Prostor showrooma Trika

JEDNOSTAVNOST I UDOBNOST

Trika je priredila popodne skandinavskog dizajna

Ono što se danas smatra skandinavskim dizajnom pojavilo se u pedesetim godinama dvadesetog stoljeća zajedno s modernističkim pokretom u Europi.

Ono što se danas smatra skandinavskim dizajnom pojavilo se u pedesetim godinama dvadesetog stoljeća zajedno s modernističkim pokretom u Europi.

„Popodne skandinavskog dizajna“ koje se održalo u Trikinom showroomu još jednom je potvrdilo kako su fokus skandinavskog dizajna na jednostavnosti i udobnosti, tek dva od brojnih aspekata koji nadahnjuju vlasnike domova diljem svijeta da svoj životni prostor pretvore u produžetak načina života na koji žele živjeti.

Brojnim uzvanicima ove male proslave skandinavskog dizajna među kojima su bili i Ida Prester, Iva Mihalić, Daria Lorenci Flatz, Ksenija Pajić, Jelena Perčin, Ana Radišić, Nenad Korkut, Nikolina Pišek, i broji drugi, pridružio se i Nj.E. g. Ole Frijs-Madsen veleposlanik Kraljevine Danske u Hrvatskoj, veliki ljubitelj, ali i vrsni poznavatelj dizajna.

image

Ida Prester

image

Iva Mihalić i Jelena Perčin

image

Nikolina Pišek

image

Ogi Antunac

image

Ana Radišić

image

Boris Banović

image

Danski veleposlanik Ole Henrik Frijs Madsen s vlasnicama showrooma Trika Anjom Filipec i Marijom Gale

Gubi, Muuto, &Tradition, Audo, Ferm Living, 101 CPH, Norr 11 i Fredericia; skandinavski brendovi čiji je Trika ponosni zastupnik, a koji su predstavljeni na Popodnevu skandinavskog dizajna na najljepši nam način približavaju skandinavsku lifestyle filozofiju koja promiče jednostavnost, funkcionalnost i - snažnu povezanost s prirodom.

image

Borna Kotromanić

image

Daria Lorenci Flatz

image

Ida Prester, Tihana Harapin Zalepugin, Ana Radišić

image

Ksenija Pajić

image

Marija Gale i Nenad Korkut

image

Mateja Dujić, Marija Kulušić, Karla Andrić

image

Mirna Zidarić

image

Renata Poljak

image

Tina Bačić i Nambi Kezić

image

Vlatka Čizmić i Anja Gospodnetić

Pod moderatorskom palicom Ide Prester, saznali smo mnogošto zanimljivo o osam navedenih brendova koji uz brojne brendove zastupljene u Triki čine okosnicu skandinavskog dizajna. Nakon što je preuzeo upravljanje obiteljskom kompanijom, Jacob Gubi je kreativnom vizijom i hrabrom intuicijom malu obiteljsku manufaktura promaknuo u važnog čimbenika na svjetskoj dizajnerskoj sceni. Od suradnje s biranim suvremenim dizajnerima, do ponovne proizvodnje nekih od svjetskih arhivskih dizajnerskih komada, Gubi je danas brend omiljen među ljubiteljima dizajna diljem svijeta. Muuto proizvodi nam pak donose neke nove perspektive skandinavskog dizajna, a prepoznatljivi su po svojim čistim linijama, minimalizmu i paletom boja koje unose toplinu i karakter u prostor. Uz ekološki prihvatljive materijale i proizvodne procese koji smanjuju utjecaj na okoliš, te kontinuirano istraživanje novih načina za unapređenje održivosti svojih proizvoda, jasno je zašto se Muuto itekako ponosi svojom predanošću održivosti.

image

Prostor showrooma Trika

&Tradition, brend je koji klasične komade namještaja reinterpretira na suvremen način, pa njihovi proizvodi često oživljavaju komade velikana skandinavskog dizajna iz 20. stoljeća, kao što su Arne Jacobsen i Verner Panton, dok je Audo Copenhagen promičući vrhunski dizajn i stvarajući proizvode koji nadilaze trendove postao sinonim za eleganciju i inovaciju u industriji namještaja. Ferm Living jednostavnim, ali upečatljivim namještajem unosi harmoniju i udobnost u dom, a 101 Copenhagen inspiraciju crpi iz različitih kultura i povijesnih razdoblja, s posebnim naglaskom na japanski Wabi-sabi koncept.

image

Tradition

PRESS
image

Ferm Living

PRESS
image

GUBI

PRESS
image

MUUTO

PRESS
image

NOR11

PRESS

Slow living na skandinavski način, uz naglasak na važnosti kvalitetnog, promišljenog dizajna temelj je filozofije Norr 11 brenda, a najstariji skandinavski brend u Trikinom portfoliju - Fredericia kontinuirano poštuje svoje korijene,dok istovremeno uvodi suvremene elemente u svoje kolekcije, stvarajući održive komade koji su jednako relevantni danas kao i prije više od jednog stoljeća.

image

Trika tim

Linker
08. lipanj 2024 12:36