DANIEL RYBAKKEN FOR VITRA Televizor Panasonic skriven u staklenoj vitrini
pametna i praktična rješenja

Savršen scenarij za zimske dane: Filmska večer u vlastitom domu baš kao u kinu

Filmska večer u vlastitoj režiji s televizorom i sustavom nevidljivih zvučnika čini se kao savršen scenarij za hladno doba godine.

Rastuća ponuda streaming servisa dovela je do toga da nam je za gledanje filma ili serije potrebno samo nekoliko klikova mišem. Vrijeme odlazaka u videoteku odavno je prošlo i dovoljno je uvaliti se u omiljenu fotelju te stisnuti “play”. A kako bi kućni filmski doživljaj bi još dojmljiviji, postoji niz pametnih i praktičnih rješenja.

MOON HOON Panorama House - obiteljska kuća u Južnoj Koreji, arhitektura

Arhitektonski ured Foster + Partners udružio se s LG-jem te su proizveli OLED TV R, prvi fleksibilni televizor na svijetu čiji se zaslon pritiskom na gumb uvlači u pravokutnu aluminijsku podlogu. Za one koji žele više, također iz LG-ja dolazi CineBeam, projektor skriven u minimalističkoj kutiji, idealan za pretvaranje prostorije u pravo kućno kino.

FOSTER + PARTNERS LG Signature OLED TV R, model televizora koji se uvlači u postolje

LG - CINEBEAM Videoprojektor Al ThinQ 4K Laser

FUSEPROJECT FOR SAMSUNG Televizor The Frame, model poput uramljene slike

DANIEL RYBAKKEN FOR VITRA Televizor Panasonic skriven u staklenoj vitrini

Za dobar zvuk pobrinuo se pak tim korejskog ureda Napal koji je kreirao DAL, luster s integriranim bežičnim zvučnikom, a BAUX, tvrtka specijalizirana za akustične proizvode, u suradnji sa stručnjacima za biomimikriju proizvela je liniju biorazgradivih akustičkih panela, pod nazivom BAUX Acoustic Pulp.

NAPAL Luster Dal s integriranim bežičnim zvučnikom

BAUX ACOUSTIC PULP Biorazgradivi akustični paneli

Akustični panel Flexi SilentLab, 153x40x156,5 cm 14.531,25 kn PRIMAT RD

Paneli za bolju zvučnu kulisu, dostupni u ambalaži od 4 komada, 3512 kn VELINAC

Za nenadmašni užitak gledanja filma tu je Kyoto Indoor Bean Bag novozelandskog dizajnerskog ureda Lujo. Poput kultne fotelje Sacco iz 1960- ih, Kyoto je ispunjen poluekspandiranim polistirenskim zrncima i prilagođava se obliku tijela.

LUJO Vreća za sjedenje Kyoto Indoor Bean Bag

No da bi boravak u kinu bio autentičan, potrebne su i kokice! Popcorn Monsoon kreatorice Jolene Carlier je aparat koji se sastoji od para žutih zdjela stožastog oblika postavljenih u ovalnu drvenu bazu - prva zagrijava kukuruz, a druga ga skuplja. A nešto jednostavnija verzija omiljene filmske grickalice su DizDiz kokice za mikrovalnu pećnicu. Španjolski TATABI Studio je, inspiriran antičkom Grčkom, dizajnirao je kutiju mramornog uzorka koja sadrži četiri vrećice kokica različitih okusa - parmezan, curry, vanilija i cimet. Sve što preostaje je ugasiti svjetlo i, naravno, tijekom projekcije isključiti mobitel..

JOLENE CARLIER Inovativan aparat za kokice Popcorn Monsoon

TATABI STUDIO Diz Diz kokice za mikrovalnu pećnicu u mramornoj ambalaži

Surađivala Slavica Šagolj

Linker
19. travanj 2024 13:26