojavljuje se i na modernijim komadima namještaja te ukrasa za dom.

image
Antipodream MM
Promo


Kockice i pruge

Ova dva uzorka nikada ne izlaze iz mode, pogotovo u ljetnim danima. Iako se na prvi pogled čini pretjeranim, moguće ih je kombinirati s cvjetnim uzorkom, no pritom treba paziti da su ostali detalji u neutralnim, smirujućim bojama. Dovoljno je odabrati zavjese, jastučić ili deku s ovim uzorcima i vaš dom će izgledati razigrano, veselo i maštovito poput ladanjske kućice u cvijeću.

image
Promo


Suhe trave i cvijeće

Zaboravite bapske praznovjerice da suho cvijeće nosi lošu energiju u dom i navodi da živimo u prošlosti. Zadnje dvije godine suha pampas trava je ultimativni hit, a ovog će ljeta biti posebno popularna izbijeljena ili u raznim pastelnim nijansama. Osim nje, in su suhe grančice eukaliptusa, uz koje savršeno idu detalji poput tepiha i jastučića od jute. Najbolje će se uklopiti u moderne interijere s puno drva i toplih boja prirode.

image
Ginger Ray
Promo
Linker
18. travanj 2024 01:10