BARBER OSGERBY Stolac Tip Ton
DJEČJE SOBE

Kreativni kutak: Uređenje za učenje bez muke

Jedan od najvažnijih projekata u jesenskoj shemi svakako je osmišljavanje radne površine na koju treba smjestiti računalo, svjetiljku i pisaći pribor.

Jedan od najvažnijih projekata u jesenskoj shemi svakako je osmišljavanje radne površine na koju treba smjestiti računalo, svjetiljku i pisaći pribor.

Pripreme za školsku godinu najčešće podrazumijevaju kupnju nove školske torbe i udžbenika, ali za neke dizajnere škola je i vrelo inspiracije. Iako se može činiti da na području školskog namještaja nema ništa nova već desetljećima, školske klupe i dalje su predmet kreativnih istraživanja. U srpnju ove godine mladi dizajner Masahiko Ito kreirao je stolac za učenike nižih razreda osnovne škole nalik konjskom sedlu čija konstrukcija pomaže boljem držanju, kao i boljoj koncentraciji. Pitanjem koncentracije mladih školaraca bavili su se i studenti danske Kraljevske akademije koji su razvili čitavu kolekciju namještaja - od specijaliziranih stolaca do sklopivih stolova - koji bi trebao pomoći da fokusiraju svoju pažnju na ono što im govori učitelj ili nastavnik.

ABBETVED Radni stol 48x120x76 cm 699 kn, Jysk

Baza prostora za učenje je radni stol i ergonomski stolac te detalji koji prostor čine ugodnim.

BARBER OSGERBY Stolac Tip Ton

LISABO Radni stol, 118x45 cm 998 kn, Ikea

A da školski namještaj može biti i lijep, prije nekoliko godina dokazala su braća Bouroullec. Iako od tako velikih imena nije bilo za očekivati da se posvete dizajniranju u obrazovanju, slavni Francuzi u suradnji s danskom kućom Hay napravili su kolekciju namještaja za sveučilište u Kopenhagenu. Elegantna kolekcija drvenih stolova, klupa i stolaca dizajnirana je kako bi omogućavala korištenje suvremene opreme, s prorezima za kablove i utičnice. Ponekad je teško uočiti razliku između klupa dizajniranih sredinom pedesetih, poput onih produktivnog Švicarca Pierrea Jeannereta, i današnjih, zbog čega se namještaj za obrazovanje često doima zastarjelim, ali već s ovakvim sitnim preinakama kao u kolaboraciji BourellecHay bolje odgovara potrebama novih generacija. Međutim, klasične forme školskih klupa i dalje se koriste kao predložak za dizajniranje uredskog namještaja i radnih stolova, poput stola dizajnerice Inese Malafej ili stola Soot iz Note Design Studija te se čini da školski dani nisu nikad iza nas.

Delta radni stol 120x55x86 cm 999,99 kn EMMEZETA

Zidna ploča Tableau, Ok design 55x59,5x2,6 cm 1360 kn, DIZAJNHOLIK

Podesivi radni stolac 99,90 kn, Ikea

Metalni koš za otpad, 20x30 cm 359 kn, ZARA HOME

Ploča od pluta 59,90 kn WWW.HMHOME.COM

Umbra organizer Stasha 319,90 kn HOME SWEET HOME

Drvena kutija za sitnice 290 kn, AMELIE

Model od drva Nikki 2439 kn, WWW.GNIJEZDO.HR

Radni stol Mazi 90x50x76 cm 1999 kn, LESNINA

Chalkboard ormarić WWW.PETER -JAKUBIK.COM

2 Zidna polica Nuovo promjera 45 cm 149,99 kn, EMMEZETA

Stol Soot, dizajn Karolina Stenfelt WWW.NOTEDESIGNSTUDIO.SE

Radni stol My Writing Desk WWW.ETCETCSTUDIO.COM

Radni stol od drva 120x60x89 cm 589 kn WWW.VIDAXL.HR

Držač za olovke Block WWW.AMAZON.COM

Stolna lampa Tolomeo 1310 kn, ART RASVJETA

Linker
08. svibanj 2024 01:54