EKSPLOZIJA STILA

Napokon! Prva kolekcija namještaja i dekoracija za dom s potpisom Dolce & Gabbana

Talijanski modni dvojac izbacio je home kolekciju punu boja i sicilijanskih uzoraka stvorenu za interijere uređene u stilu maksimalizma, kakva je i njihova čuvena vila na otoku Stromboli, koju uzaludno pokušavaju prodati za 6,5 milijuna eura.

Najpoznatiji talijanski modni dvojac Domenico Dolce i Stefano Gabbanna napokon je izbacio prvu kolekciju namještaja i dodataka za dom - Dolce & Gabbana Casa. I da, baš kao što njihova odjeća odiše glamurom i senzualnošću, tako i home kolekcija pršti bojama, maštovitošću i raskoši. Zaboravite minimalizam - svaki komad iz ove kolekcije, bilo da je riječ sofi, stoliću ili tepihu, instantno će privući pažnju promatrača gdje god ga postavite. Kako i ne bi, kad su glavni uzorci kolekcije mediteranski plave vitice, carretto (uzorak inspiriran sicilijanskim drvenim kolicima punim jarkih boja i rezbarija), leopard i zebra.

image
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
image
FOTOGRAFIJE: SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

- Željeli smo eksploziju boja, emocija i mirisa - izjavili su za Vogue Domenico Dolce i Stefano Gabbanna, a te riječi najbolje opisuju sukus kolekcije.

Modnom dvojcu to ipak nije prvo iskustvo u dizajniranju stvari za dom. Prije tri godine su za Smeg osmislili liniju potpisanih tostera, sokovnika, aparata za kavu, kuhala i blendera, a njihova prva vlastita kolekcija bila je, kažu „prirodni nastavak D&G svijeta”. No ono što nam je posebno upalo u oči je slijedeće: doslovce svaki komad iz nove home kolekcije kao da je uzet iz njihove čarobne vile na otoku Stromboliju, smještenom sjeverno od Sicilije.

image
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
image
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
image
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Čitajte i: Zavirite u kuću poznate voditeljice u kojoj se nije štedjelo, a posebno oduševljava vanjski dio

Čitajte i: Kad zidovi ožive: Dvije kreativke ‘oživljavaju‘ dječje sobe šarolikim i zaigranim tapetama koje mališani obožavaju

Raskošna vila sa sedam soba i devet kupatila nalazi se na stijeni s koje puca prekrasan pogled na Tirensko more, a oko nje je golema terasa i vrt od 500 četvornih metara.

Domenico Dolce i Stefano Gabbanna već je dvije godine pokušavaju prodati za 6,5 milijuna eura, no zasad im to nije pošlo za rukom. Kupili su je početkom devedesetih godina prošlog stoljeća i otad provode u njoj svako ljeto. Vila je poznata po divljim tulumima na kojima su se zabavljale brojne zvijezde, a u njoj je 2014. snimljena reklama za parfem D&G Intenso s glumcem Colinom Farrellom.

image
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
image
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Inače, Stromboli je poznat i po tome što se na njemu nalazi jedan od tri talijanska aktivna vulkana - pa je to možda razlog zašto se ta čarobna vila još nije prodala. No ona je najbolje ogledalo ukusa ovog modnog dvojca kad su u pitanju namještaj i dekoracije za dom.

Linker
24. travanj 2024 16:01