ANDERSSEN & VOLL Sofa Oslo www.muuto.com
INTERIJERI

Zaustavljena dominacija milenijski ružičaste: Ljeto u domu sa zavodljivom i ležernom nijansom

Hit nijansa ljetnog nakita i odjeće uvukla se u domove, a toj mješavini narančaste i ružičaste predviđa se popularnost i na jesen jer se odlično slaže sa smeđom, brodo i crvenom.

Neke boje naprosto odišu ljetom, a među njima je definitivno koraljna nijansa. Upravo nju je proizvođač kućanskih aparata KitchenAid nedavno proglasio svojom bojom godine, prvom od pokretanja kompanije još davne 1919. Kreativci tog američkog brenda - kojem je samostojeći mikser svojevrsni zaštitni znak - tu kombinaciju narančaste i ružičaste odabrali su zbog živosti i jer je mnogim ženama asocijacija na odmor i egzotična putovanja. A s obzirom na to da laska preplanuloj puti, čest je odabir modnih dizajnera u osmišljavanju ljetnih kolekcija.

Komoda Hemnes 160 x 96 cm, 1799 kn IKEA

STUDIO NOMAD Stolić 3Legs

NINA MAIR Ormar Mashrabeya inspiriran arapskom arhitekturom

ANDERSSEN & VOLL Sofa Oslo www.muuto.com

Ove je godine koraljna hit kuće Badgley Mischka te britanske dizajnerice Victorije Beckham i njezine njujorške kolegice Maryam Nassir Zadeh, čije minimalističke kreacije ne djeluju strogo, već ležerno i zavodljivo. U interijerima će, pak, koraljna zaustaviti vladavinu milenijski ružičaste. U prilog toj tezi govori i to da je internetski gigant Google za ovogodišnju kolekciju elektroničkih proizvoda - uz sivu i bijelu - izabrao koraljnu. A španjolski studio Bodegón Cabinet svoj je stolac La Redonda kreirao od tankog čelika obojenog u trendovsku nijansu. Koraljna je bila favorit i arhitektici Nini Mair: dizajn njezina ormarića - čija površina asocira na čipku - inspiriran je tradicionalnim arapskim načinom ukrašavanja prozora i balkona. Popularnost koraljne boje proizlazi iz toga što, baš kao i ružičasta, u prostor unosi toplinu, ali djeluje odmjerenije, ozbiljnije i manje sladunjavo. Odlično se slaže s nijansama smeđe, bež i bordo, s kojima kreira umirujuću atmosferu. Kombinacija koraljne i nijansi plave - od indigo do tirkizne - idealna je za uređenje kuhinja u kućama za odmor, a sudeći prema kolekcijama namještaja, viđat ćemo je i nakon ljetnih praznika.

Sofa 3angle, dizajn Grupa 3920 kn PROSTORIA

Jastučnica 40x40 cm 59 kn ZARA HOME

Alessi zdjela Mediterraneo 989 kn BELLA FORMA

Stropna lampa Grantham 757 kn ART RASVJETA

Lampa Cap s pomičnim sjenilom 2660 kn DIZAJNHOLIK

Sofa Buddy, dizajn Busetti Garuti Redaelli 7990 kn KONCEPTUS DESIGN

Keramički tanjur 19 kn STAKLANA

Stalak za sušenje posuđa, 159,50 kn AMELIE

Linker
19. travanj 2024 06:52