Boogie Lab

Bistro, pekarnica i bar: Ovo je novo cool mjesto u Zagrebu

Otvara se najveći pekarski laboratorij u najluđoj atmosferi. Boogie Lab je bistro, pekarnica i bar koji se smjestio u novom kompleksu Park kneževa u Ulici Kneza Borne u Zagrebu.

Hrvatskoj gastro sceni dobro poznata dva lika - Karlo Vulin i Mladen Vidović, udružili su znanje i kreirali mjesto u kojem ćemo uživati od 7 ujutro pa sve do ponoći. Već pri samom ulasku u Boogie Lab dočekuju zvukovi disca, soula, funka i bluesa - mjesto je ovo u koje zrači dkućnom atmosferom, dok hrana i piće vode u vrijeme američke prohibicije.

Laboratorij okusa Boogie Lab postavljen je tako da razvija nove tehnologije, okuse i jela. Koncept Boogiea počinje u ranim jutarnjim satima kada dominira priča craft pekarnice i doručka s naglaskom na kruh koji se peče na licu mjesta te jela koja se mogu ponijeti. Peciva od lisnatog tijesta s raznim nadjevima, kombinacije kiselih gljiva i bešamela, pečenih cherry rajčica, pesta od bosiljka do egzotičnih kombinacija poput kimchia i pizze iz pravokutnih plehova dio su jutarnje ponude.

image
Filip Popović

Kako dan odmiče, u periodu od 9 do 12 sati, ovdje je sve podređeno brunchu koji uključuje eggs benedict, shakshuku i druge delicije, a za ručak je na izboru devet jela među kojima su tjestenine od fermentiranog tijesta s umacima i punjenjima, bogate salate, piletina sa sourdough mlincima.

image
Filip Popović

Od 18 sati završava dnevna ponuda te počinje večernja. Velikim zavjesama, kao u teatru, odvaja se dnevni dio, počinje good times atmosfera te vrijeme moonlight menija čiji su zalogaji u obliku tapasa. Svako jelo nosi jedno tijesto koje je unaprjeđeno na njima svojstven način. Namirnice koje koristi Boogie lokalnog su porijekla, mlijeko je s Velebita, sirni proizvodi su iz sirane Vedrine, a povrće je s Dolca.

image
Filip Popović
image
Filip Popović

"Namirnice se u Boogieu iskorištavaju maksimalno, npr. ako ostane kruh, prokuhava se i puštamo da fermentira dva dana, procijedi se i od ostatka mase radimo pastu koju koristimo u okruglicama nalik na falafel. Izdvojeni sok se reducira dok ne dobijemo umak prepun okusa, koji zatim dodajemo raznim jelima. Tako namirnicama dajemo novu namjenu!" – otkriva Karlo Vulin, jedan od začetnika sourdough revolucije i dodaje: "Ono što nam ostaje od lisnatog tijesta, koristi se za pripremu slatkog složenca od kruha ili bread pudinga."

image
Filip Popović
image
Filip Popović

Boogie Lab je smjestio na 450 m2 unutarnjeg prostora, uz velike terase s dvorišne strane, interpolacije koju potpisuju VMD i 3LHD studio. Bistro u retro izvedbi ima 150 sjedećih mjesta, unutra i na terasi koja je odvojena od gradske vreve.

"Imali smo odriješene ruke prilikom uređenja prostora. Želja nam je da se ljudi zaista dobro osjećaju u ovom prostoru. Koncept najbolje opisuje slogan sunshine, moonlight i good times preuzet od poznatog refrena pjesme ‘Blame It on the Boogie‘ grupe Jacksons 5.", govori Mladen Vidović.

image
Filip Popović

Boogie bar nudi dva blenda Boogie kave te crfat piva. Za vinsku priču zadužen je Zvonimir Krželj, dok je barmen Jere Bebić kreirao koktel kartu inspiriran koktelima s početka 20. stoljeća i pića iz razdoblja američke prohibicije. Boogie će od srijede postati mjesto otvoreno za posjetu!

image
Filip Popović
image
Filip Popović
Linker
13. ožujak 2023 13:53