Dizajn

Luksuzni splitski hotel dočekuje ljeto u novom ruhu: Prozračan i moderan interijer savršen je za opuštanje

Arhitektonski ured Atellior zaslužan je za ‘makeover‘ dalmatinskog hotelskog bisera Le Meridien Lav.

Prošla je godina uz paletu novih okolnosti na dnevni red donijela i pregršt novih izazova, no to nije poljuljalo entuzijazam tima koji stoji iza kultnog splitskog resorta Le Meridien Lav.

Umjesto iščekivanja „nekih boljih vremena“ i unatoč mišljenju mnogih da "nije pravo vrijeme za velike investicije", menadžment resorta Le Meridien Lav zasukao je rukave i krenuo u temeljitu i opsežnu renovaciju, zbog čega luksuzni hotel u sklopu resorta ljetnu sezonu dočekuje spreman za nove goste, u potpuno novom, osvježenom ruhu.

image
Recepcija je jednostavna, ali upečatljiva.
ATELLIOR

Upravo završena 'proljetna faza' renovacije hotela tek je prva od tri predviđene faze obnove zahvaljujući kojima će Le Meridien Lav dobiti posve nov izgled.

Čitajte i: Pronašla je svoju strast u dizajnu ogledala: Detalji od rafije, konopa i lana daju elegantni štih svakom prostoru

U prvoj fazi, koja je upravo završila, kultni splitski hotel oplemenjen je novim vizualnim identitetom smještajnih kapaciteta, ali i javnih prostorija poput predvorja, recepcije, bara i samog ulaza u hotel. Temeljiti 'makeover' hotela povjeren je timu međunarodnog arhitektonskog ureda Atellior koji mu je darovao prozračan i moderan izgled, istovremeno ne ispuštajući iz vida bogato nasljeđe hotela i važnost koju hotel ima u identitetu Splita i kolektivnoj memoriji njegovih stanovnika.

image
Predvorje hotela Le Meridien Lav.
ATELLIOR
image
Bar u predvorju idealno je mjesto za druženje.
ATELLIOR

Upravo je zato koncept preuređenja baziran na spoju mediteranskog ambijenta i mid century stila samog brenda, a društvena je vrijednost integrirana u dizajn umjetničkim radovima u sobama hotela koje potpisuju fotografi poput Feđe Klarića i Stanka Karamana, koji od šezdesetih godina dokumentiraju život na splitskim ulicama.

image
Sobe u apartmanima uređene su u kombinaciji nekoliko stilova.
ATELLIOR
image
Prostorije su odlično osvijetljene i prozračne.
ATELLIOR

Već od ovoga tjedna goste dočekuje 180 obnovljenih soba u dva hotelska bloka iznad marine, obnovljene su i kongresne dvorane, a novost u Lavu jest to da je hotel od ove sezone bogatiji za još tri poslovne dvorane namijenjene za sastanke i druge događaje. Hotel sada raspolaže s čak 12 kongresnih dvorana i prostorija za evente, a dvorane nose nazive po poznatim splitskim umjetnicima kao što su Meštrović, Marulić, Vidović... No, tu novostima nije kraj.

Čitajte i: Siva i bijela odlaze u povijest! Danijela Dvornik uredila kuhinju prema novim trendovima u interijerima

image
Kupaonice su prostrane i elegantne.
ATELLIOR
image
Terase apartmana nude i jacuzzi za opuštanje.
ATELLIOR

Osim hotelskih soba i javnih prostorija u novom ruhu, Le Meridien Lav može se podičiti novim vinskim podrumom te luksuznim, suvremenim apartmanom od 143 kvadratna metra koji krasi prostrana terasa s nezaboravnim pogledom na marinu, a koja je začinjena jacuzzijem i sunčalištem s pogledom na obližnje otoke. No, osim estetike, pri preuređenju se vodilo računa i o drugih funkcijama koje prostor treba zadovoljiti.

image
Blagovaonica hotela u kojoj je gušt objedovati.
ATELLIOR
image
Konferencijske sobe su prostrane i ugodne.
ATELLIOR

"Jedna od glavnih uputa od hotela bila je osmisliti sobu koja karakterom odgovara resortu, ali može zadovoljiti sve potrebe gosta hotela koji ima i konferencijski centar. To je podrazumijevalo osmisliti više garderobnog prostora, ukinuti klasične hotelske komade poput pisaćeg stola i stolca te predstaviti višenamjenski namještaj. Kad je riječ o javnom prostoru, najveći je izazov bio osmisliti dizajn bara koji će biti centralni element, ali pozicioniran tako da omogućuje nesmetan pogled s terase na marinu i otoke", objasnili su iz Atellior tima.

Linker
22. rujan 2023 07:30