Kutna garnitura Nappa 8120 kn HARVEY NORMAN
neo mint

Milenijski ružičasta odlazi u povijest: U domove nam stiže nova pastelna nijansa

Nakon godina vladavine, milenijski ružičastu po popularnosti bi mogla nadmašiti pastelnozelena.

Nije riječ o novom okusu guma za žvakanje, nego o boji koja će obilježiti 2020.: takozvana neo mint će, prema prognozama engleske kompanije WGSN za predviđanje trendova, zazelenjeti domove i poslovne prostore diljem svijeta. U izvještaju londonske tvrtke kao njezina pozitivna “karakteristika” ističe se rodna neutralnost, a do zaključka da će iduće godine biti na kolorističkom tronu došli su analizirajući uličnu modu, globalnu političku klimu i društvene mreže.

Baš kao što je popularnost crvene boje porasla nakon Ženskog marša na Washington 2017., u WGSN-u vjeruju kako aktualna zbivanja i slike u vijestima najviše utječu na stvaranje trendova koji zatim dolaze na modne piste i sajmove interijera - da bi naposljetku završili i u našim domovima i ormarima.

Kutna garnitura Nappa 8120 kn HARVEY NORMAN

Ova nježna zelena boja spaja futurizam i nostalgiju za prošlim vremenima, podcrtavajući važnost brige za okoliš i očuvanja prirode za buduće generacije kao goruću temu današnjice. S druge strane, dočarava mladenačku atmosferu istodobno oživljavajući vizualne asocijacije na sedamdesete godine te se odlično uklapa u različite stilove i ambijente.

Australski restoran Burleigh Heads Pavillion studija Alexander & Co

Može se kombinirati sa svim ostalim nijansama zelene, ali i sa zemljanim, sivim i ružičastim tonovima. Djeluje opuštajuće i umirujuće te je odličan izbor za spavaće sobe, kao i uredske prostore i kuhinje.

JACQUES NGUYEN
Unutrašnjost berlinske optike Lunettes Selection dizajn je studija Oskara Kohnena

U berlinskoj optici Lunettes Selection naočale su pohranjene u male zelene ladice koje asociraju na stare apotekarske ormariće, baš kao i u japanskoj klinici za akupunkturu Sumiyoshido Kampo Lounge. A da je ova nijansa primjenjiva i na prostore drugih namjena pokazao je dizajner Tom Dixon uređenjem milanskog restorana i dućana The Manzoni.

ID INC. PRESS
Japanski studio za akupunkturu SUMIYOSHIDO kampo lounge / id inc.

PEER LINDGREN
Milanski restoran i dućan The Manzoni koji je uredio dizajner Tom Dixon

Pločice u boji mente protežu se podom i zidovima restorana stvarajući suvremeni urbani interijer i nagovješćujući da ćemo svijetlozelenu nijansu viđati sve više. Pronašli smo nekoliko komada koji će biti na tragu "neo mint" trenda!

Nardi klupa Net 1272,18 kn MEBLO

Kikkerland sat 139,99 kn HOME SWEET HOME

Naslonjač 1949 kn KARE

Tabure Eline 599 kn PRIMA

Iittala vaza Alvar Aalto 1196 kn MODUS

Naslonjač 799 kn LESNINA

Zidni sat 129 kn AMELIE

Stropna lampa 599 kn LESNINA

Staklena posuda Lane 39,95 kn JYSK

Prekrivač 150x200 cm 79,99 kn EMMEZETA

Pripremila Slavica Šagolj

Linker
18. travanj 2024 21:33