PAUL SMITH & THE RUG COMPANY Ručno rađeni tepih
DOM PUN PRUGA

Klasika i eksperiment u svijetu pruga

Kombinacija plavo-bijelih linija ljetni je hit, no odlično izgledaju i šareni spojevi na sofama te minimalistički, ali grafički vrlo 'moćni' uzorci na tepisima.

Pruge su vječni favorit - kako u našim domovima, tako i u garderobi. Gotovo svake sezone u nekom su obliku prisutne na modnim pistama pa ni ljeto 2018. nije iznimka: dizajneri su predvidjeli njihovu vladavinu pa se na linijama baziraju čitave kolekcije, poput one portugalsko-britanskog dua Marques’Almeida. A ako je suditi prema linijama Diane Von Furstenberg i Caroline Herrere, trend će se nastaviti i u jesen. No, ljeti su pruge još privlačnije. Klasična plavobijela kombinacija uvijek evocira sunce i more pa u interijere unosi dašak morske bezbrižnosti.

STEVEN BUKOWSKI & HANNAH BIGELEISEN Instalacija Hotel Tonight

Taj je bezvremenski spoj savršena podloga za neke akcente u prostoru, a ujedno stvara prozračnu atmosferu. No, prugice su privlačne i u manje klasičnim varijantama. Premda uzorke općenito vole oni hrabriji, pruge se uklapaju i u ‘ziheraške’ kombinacije jer ne moraju biti nametljive. Kombinacija različitih boja i stilova pruga uvijek je zanimljiva, a dobro izgledaju i uz cvjetne i geometrijske motive.

PAUL SMITH & THE RUG COMPANY Ručno rađeni tepih

CHIARA ANDREATTI X FENDI Sofa u kombinaciji crne i boje duhana inspirirana torbom kuće Fendi iz sedamdesetih

Britanski je dizajner Paul Smith tako početkom godine predstavio svoju kolekciju ručno rađenih tepiha u suradnji s The Rug Company, čija su osnovna vizualna karakteristika upravo raznobojne pruge - koje su postale sinonim za Smithov brend. Odabir stila pruga ovisi o prostoru u koji ih želite smjestiti: ravne linije funkcioniraju u prostorijama svih veličina, dok su ‘izlomljene’ prikladnije za veće prostore. Za što se god odlučili, nećete progriješiti - prugice su, naime, uvijek u trendu.

Komoda Dall’Agnese WWW.ARREDATUTTO.COM

Keramički tanjur 29,99 kn, LESNINA

Courtesy Lissoni Associati
Stolić Dark Side of the Moon, dizajn Piero Lissoni ART INTERIJERI

Modularna sofa Q- couch, dizajn Frederik Van Heereveld WWW.MOVISI.COM

L O R E N Z + K A Z Stolac Tria Wood

Fotelja Up, dizajn Gaetano Pesce THEMELIA

ETTORE SOTTSASS Skulptura Superbox

ENOCH LIEW Tepih Folded Tones

Lampa Fundamental, dizajn Brendan Timmins WWW.PRODEEZ.COM

Mr. Smith stolac, dizajn Anthony Hartley WWW.ANTONYHARTLEY.COM

Surađivala Slavica Šagolj

Linker
20. travanj 2024 09:23