Blagdanska estetika

Vizualni užitak: Pomoću ovih detalja, svaki će uskršnji stol izgledati neodoljivo

Iako prilikom dekoriranja imamo pregršt mogućnosti, proljeće nam pruža onu posebno efektnu koja će svaki objed učiniti primamljivijim, a riječ je o cvijeću.

Kada je riječ o dekoriranju uskršnjeg stola, mogućnosti su neograničene, a na raspolaganju imamo pregršt boja i detalja koji će blagdanski doručak učiniti još primamljivijim. Naravno, u središtu svakog uskršnjeg stola su pisanice, no još će pokoji detalj omogućiti pravi vizualni užitak za sve one koji će uživati u tradicionalnom objedu. Ipak, s obzirom na to da je riječ o proljetnom blagdanu, idealno dekorativno rješenje leži u - cvijeću.

Iako će svaka vrsta cvijeća odlično funkcionirati na blagdanskom stolu, trenutna je ponuda onog sezonskog doista šarolika, a neki će inspiraciju za dekoriranje moći pronaći upravo u svome vrtu.

Stoga, donosimo nekoliko prijedloga za dekoraciju s kojom će vaš stol izgledati poput onih s Instagrama.

Mimoze

Ovo će efektno, jarko žuto cvijeće odlično upotpuniti svaki blagdanski stol. Možete ga kombinirati sa salvetama u sličnoj boji ili s pastelnim posuđem, a odlično će podići i jednostavno uređen, bijeli stol. U svakom slučaju, s mimozama, uskršnjeg duha neće nedostajati.

image

Jarko žuta boja ovog cvijeća uveselit će svaki stol.

PEXELS

Zumbuli

Osim što na raspolaganju imate više boja, zumbuli se na vašem stolu neće istaknuti svojim izgledom, već i neodoljivim mirisom. S obzirom na to da se radi o prilično sitnom cvijetu, svoj blagdanski stol uvijek možete obogatiti još jednom vrstom cvijeća kako bi odisao proljetnim ugođajem.

image

Zumbuli se na vašem stolu neće istaknuti svojim izgledom, već i neodoljivim mirisom.

PEXELS

Čitajte i: Od novinarke do food influencerice: ‘Druge žene sakrivaju cipele, a ja posuđe‘

Tulipani

Mnogima omiljeno proljetno cvijeće najčešći je izbor i kada je riječ o dekoraciji uskršnjeg stola. Osim što tulipane možete pronaći u gotovo svakoj boji koju zamislite, njihov oblik neodoljivo podsjeća na pisanice pa je blagdanski duh zagarantiran!

image

Tulipane lako možete kombinirati sa svim bojama koje se nađu na blagdanskom stolu.

PEXELS

Trešnjini cvjetovi

Osim klasičnog proljetnog cvijeća, na uskršnjem će stolu odlično funkcionirati i grančice s trešnjinim ili bilo kojim drugim cvjetovima. Pomoću njih možete izraditi uskršnji aranžman na kojemu ćete objesiti pisanice, a ove grančice možete pronaći gotovo na svakom koraku. U svakom slučaju, vaš će blagdanski stol zasigurno odisati pravim proljetnim ugođajem.

image

Trešnjine grančice pružaju pregršt dekorativnih mogućnosti.

UNSPLASH
Linker
20. travanj 2024 06:36