Tofu kajgana

Brzo jelo, idealno za vruće dane: Oduševit ćete se kajganom bez kolesterola

Tofu je nutritivno vrlo vrijedan, prepun je bjelančevina, a u 100 grama ima samo 150 kalorija.

Nesnosne vrućine sve su veći problem mnogim ljudima. Osim što moramo paziti na dovoljan unos tekućine, bitno je nahraniti tijelo da ima snage, ali da ga ne opteretimo suvišnim masnoćama i nepotrebnim šećerima. Mnogi ljudi za velikih vrućina nemaju apetita pa ne jedu ništa po cijele dane, a to je jako opasno. Ako muku mučite s idejama što i kako kuhati - da se ne grijete za štednjakom i da ne opteretite želudac - tofu je idealna namirnica za vas. Donosimo recept za superbrzi obrok, idealan doručak, koji će vas osvojiti svojom lakoćom.

Tofu ili "sir od soje", dobiva se od sojinog mlijeka. U Aziji je već stoljećima na tronu prehrambene piramide, a sve više osvaja i zapadni svijet. U gotovo svim supermarketima kod nas možete pronaći svježi ili dimljeni tofu. Tofu je nutritivno vrlo vrijedan, prepun je bjelančevina, u 100 grama ima samo 150 kalorija, te ovisno o proizvođaču 10 do 20 grama proteina. Uz to odličan je izvor kalcija, kalija i fosfora.

image

Tofu prije pripreme možete marinirati pop želji

UNSPLASH

Čitajte i: Hrana koja hladi: Ova jednostavna jela idealna su za vruće dane, a gotova su za čas

Tofu kajgana

Sastojci

  • tofu
  • kurkuma
  • sol, papar
  • bio Vegeta
  • povrće po izboru (ili npr. šampinjoni)
  • vlasac

Priprema

Izmrviti tofu prstima ili vilicom. Začiniti - malo kurkume za boju, malo soli, papra, bio Vegete i vlasca garantiraju odličnu aromu. Prodinstati na tavici s povrćem po želji ili samog. Tofu je gotov i brže nego jaja. Možete ga jesti kao klasičnu kajganu, staviti ga na tost, zamotati u tortilju. Dobar tek!

Linker
18. travanj 2024 04:41