Lagane palačinke s ricotta sirom osvojit će vas svojim nježnim okusom i savršenom teksturom, a idealne su za one koji paze na prehranu, a pritom ne žele odustati od uživanja u omiljenim slasticama.
Ako vam se jede nešto brzo, slatko i ukusno zasigurno ćete posegnuti za palačinkama. Volimo ih u svim varijantama - kao slatki doručak, lagani desert ili ukusan slani međuobrok. Vrlo su jednostavne za pripremu i ono zbog čega ih još više volimo je to što sastojke za palačinke gotovo uvijek imamo doma. Biramo li prave namirnice, palačinke mogu biti ukusan i nutritivno bogat obrok zbog kojeg vas neće peći savjest. Zna to dobro i Emina Grčić, zaljubljenica u zdravu prehranu i autorica knjige "Mamina mala BLW kuharica", u kojoj možete pronaći recept za lagane palačinke s ricotta sirom koje će vas osvojiti svojim nježnim okusom i savršenom teksturom, a obožavat će ih i djeca i odrasli. Idealne su za one koji paze na prehranu, ali ne žele odustati od uživanja u omiljenim slasticama.
Inače, Emina je magistra ekonomije iz Karlovca i mama šestogodišnje Ani te dvogodišnje Mari, a novo izdanje njezine knjige prošireno je sadržajem svih recepata te posebnim sadržajem koji popisuje 68 namirnica i upućuje na objašnjenja kako ih ponuditi i prilagoditi dobi djeteta. U nastavku vam donosimo i jedan od recepata kojim možete zasladiti svoj dan! U slast!
PALAČINKE S RICOTTA SIROM
SASTOJCI
- 2 jaja,
- 1 žličica arome vanilije,
- 150 g krem sira ricotta,
- 150 g pirovog glatkog brašna,
- 2 žličice praška za pecivo,
- 120 ml mlijeka,
- 100 g borovnica po želji,
- 1 žlica sirupa agave po želji,
- malo limunove korice,
- kokosovo ulje za pečenje
PRIPREMA
Jaja i aromu vanilije umutiti pjenjačom. Dodati ricotta sir i miješati dok se ne dobije glatka smjesa. Zatim dodati brašno s praškom za pecivo, mlijeko, borovnice i izmiješati. Po želji dodati sirup agave i malo naribane korice limuna. Za pečenje ovakvih malih palačinki preporuka je koristiti veliku tavu za palačinke promjera 28 cm jer se istodobno može peći više palačinki. Peći na laganoj temperaturi. Kada se na vrhu pojave mjehurići, prevrnuti i peći i s druge strane.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....