Kafić Buldog sinonim je za zagrebačku druženje i zabavu, ali brojni gosti ne znaju da se tamo i fino kuha, od sada pod palicom novog chefa i njegove zaručnice i vrsne kuharice Ivane Oreč.
‘‘Cijeli život sam putovao, radio sam na trgovačkim brodovima, proputovao cijeli svijet, živio vani i onda sam svoj cjeloživotni hobi i ljubav prema kuhanju odlučio pretvoriti u posao i profesiju", kazao nam je Boris Seili, novi chef restorana koji se nalazi u sklopu kultnog kafića Buldog, gdje vodi kuhinju sa svojom životnom i poslovnom partnericom Ivanom Oreč. Boris je svoje prvo profesionalno iskustvo stekao uz slavnog chefa Andreja Barbierija uz kojeg je puno naučio i kojeg smatra jednim od utemeljitelja nove hrvatske kuhinje. Nakon rada u Barbierijevom restoranu Conca D‘Oro u Rijeci, stigao je u Zagreb gdje je kuhao u nekoliko restorana i bistroa da bi sada svoj koncept predstavio gostima Buldoga.
‘‘Radi se o fuziji mediteranske i azijske kuhinje koji inače jako volim, a kombiniranje različitih kuhinja uvijek otvara veliki prostor za kreativnost. Pa tako među ostalim nudimo jela poput tartara od tune na prženoj sushi riži i tobiko ikrom s wasabijem ili rižotom s kremom od brokule i sotiranim radičem u miso umaku. Jelovnik će naravno biti podložan promjenama jer kreativnost je ono što smatram najvažnijim u kuhinji. Kuhanje i posao shvaćam vrlo osobno i bez kompromisa jer smatram da se samo tako mogu potpuno unijeti u svaki svoj tanjur i finalni produkt koji ide do nepca mojih gostiju", kazao nam je.
Tako će uz vrsnog chefa Buldog sigurno postati i omiljena gastro destinacija u centru Zagreba koja će se sa Seilijevim jelima pridružiti i adventskoj gastro ponudi. Tako će se tijekom prosinca u Buldogu moći pojesti klasici poput bunceka s dinstanim zeljem uz azijski twist u buns pecivu, Txistorra, baskijske kobasice koje savršeno idu uz mliječno pecivo, salatu od ljubičastog kupusa s hrenom, umakom od senfa i meda. Zatim je tu ragu od jadranske sipe na crnoj palenti s mascarponeom, risotto s kremom od brokule, miso radičem te crumbleom od kulena i badema. Restoran za sada radi doručke i ručkove, a u novoj godini trebali bi krenuti i s večerama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....