8 PRIJEDLOGA

Najbolja mjesta za ručak, večeru ili nešto između: restorani u kojima ćete provjereno uživati

Donosimo pregled mjesta sa zanimljivim pričama i još boljim gastro ponudama u kojima ne morate stol rezervirati tjedan dana unaprijed.

Gdje otići na ručak ili večeru kad želite opuštenu atmosferu, zanimljiv i kreativan menu i doživljaj koji ćete poželjeti ponoviti za koji tjedan, a ne ekskluzivno jednom ili dvaput godišnje. Izbor popularnih restorana i bistroa u kojima se dobro jede, dobro zabavlja i koji su budžetom prihvatljivi, značajno se poboljšao u proteklih par godina.

BEŠTIJA

U samom središtu grada, skriven u dvorišti Masarykove ulice, Beštija je omiljeni lokal svih koji vole vrhunsku hranu i minimalistički, nepretenciozan prostor. U Beštiju ne morate doći na ručak ili večeru, može vam se dogoditi da dođete na čašu vina, no ako zavirite u menu, teško da ćete odoljeti da barem jedno predjelo ne podijelite s društvom. U Beštiji su posebno ponosni na zero food waste koncept, a sva se jela temelje na sezonskim namirnicama. Do proljetnog menija možete uživati u juhi od brokule, serviranoj uz kreker od parmezana i sezama, u namazu od crvene leće i sušene rajčice te drugim specijalitetima.

image

Beštija

PRESS
image

Beštija

PRESS
image

Beštija

PRESS
image

Beštija

PRESS

SOI Fusion Bar

U Soi Fusion Baru uvijek se traži mjesto više. Sve što očekujete od jednog poke bowla, to ćete i dobiti. Istinski umami. Odnedavno u Soi Fusion nude i ramen, jedan od ponajboljih u gradu. A osim što uvijek možete očekivati rapsodiju okusa u zdjeli, u njihovom baru nastaju i vrhunski kokteli.

SOL

Sol tapas na hrvatski popularnog chefa Mate Jankovića, konceptom je oduševio publiku. Dođete s društvom na koju čašu vina, naručite par različitih tapasa i uživate na središnjem gradskom trgu u nevjerojatnim okusima. Janković je na menu stavio tradicionalne hrvatske okuse u varijanti malih zalogaja. Sezonske izmjene menija vesele njegove obožavatelje, a odnedavno SOL servira i doručak, od 8 do 11 sati, što je rijetkost među hrvatskim restoranima.

FIDEL GASTRO

Jedna od prvih adresa na zagrebačkoj sceni koja je ponudila zaokruženi koncept bara, u kojem možete popiti piće prije večere i uživati u nastupima DJ-a nakon, i restorana u kojem uživate u vrhunskim zalogajima, bio je upravo Fidel Gastro. Vrhunska fusion kuhinja, probrane namirnice, in house rađena tjestenina, odličan ugođaj, veliki parking i live svirke, recept su za dobru zabavu.

image

Fidel Gastro

PRESS
image
PRESS
image

Fidel Gastro

PRESS

FICLEK

Svježe s placa, i to s Dolca, po receptima naših baka, u ambijentu u kojem vam se razvesele kao da ste došli doma na nedjeljnji ručak. Ficlek bistro, odmah ispod Dolca, nudi najpoznatije okuse djetinjstva: faširance s restanim krumpirom, punjene paprike, zagrebački, teleće jetricem, sarmu i neizostavni Kaiserschmarrn. No, ono što nas najviše veseli je što ove utješne, tople, domaće zalogaje možete dobiti i nedjeljom jer Ficlek radi i nedjeljom.

image

Ficlek

MARIJANA ZLOMISIĆ
image

Ficlek

MARIJANA ZLOMISIĆ
image

Ficlek

MARIJANA ZLOMISIĆ

SOPAL

Fun dining koncept Sopal je sasvim sigurno nedostajao na našoj sceni, mjesto za afterwork druženje, kad niste sigurni je li vrijeme za večeru, a već je kasno za ručak. Iza ovog projekta stoje renomirani chef Marko Turković, kojeg publika poznaje iz vrhunskih restorana kao što su ManO2 i Boškinac te njegov partner, iskusni dubrovački ugostitelj Pero Đangradović. Njihovo najpopularnije jelo je tatarski biftek kojem chef pristupa puritistički jer inače ne voli previše intervenirati u namirnice.

ROUGEMARIN CITY

Rougemarin City, smješten na adresi Petrinjska 2, dosad je nudio hranu po kojoj se proslavio i onaj originalni u Folnegovićevoj ulici. No, u novom konceptu, sicilijanske pizze, burgere i rebarca zamijenila su jela bazirana na somunu/lepinji, odnosno pita kruhu. Jela koja su pogodna za dijeljenje, zidovi koje krase radovi street art umjetnika Mire Petkoviće Modula, DJ pult i glazba, čine ovaj restoran neformalnim i opuštenim mjestom za druženje.

RISETERIA

Vinski bar i trattoria, otvorena na kultnom mjestu Ujevićevog Blata, pruža dašak talijanskog ambijenta u središtu Zagreba. Prednji dio Riseterije rustikalni je bar s visokim stolovima odličan za brzi ručak, ili čašu vina uz male zalogaje, dok se u drugoj prostoriji nalazi decentno uređeni restoran. Na meniju je pravi comfort food, od rižota, brudeta, do raznih pašti, sve s puno sira, rajčice i maslinovog ulja.

Linker
24. travanj 2024 13:10