Divno!

Kreativka iz Karlovca izrađuje jedinstvene uspomene na dan vjenčanja: Vaše bukete pretvara u neodoljive ukrase

Mnogim se mladenkama srce slama kad se moraju rastati od svog vjenčanog buketa. Karlovčanka Adriana Kolar-Combaj pronašla je način da ih sačuva za vječnost.

Vjerojatno su mnoge mladenke barem jednom pomislile - kad bi barem mogla zauvijek sačuvati svoj vjenčani buket. Upravo je ta misao prošla kroz glavu Karlovčanke Adriane Kolar-Combaj (27) kad se nakon svog vjenčanja opraštala od stručka omiljenih joj hortenzija, a danas tu želju, i to jedina u Hrvatskoj, ostvaruje mnogim drugim mladenkama i svima onima koji cvjetnu dekoraciju žele sačuvati - vječno.

image
Adriana Kolar-Combaj
PRIVATNI ALBUM

Tri je godine istraživala proces sušenja cvijeća (jer sa svakim je cvijetom drugačije), ali i rada s epoksi smolom koja ih tako savršeno lijepe “zamrzava” za vječnost.

Kad je nakon dugogodišnjih testiranja bila sigurna da ima savršen poslovni plan, otvorila je zagrebački cvjetni studio Bouqueterija te istoimeni Instagram profil, a posao je toliko “buknuo” da je morala dati otkaz na poziciji specijalistice javne uprave u jednoj korporaciji.

Čitajte i: Uronite u svijet prirode! Zagrepčanka Nikolina Firm izrađuje neodoljive veganske i eko sapune

Proces izrade traje i do šest tjedana, a tehnika je, kaže Adriana - tajna.

image
Adriana je tri godina istraživala proces sušenja cvijeća.
PRIVATNI ALBUM

- Kad zaprimim nečiji buket, cvijeće osušim da ono zadrži boju, a zatim ga tehnikom koju sam osmislila polijevam epoksi smolom koja “zapečati” biljke u kalupe, da ono zauvijek ostane takvo kakvo je nekad bilo - objašnjava Adriana, koja sve izrađuje u studiju u sklopu obiteljske kuće uz pomoć vage kojom računa količinu smole koju lijeva, drvenog štapića i čašice iz koje je potom ulijeva u kalupe.

Na web stranici ima dvije rubrike - rad po narudžbi i odmah dostupno - te izrađuje i podmetače za čaše sa sušenim narančama, a u svemu joj je bezrezervnu podršku pruža suprug, marketinški stručnjak Mislav Combaj.

image
Cvijeće zalijeva epoksi smolom.
PRIVATNI ALBUM

- Zajedno smo počeli istraživati kako realizirati ideju, on je kontaktirao hrvatske dobavljače smole, pomogao mi je izraditi prototipe kalupa, zajedno smo otkrivali kako smola reagira, a zaslužan je i za cijeli marketinški dio - kaže Adriana, koja toliko voli biljke da je sama uredila okućnicu i ondje zasadila dvadesetak vrsta, trudeći se da svoju kolekciju biljaka obogaćuje i širi

Linker
14. ožujak 2024 11:45