Promo
Genijalna ideja

Na korak ka ekološkoj održivosti: Kutije za televizore od sad možete iskoristiti za izradu pokućstva

Novi dizajn kartonskih kutija može se reciklirati ili kreativno iskoristiti, što je odličan način zaštite okoliša od nagomilavanja otpada.

Tvrtka Samsung Electronics najavila je uvođenje novog, ekološki osviještenog načina pakiranja za svoju lifestyle seriju televizora. Korištenje novih eco-friendly kartonskih kutija, koje će se primijeniti na Samsung The Serif, The Frame i The Sero seriji televizora, korisnicima će olakšati reciklažu i omogućiti da ga ponovo iskoriste u kreativne svrhe.

Pojednostavljeni proces reciklaže

Uz pomoć dot-matrix tehnologije proizvodnje, dizajn i materijal novih oblika pakiranja korisnicima omogućavaju pojednostavljeni proces reciklaže te lako rezanje kutije za kreativni izazov izrade dijelova pokućstva.

Promo
Osim kućica za ljubimce, kutije se mogu iskoristiti i za izradu držača za novine i knjige.

Nova pakiranja opremljena su prigodnim priručnicima te QR kodovima na vanjskoj strani kutije koji služe kao poveznica na online upute. Njima korisnici iskorišteni kartonski materijal mogu pretvoriti u korisne kućne dodatke poput malog stola u dnevnom boravku, police za odlaganje daljinskog upravljača televizora i ostalih uređaja, pa čak i u simpatične kućice za ljubimce.

"Korisnici su uvijek skloniji brendovima koji s njima dijele slične vrijednosti. Upravo će im nova Samsung ekološka pakiranja pružiti dosad neviđeni oblik iskustva naših tehnologija koje stvaraju osjećaj kreativnosti, ali ujedno i štite okoliš u kojem živimo", izjavio je Kangwook Chun, izvršni potpredsjednik i voditelj tima Product Strategy Team of Visual Display Business, Samsung Electronics.

Promo
Kutije se mogu iskoristiti i kao polica za CD-e ili razne elektroničke uređaje.

Za svoj koncept ekološkog pakiranja, Samsung je za efikasno korištenje prirodnih resursa i zaštitu okoliša osvojio Nagradu za inovacije na međunarodnom tehnološkom sajmu CES 2020.

U sklopu predstavljanja novog pakiranja, Samsung i britanski lifestyle magazin Dezeen 6. travnja su pokrenuli globalno natjecanje u dizajnu.

Promo
Korištenje novih eco-friendly kartonskih kutija primijeniti će se na Samsung The Serif, The Frame i The Sero seriji televizora.

Ove će tvrtke kreatora najboljeg i najpraktičnijeg rješenja napravljenog od kutije za televizore nagraditi sa 20.000 dolara, nakon čega će, kroz upute, korisnicima Samsung televizora omogućiti da ovaj dizajn iskoriste i u svom kućanstvu. Prijave su otvorene do 29. svibnja za sve zainteresirane starije od 18 godina.

Više informacija o natjecanju možete naći OVDJE ili na Samsung TV Instagram profilu.

Linker
26. rujan 2022 21:29