LED podna lampa s posudom za bocu 70x42x42 cm 2459 kn KARE
BUDITE KREATIVNI

Sezona je vjenčanja: Imamo nekoliko prijedloga ako ne znate što darovati

Proljetni i ljetni vikendi često su rezervirani za svadbe - nadahnite se izborom stvari koje bi vam mogle donijeti status najkreativnijeg gosta.

Proljeće je doba sunčanih naočala, izleta u prirodu i - vjenčanja. Redovito se, naime, čini kako je svaki vikend rezerviran za svadbu za koju je potrebno osmisliti dar. Premda je najsigurniji - a često i najpotrebniji - izbor novac, mladence je lijepo razveseliti nečim što je odabrano baš za njih. To, s druge strane, nije nimalo lak zadatak jer čak i kada nekog dobro poznajemo, teško je pogoditi nečiji stil ili ukus. Osim personaliziranih darova, postoje i univerzalna rješenja koja će svi znati cijeniti, baš zato što si ih sami ne bi priuštili. Tu se definitivno ubrajaju darovi za kuhinju - setovi posuđa, noževa ili kristalnih čaša.

LA DOUBLE J Set tanjura

LE CREUSET Posuđe od lijevanog željeza

Versace pladanj Medusa Gala
Versace pladanj Medusa Gala 2390 kn LESNINA

MIGUEL SOEIRO Malmo pribor za jelo

Posude za kuhanje i pečenje francuske kuće Le Creuset zbog svojeg su klasičnog i svevremenskog dizajna odličan izbor kojem malo tko može odoljeti. Baš kao i blenderi KitchenAid ili stolni mikseri koji će mladencima osigurati sladak početak zajedničkog života.

KitchenAid multipraktik Artisan 7800 kn BELLA FORMA

Za iskusne kavopije izbora je pak pregršt! Danska keramičarka Mette Duedahl za Muuto je dizajnirala aparat za hladno prešanje kave koji izgleda poput skulpture, Tom Dixon kafetijeru koja se doima poput skupocjenog nakita, a kultna moka La Conica Alda Rossija gotovo je nezaobilazan komad svih istinskih ljubitelja dizajna i arhitekture.

MATTE DUEDAHL Push aparat za hladno prešanu kavu

ALDO ROSSI La Conica kafetijera

Alessi kafetijera Pulcina 554 kn MODUS

Alessi kuhalo za vodu, dizajn Michael Graves, 989 kn HOME SWEET HOME

Što se nešto “mekših” poklona tiče, set posteljine od kvalitetnog pamuka možda neće biti poklon koji oduševljava na prvu, ali će ubrzo postati omiljen, baš kao i set kućnih ogrtača za dvoje. Ako vam se to ipak čini prepraktično, možda je svadbena proslava idealna prigoda za izbor nečeg posve neobičnog i vizualno zabavnog. Poput Studio Job svjetiljki, Alphacrete betonskih lampi u obliku inicijala mladenaca ili pak tandem bicikla - za pravi početak životnog putovanja udvoje.

Drvena skulptura 14,99 kn MÖMAX

LED podna lampa s posudom za bocu 70x42x42 cm 2459 kn KARE

Vaza iz linije Echasse WWW.MENU.AS

Pamučni prekrivač 135x230 cm 859 kn ZARA HOME

Seletti lampa Alphacrete 460 kn DIZAJNHOLIK

TOM DIXON Kolekcija Tank

Surađivala Slavica Šagolj

Linker
16. travanj 2024 21:52