Cvjetna linija za dom holivudske zvijezde Drew Barrymore u skladu je s njezinim osobnim odjevnim stilom
odmah razgrabljena kolekcija

Drew Barrymore kreirala komade za dom koji su nekad bili kičasti, a danas osvajaju trendseterice

Osim livada, 'cvjetaju' i nove kolekcije namještaja: floralni motivi krase krevete, jastuke i sofe, koji čuvaju duh proljeća tijekom cijele godine.

Svijet dizajna, osobito modnog, privlačan je mnogim zvijezdama. Štoviše, nekima je od sekundarnog postao primarni biznis: Victoria Beckham, pjevačica nekadašnje grupe Spice Girls, svjetski je priznata modna kreatorica, kao i glumice Mary-Kate i Ashley Olsen, vlasnice marke Elizabeth and James. No “izleti” slavnih u dizajniranje namještaja znatno su rjeđi pa je vijest da je glumica Drew Barrymore kreirala liniju za dom Flower Home u SAD-u izazvala opće oduševljenje, što potvrđuje podatak da je u prvih deset dana kolekcija gotovo razgrabljena. Inspiraciju je pronašla u prigodnom sezonskom motivu - cvijeću, a taj “starinski” uzorak ponovno je ušao u fokus trendsetera.

Čak i kad je apliciran na namještaj retro forme, cvjetni uzorak može dati vrlo moderan izgled prostoru

Riječ je o predmetima za dom koje je Barrymore osmislila za trgovački lanac Walmart, i koji u potpunosti odražavaju njezin osobni stil: vlasnica producentske kuće Flower Films te autorica knjige “Wildflower” prepoznatljiva je po boho stilu koji karakteriziraju cvjetni uzorci na komadima u hipijevskoj maniri.

Linija namještaja Flower Home, koju je dizajnirala glumica Drew Barrymore za trgovački lanac Walmart

Prevedeno na jezik dizajna namještaja, pak, njezina linija obiluje detaljima za modernu “djecu cvijeća” - poput podnih jastuka, prekrivača i eklektičnih umjetničkih predmeta vintage štiha. Svoj omiljeni uzorak interpretirala je na posve suvremen način, prkoseći predrasudi da je cvijeće na pokućstvu kičast odabir. Forma namještaja iz njezine kolekcije prilično je retro, no, unatoč tome, floralni motivi izgledaju svježe i veselo, a nipošto sladunjavo.

Drew Barrymore

Biljni svijet je, dakle, zavladao dizajnom detalja za dom, i to ne samo u uzorcima, nego i u osmišljavanju njihove forme (na primjer, tanjur u obliku cvjetne glavice), a najzanimljivije su kombinacije različitih floralnih motiva - kojima obiluju nove kolekcije predmeta za dom - a koji, kad se promišljeno spoje, stvaraju toplu i vrlo mladenačku atmosferu.

Tanjur Renaissance 49,99 kn, HOME SWEET HOME

Fotelja Wings Madagaskar 70x72x83 cm 3399 kn, MEBLO

5 Landscape komoda 109x72x41 cm 2499 kn, LESNINA

Naslonjač Olga Flores 70x72x68 cm 2849 kn, KARE

Tapeta s printom cvijeća 53cm x 1m 299,99 kn, EMMEZETA

Ljuljačka Princesse sa sjedalom cvjetnog printa WWW.HUGUESCHEVALIER.COM

Surađivala Slavica Šagolj

Linker
20. travanj 2024 13:56