Neja Markičević / Hanza Media
Moj dom

Kao u hotelu s pet zvjezdica! Luksuzni minimalizam zagrebačke poduzetnice u centru grada

Zahvaljujući iskustvu u turizmu zagrebačka poduzetnica Katarina Miličević uredila je stan u kojem živi sa suprugom i troje djece prema ‘pravilima struke’ - važno joj je da je jednostavan za održavanje, namješten decentno, ali i luksuzno te prilagođen za rad od kuće.

Moderan prostor uređen u minimalističkom stilu i oplemenjen umjetničkim slikama - tako bi se ukratko mogao opisati dom doc. dr. sc. Katarine Miličević (36), nove partnerice u zagrebačkom uredu najveće svjetske tvrtke za savjetovanje u turizmu i hotelijerstvu Horwath HTL. Dvoetažni stan od 150 četvornih metara u zagrebačkom Vrbiku, u kojem živi sa suprugom Juricom (45), kćeri Anom (13) te sinovima, devetogodišnjim Božom i četverogodišnjim Matejem, u potpunosti je prilagođen životu višečlane obitelji. Funkcionalan je, jednostavan za održavanje, ima dnevnu, četiri spavaće i radnu sobu - jer Katarina i njezin suprug, direktor u konzultantskoj tvrtki Ernst&Young, često rade i kod kuće.

Pijući kavu, slušam pjev ptica, zvona obližnje crkve, zvukove grada koji se budi...

Naime, Katarina uz brigu o troje djece balansira između četiri posla: osim što radi u Horwath HTL Zagreb, docentica je na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani i Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta te direktorica i suosnivačica tvrtke za inovacije u turizmu "thinktourism". "Dan mi počinje u 5.40, kad na terasi ispijam tursku kavu s medom iz 40 godina starih Franck šalica koje mi je poklonila svekrva. Džezvu u kojoj kuham kavu dobila sam na dar od mame i zato mi je posebno draga. Inače volim moderne stvari, no ovo je iznimka jer me čini bližom dragim osobama. Izlazak Sunca puni me dobrom energijom. To je jedino vrijeme u danu koje posvećujem sebi. Nakon toga dvadesetak minuta vježbam pilates, dok se u sedam ne probude djeca i počne zajednički doručak", - govori Katarina.

Zagreb, 230720.
Stan turisticke konzultantice Katarine Milicevic na Vrbiku.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media
Katarinina oaza je terasa na kojoj šalicom kave započinje dan.

Obitelj se okuplja za velikim stolom u blagovaonici koja je spojena s kuhinjom i dnevnom sobom. Taj je stol srce njihova doma jer Katarina vjeruje u staru izreku "Obitelj koja jede zajedno, ostaje zajedno". Doduše, oko njezina doručka najmanje je posla: već sedam godina je vegetarijanka pa samo na pladanj poslaže narezani avokado, bananu, bobičasto voće i masline. Kad nije na putu, obavezno kuha jer joj je i to velika strast. Obično hercegovačke i dalmatinske specijalitete koje pamti iz djetinjstva u Širokom Brijegu, a i suprug, inače Zadranin, uživa u njima.

Zagreb, 230720.
Stan turisticke konzultantice Katarine Milicevic na Vrbiku.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media
Blagovaonski stol je srce njihova doma jer Katarina vjeruje da obitelj koja jede zajedno, ostaje zajedno.

U stanu dominira uvijek moderna bijela boja kombinirana sa sivom.

Upoznala ga je na drugoj godini studija u Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, a u braku su od 2007. Nakon diplome je kao jedna od najboljih polaznica na godini ostala raditi na ZŠEM-u kao asistentica, a poslije se zaposlila u Institutu za turizam. U poduzetničke vode krenula je 2018. kao suosnivačica tvrtke "thinktourism". Stan na Vrbiku su prije useljenja u cijelosti adaptirali.

Zagreb, 230720.
Stan turisticke konzultantice Katarine Milicevic na Vrbiku.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media
Pogled iz dvoetažnog stana na Vrbiku, koji je Katarina sa suprugom u cijelosti adaptirala i uredila prema vlastitim idejama.

"Sav namještaj, uključujući kuhinju, rađen je po mjeri. Cijelu karijeru bavim se turizmom i uživam odsjedati u vrhunskim hotelima pa sam i dom uredila prema nekim hotelskim pravilima. Primjerice, sve četiri spavaće sobe opremljene su istim, po narudžbi rađenim krevetima. Nema puno ukrasa, iznimka je Anina soba jer je ona dodala neke slatke, tipično ženske sitnice", kaže Katarina, koja je zbog posla proputovala cijelu Europu i velik dio svijeta pa vrlo dobro zna što znači odsjedati u luksuznim hotelima.

Katarina obožava hotel Esplanade, a fascinirali su je i kapaciteti koje imaju Dubai i Las Vegas

Jedan od najdražih joj je St. Regis u Dohi, gradu u kojem je godinu dana živjela s obitelji. Njezina supruga je, naime, 2013. posao odveo u Katar, a ona je to vrijeme iskoristila za istraživanje o imidžu Hrvatske kao turističke destinacije na tržištima Bliskog istoka. "Tko se želi baviti turizmom, trebao bi otići učiti na Bliski istok. Dubai je pravo čudo! Najluksuzniji hoteli nastali su na mjestu gdje je nekoć bila pustinja, a ta činjenica me fascinira i u Las Vegasu", kaže Katarina, kojoj je najdraži hrvatski hotel zagrebački Esplanade. To joj je omiljeno mjesto za izlazak, bilo da je riječ o ručku, večernjem koktelu ili odlasku s kćeri na čaj i kolače.

Zagreb, 230720.
Stan turisticke konzultantice Katarine Milicevic na Vrbiku.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media
Na donjoj etaži su kuhinja i prostor za obiteljsko druženje, a na gornjoj spavaća soba , tri sobe za djecu te radni prostor.

Osim u putovanja, Katarina je zaljubljena u likovnu umjetnost i glazbu. Zato su zidovi stana puni umjetničkih djela: od slika Dragice Cvek Jordan i Miroslava Veže do djela hercegovačkog umjetnika Zvonimira Perka ili kninskog slikara Milana Zoričića. "Veseli me što naša Ana ima dara za likovnost. Prošle je godine završila školu slikanja kod hercegovačkih slikarica Karoline Marušić i Dragane Nuić Vučković, profesorice na Akademiji likovne umjetnosti u Širokom Brijegu. Anina slika cvijeta, koja krasi dnevni boravak, posebno nam je draga", kaže Katarina, čiji je hobi pjevanje.

Obožavateljica likovne umjetnosti, glazbe i kazališta

Uz Opću gimnaziju u Širokom Brijegu pohađala je i srednju školu za klavir i solo-pjevanje u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru pa u trenucima opuštanja rado zapjeva arije iz opere "Ero s onoga svijeta" ili mjuzikla "Fantom u operi". Doma uživa u glazbi čuvenog talijanskog kompozitora Ennija Morriconea, pijanista Ludovica Einaudija te uz pjesme Andree Bocellija ili Celine Dion.

Kako obožava operete i mjuzikle čest je gost u Gradskom kazalištu Komedija. Roditelji - majka Mila, stručnjakinja za financije, i otac Borislav, inženjer građevine - od malih su nogu poticali njezine talente, a tako se i ona odnosi prema djeci. "Obitelj mi je prioritet u svemu. Odrasla sam u kući s petero djece, od kojih sam bila najstarija. Svi smo fakultetski obrazovani, a to znači da su nam roditelji u ranom djetinjstvu usadili radne navike. I ja tako odgajam svoje, no uz to im dajem puno ljubavi i brižnosti. Najdraži mi je obiteljski ritual naša filmska večer petkom. Tada preko cijelog dnevnog boravka rastegnemo veliku sofu i zajedno gledamo crtiće uz kokice. Ništa me više ne ispunjava od osjećaja velike, skladne obitelji", kaže Katarina Miličević.

Čitajte i:

Hrvoje Šalković otvorio vrata svog stana u centru, progovorio o sinu i objasnio 'tajnu' deset satova

Mirjana Mikulec pokazala nam je svoju spavaću sobu i otkrila kako postići eleganciju bez puno ulaganja

Luksuz i ljepota unatoč svemu što je zadesilo Zagreb! Otvorili su vrata na novim adresama - nema predaje

Hvarska oaza Nine Badrić odiše stilom i luksuzom! Glazbenica je s ljubavlju uredila svaki detalj

Linker
18. travanj 2024 10:17