U srcu mirne uvale Tatinja, u mjestu Okrug Gornji na otoku Čiovu, među borovima i maslinama, otvoren je Wala restoran i lounge koji u svakom detalju spaja ljepotu Mediterana, obiteljsku priču i suvremeni pristup hedonizmu.
Donosimo vam dva odlična recepta poetičnog naziva - Morska vila i Kovač u buri - koje je s nama podijelio kuhar Duje Dude iz Wala restorana i loungea.
MORSKA VILA
SASTOJCI žumanjci, šećer, vanilin šećer, pistacije, aroma vanilije, sir mascarpone
PRIPREMA U posudi na pari pjenasto utući žumanjke. Postupno dodati bijeli šećer i vanilin šećer dok se ne dobije kremasta tekstura. Dodati pistacije i nekoliko kapi arome vanilije te lagano promiješati. Na kraju umiješati mascarpone i sve zajedno miješati dok se ne dobije glatka, svilenkasta krema.
KOVAČ U BURI
SASTOJCI riba kovač, šampanjac, maslac, maslinovo ulje, majčina dušica, sol, mrkva, celer
PRIPREMA Ribu marinirati u maslinovom ulju, svježoj majčinoj dušici i prstohvatu soli. Na vrućoj tavi zapeći ribu s obje strane dok se ne dobije lagana zlatna korica. Zatim uliti šampanjac i dodati maslac. Pustiti da se sve krčka nekoliko minuta dok se umak reducira, a riba upije sve arome. Poslužiti s kremicom od mrkve i pjenicom od celera - svježina i tekstura ovog priloga savršeno nadopunjuju bogatstvo umaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....