DOLAZI JESEN

Stižu novi trendovi! Četiri boje koje će dominirati interijerima ove jeseni

Pospremite svijetle i šarene detalje za dom koji asociraju na ljeto - in su zagasite nijanse zemljano smeđe, smaragdno zelene, tangerine i plave u nijansi borovnice.

Ljeto polako ide kraju i boje prirode se mijenjaju pa tako i trendovi u interijerima. Osvježavajuću svijetloplavu, razigranu žutu i romantičnu lila zamijenit će tamnije i zasićenije boje

Povratak majci zemlji

Smirujuća i sofisticirana, boja zemlje lako se uklapa u klasične, ali i moderne interijere. Kako je riječ o boji iz prirode, odlično se slaže s zelenom - bilo da je riječ o biljkama ili namještaju i detaljima za dom. Boja zemlje će uz zelenu živnuti, a neutralne nijanse će je dodatno umiriti. U vintage interijerima dobro se slaže s bojom senfa i zagasito žutom.

image
Promo foto


Sofisticirana nijansa borovnice

Posljednje dvije godine plava je jedna od najpopularnijih boja u uređenju interijera, no svaka sezona donosi novu nijansu koja je in. Ove jeseni to će biti tamnoplava u nijansi borovnice, koja u svakom prostoru stvara dojam sofisticiranog luksuza. Za opušteniji izgled dobro ju je kombinirati s neutralnim nijansama, a za glamurozni art deco look sa zlatnim detaljima ili mat crnom.

image
Promo foto

Čitajte i: Napokon! Prva kolekcija namještaja i dekoracija za dom s potpisom Dolce & Gabbana

Čitajte i: Zavirite u kuću poznate voditeljice u kojoj se nije štedjelo, a posebno oduševljava vanjski dio

Topli zagrljaj tangerine

Duboka narančasta, karakteristična za tangerinu, vrstu slasne mandarine, prava je nijansa za najavu jeseni. Sunce više ne sije tako jako, dani postaju kraći, a sjene dulje. Boja tangerine topla je i mekša od jarkih žutih nijansi ljeta, ali nema agresivnost i snagu crvene. To je boja koja poziva na druženje i dobro raspoloženje, idealna za kuhinju i blagovaonicu, gdje potiče apetit. Često se koristi u retro interijerima iz 60-ih i prostorima uređenim u meksičkom stilu. Ponekad ju je dobro 'ohladiti' detaljima u zelenoj i plavoj boji.

image
Promo foto

Elegantna smaragdno zelena

Opuštajuća, mistična i glamurozna nijansa smaragdno zelene ove će jeseni i zime biti jedna od hit boja u interijerima. Viđat ćemo je na zidovima, namještaju, detaljima za dom i posteljini. Zelena općenito ističe čovjekovu povezanost s prirodom, no za razliku od svjetlijih nijansi smaragdna lako dominira prostorom i nosi dozu luksuza pa je treba pažljivo kombinirati.

image
Promo foto
Linker
23. travanj 2024 18:44