Novi koncept

Brojni poznati došli su provjeriti što je ‘špeksplozija‘ i što je sve smislio chef Marin Medak

Inovativni duh zagrebačkog ugostitelja Marina Medaka stalno je u potrazi za nečim novim, pa je sada promijenio koncept svog lokala u centru grada gdje želi da se ljudi dobro zabave, jedu njegovu pogaču s prstima i sami puštaju glazbu.

Chef Marin Medak sigurno je jedan od najagilnijih zagrebačkih ugostitelja, nevjerojatne energije stalno u potrazi za nečim novim. Pionir je street food koncepta, oblikovao je ulične gastro sajmove od prvog fuliranja 2012. na dalje, zbog njegovih mini i maxi hamburgera ljudi su do Zagreba dolazili iz drugih krajeva Hrvatske, prije deset godina otvorio je restoran RougeMarin na Radničkoj cesti, dvije godine kasnije lokal u Petrinjskoj ulici pa još jedan na Trgu bana Jelačića…

image

Marin Medak i Zoran Šprajc

BOJAN HARON MARKICEVIC

Upravo u ovom u Petrinjskoj, koji nosi ime RougeMarin City, nudi novi ugostiteljski koncept u kojem želi uz hranu i zanimljive koktele, prije svega gostima priuštiti opuštenu urbanu zabavu uz urbanu glazbu i prihvatljive cijene.

image

Rougemarin City ima novi koncept

BOJAN HARON MARKICEVIC

"Prije svega želim ljudima vratiti ono što su nam oduzele posljednje dvije pandemijske godine, a to je socijalna interakcija uz finu, malo drugačiju hranu, maštovite koktele, i opušteno druženje. Na ulazu u lokal stoji gramofon i gosti će moći sami puštati muziku, svi će biti dočekani besplatnom rakijom i neka bude veselo, glasno i zabavno. Nema više hamburgera već smo osmislili našu domaću pogaču ili pitu, somun, lepinju, već kako tko to zove. To je ustvari najstariji oblik kruha koji se koristi već 14 tisuća godina, davno prije otkrivanja pivskog kvasca i kruha kakvog danas poznajem. Tako će ta pogača biti servirana uz sve ostalo, razne namaze ili moj izum ‘špeksploziju‘, tanko narezani pečeni ramsteak s umetnutim špekom. Ili primjerice ‘lungić 30 sekundi‘, to je tanko istučen lungić, kao papir, pečen koliko mu ime govori, narezan na kockice i serviran uz našu pogaču. Pogaču ćemo servirati uz jelo, kao podlogu, a moći će se uzeti u ‘škarnicl‘ uz razne namaze, kao istočnjačka meza", govori nam Medak kojem je najvažnije da njegov RougeMarin City postane dio urbanog đira gdje će se ljudi doći zabavljati, družiti uz finu hranu i koktele od kojih je posebno ponosan na Bermet Spritz, koji su sami osmislili od poznatog samoborskog likera.

image

Ana Brdarić Boljat

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Jakša Jordes i dear Leader Joe

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Martina Matušin

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Antea Valenta i Lara Vukušić

BOJAN HARON MARKICEVIC

Na ulazu će svaki gost dobiti domaću rakiju u znak dobrodošlice, koncept je bez rezervacije već se sjeda gdje ima mjesta, a kako se obraća mlađoj publici, cijene hrane neće prelaziti sto kuna. Kokteli će biti u rasponu od 20 do 40 kuna, a uz piće se može pojesti samo lepinja, odnosno pogača čija je cijena 12 kuna i primjerice njihov domaći humus koji košta 20 kuna.

image

Iva Gradišer

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Brita Bobetić

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Ivan Vukušić

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić, ELFS

BOJAN HARON MARKICEVIC

"Želim i da cijela atmosfera bude opuštena, da gosti sudjeluju u kreiranju ponude pa će tako koktel majstor navečer isprobavati nove koktele, nuditi ih besplatno gostima i s njima popričati. Ako će biti dobri onda ćemo ih zadržati ako ne, nikom ništa. Isto tako s hranom. Servirat ćemo ju ravno iz tepsije, pogača nameće koncept da se jede i toć s prstima, a svaki savjet rado ćemo poslušati pa i primijeniti", ističe.

image

Kristina Krepela i Marin Miletić

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Lucija Bilandžić i Mato Matić

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Vinko Filipić i Sanela Seferagić Filipić

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Maša Zibar i Luka Cerovina

BOJAN HARON MARKICEVIC

Ako je suditi po otvorenju, nema sumnje da će RougeMarin City postati omiljena odrednica ljudi željnih druženja, zabave, fine hrane, domaćih vina i zanimljivih koktela.

Pogledajte tko je još bio na predstavljanju novog ugostiteljskog koncepta Marina Medaka i kako je to izgledalo.

image

Lucija Lugomer

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Nevena Rendeli Vejzović

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Radovan Marčić

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Željka Klemenčić

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Zoran Šprajc

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Jana Škrgulja

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Ivana Čuljak

NERA SIMIC CROPIX
image

Kristina Krepela i Marin Miletić

BOJAN HARON MARKICEVIC
image
BOJAN HARON MARKICEVIC
image
BOJAN HARON MARKICEVIC
image
BOJAN HARON MARKICEVIC
image
BOJAN HARON MARKICEVIC
image
BOJAN HARON MARKICEVIC
image
BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Rougemarine City u Petrinjskoj ulici

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Rougemarine City u Petrinjskoj ulici

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Rougemarine City u Petrinjskoj ulici

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Rougemarine City u Petrinjskoj ulici

BOJAN HARON MARKICEVIC
Linker
19. travanj 2024 19:30