LUDOVICA SERAFINI & ROBERTO PALOMBA Kolekcija Liz dizajnerska je oda holivudskoj divi Elizabeth Taylor www.expormim.com
ZA TRENUTKE NA OTVORENOM

Ležaljke, stolci i naslonjači za ljenčarenje pod vedrim nebom

Glavnu ulogu u kreiranju scenografije za boravak na otvorenom imaju stolci i ležaljke oblika koji godi tijelu i stvoreni su za ljenčarenje pod vedrim nebom.

Dugo priželjkivano lijepo vrijeme i topli dani “zovu” na boravak na otvorenom - što direktno utječe i na kupnju, ali i proizvodnju namještaja za tu namjenu. Čak su i neke renomirane dizajnerske kuće, poput danske Muuto, prepoznale potencijal tržišta “vrtnog asortimana”, koji pritom više nije ograničen samo na sjedeće garniture, nego i na proizvode koji se uglavnom povezuju s uređenjem interijera - poput tepiha i kuhinja, no za vanjsku upotrebu.

JAVIER PASTOR Naslonjač iz linije Nido www.expormim.com

BODIL KJAER Indoor Outdoor garnitura www.carlhansen.com

Ipak, najpopularniji namještaj za uživanje pod vedrim nebom i dalje su ležaljke i stolci koji se proizvode u najrazličitijim oblicima. Arhitekti Ludovica Serafini i Roberto Palomba dizajnirali su kolekciju u čast slavne glumice Elizabeth Taylor koja se sastoji od sofe i fotelja prekrivenih vodonepropusnom tkaninom. Kolekcija Liz vrlo je glamurozna (baš kao što je bila i holivudska ikona po kojoj je dobila ime), a odlično funkcionira i u interijeru.

LUDOVICA SERAFINI & ROBERTO PALOMBA Kolekcija Liz dizajnerska je oda holivudskoj divi Elizabeth Taylor www.expormim.com

Sasvim drugog stila, ali jednako raskošna je i kolekcija za sjedenje nazvana Tropicália Modernity. Indonezijski dizajner Alvin Tjitrowirjo iz studija Alvin T. kreirao je egzotično suvremeno ručno rađeno pokućstvo od savijenog ratana kojim želi osvijestiti javnost o važnosti zaštite prirodnih materijala. Američki studio Blu Dot dizajnirao je namještaj Perch koji pomaže da svaki dan djeluje poput ljetnih praznika jer je njegovo oblikovanje inspirirano brodovima i dokovima.

MUT DESIGN Naslonjač Twins www.expormim.com

naslonjač iz linije Eden 7490 kn UNOPIU

Za one koji se uistinu žele odmoriti pobrinuli su se kreativci danskog branda TRIMM Copenhagen: namještaj za ljenčarenje, dizajniran po uzoru na vreće za sjedenje i prekriven čvrstom tkaninom koja se lako čisti, pomaže iznijeti danski hygge iz unutrašnjosti na terasu. A kako je Hrvatska zemlja sunca i mora, i domaći su dizajneri prepoznali potrebu za komadima za uporabu na otvorenom te su u arhitektonskom studiju 3LHD osmislili elegantnu kolekciju Umomoku, izvorno za rovinjsku plažu Mulini, a naknadno redizajniran za salonsku prodaju pa u njemu mogu uživati - svi.

3LHD Dvosjed Umomoku 12.414 kn PROSTORIA

TRIMM COPENHAGEN Felix lounge ležaljke

Kolekcija Perch nadahnuta brodovima WWW.BLUDOT.COM

Varaschin naslonjač Maat 1999 kn ART INTERIJERI

Naslonjač Maikoor 549,99 kn EMMEZETA

Stolac Ambia 1699 kn LESNINA

Ljuljačka 449 kn IKEA

La Forma naslonjač Cocoa 4685,85 kn MEBLO

Stolac Master 5099 kn KARE

Surađivala Slavica Šagolj

Linker
19. travanj 2024 13:49