PROSPER FILIPOVIć
NA VALU UŽITKA

Imamo dva osvježavajuća ljetna recepta iz restorana u srcu mirne uvale

U srcu mirne uvale Tatinja, u mjestu Okrug Gornji na otoku Čiovu, među borovima i maslinama, otvoren je Wala restoran i lounge koji u svakom detalju spaja ljepotu Mediterana, obiteljsku priču i suvremeni pristup hedonizmu.

U srcu mirne uvale Tatinja, u mjestu Okrug Gornji na otoku Čiovu, među borovima i maslinama, otvoren je Wala restoran i lounge koji u svakom detalju spaja ljepotu Mediterana, obiteljsku priču i suvremeni pristup hedonizmu.

Donosimo vam dva odlična recepta poetičnog naziva - Morska vila i Kovač u buri - koje je s nama podijelio kuhar Duje Dude iz Wala restorana i loungea.

image

Duje Dude

PROSPER FILIPOVIć

MORSKA VILA

image

MORSKA VILA

PROSPER FILIPOVIć

SASTOJCI žumanjci, šećer, vanilin šećer, pistacije, aroma vanilije, sir mascarpone

PRIPREMA U posudi na pari pjenasto utući žumanjke. Postupno dodati bijeli šećer i vanilin šećer dok se ne dobije kremasta tekstura. Dodati pistacije i nekoliko kapi arome vanilije te lagano promiješati. Na kraju umiješati mascarpone i sve zajedno miješati dok se ne dobije glatka, svilenkasta krema.

KOVAČ U BURI

image

KOVAČ U BURI

PROSPER FILIPOVIć

SASTOJCI riba kovač, šampanjac, maslac, maslinovo ulje, majčina dušica, sol, mrkva, celer

PRIPREMA Ribu marinirati u maslinovom ulju, svježoj majčinoj dušici i prstohvatu soli. Na vrućoj tavi zapeći ribu s obje strane dok se ne dobije lagana zlatna korica. Zatim uliti šampanjac i dodati maslac. Pustiti da se sve krčka nekoliko minuta dok se umak reducira, a riba upije sve arome. Poslužiti s kremicom od mrkve i pjenicom od celera - svježina i tekstura ovog priloga savršeno nadopunjuju bogatstvo umaka.

25. studeni 2025 11:49