Restoran&Bar Frida

Nezaobilazna zagrebačka lokacija koja gastro scenu osvaja bogatim menijem i ugodnim ambijentom

Zagrebački restoran postao je nezaobilazno mjesto za poslovni ručak ili romentičnu večeru koje itekako vrijedi posjetiti.

Zagrebački Restoran&Bar Frida smjestio se u Kaptol Centru i vrlo brzo postao omiljeno odredište za uživanje u neobaveznom ručku, romantičnoj večeri, organiziranim proslavama ili domjencima. Velike svjetske metropole vrve mnogobrojnim gastro okupljalištima, koje osim bogatih ponuda jela posjetiteljima nude i jedinstveno iskustvo čistog užitka.

image

Gurmansko odredište

PRESS

Zagreb se u posljednjih nekoliko godina smjestio uz bok svjetski znanih gastronomskih odredišta, a dokaz tome velika je brojka domaćih i stranih gostiju koji na omiljenim gradskim odredištima ugađaju nepcima. Jedan od ‘‘tajnih‘‘ recepata za uspjeh je praćenje globalnih trendova, ali i konstantno nadopunjavanje postojećeg menija kako bi se gastro entuzijasti ponovno vraćali mjestu koje im se toliko svidjelo.

image

Ugađanje nepcima domaćih i stranih gostiju

PRESS

To su usavršili i profesionalci iz Restoran&Bar Frida, zagrebačkog restorana i bara koji se smjestio na platou Kaptol Centra. U malo više od godinu dana uspješnog poslovanja, postao je nezaobilazno mjesto koje itekako vrijedi posjetiti. Smješten u mirnom dijelu strogog centra Zagreba, osim bogate ponude jela i pića, svojim gostima osigurava i potrebnu privatnost.

image

Prostor za ručak, večeru ili zalogaje između

PRESS

Otmjen, ali ne pretenciozan interijer, ugodna glazba, mogućnost aperitiva ili digestiva u baru, Fridu svrstavaju u onu vrstu restorana koji itekako brine o potrebama i željama svojih gostiju.

image

Prezentacija na zavidnoj razini

PRESS

Chef Marko Jantolek kao zaljubljenik u tradicionalna i lokalna jela, koristi različite moderne tehnike kuhanja, predstavlja jela na drugačiji i jedinstven način, a inspiraciju pronalazi u raznim dijelovima Hrvatske. Iako je posvećen hrvatskoj kuhinji, inspiraciju crpi iz cijelog svijeta; od Italije, Francuske pa sve do Azije. Upravo zato, jelovnik u Fridi donosi spoj najboljeg iz cijeloga svijeta s našim lokalnim.

image

Spoj svjetskih trendova i sezonskih namirnica

PRESS

Odan je domaćim i sezonskim namirnicama, a specijaliteti koji se na istom nalaze, nešto što svaki gastro entuzijast treba isprobati. Mijenja se gotovo na tjednoj bazi, u skladu s plodovima koje donosi aktualno godišnje doba, a sastoji se od vrhunskih delicija, pomno odabranih, svježih i kvalitetnih namirnica.

image

Predah uz pjenušac

Specijalnost restorana je da se apsolutno sve radi na licu mjesta, što se za početak najbolje može okusiti na domaćem kruhu i brioche pecivima koji se mijese i peku svakog jutra. Šarolika predjela poput kremaste juhe od kestena s mariniranom kraljevskom bukovačom i pralinom od kestena i bijele čokolade, tartara od plavorepe tune, hobotnice s umakom od kimchija, genijalnog tartar bifteka koji je jedino jelo koje se stalno zadržava na meniju, samo su okusom bogata uvertira u glavna jela.

image

Skladno prožimanje okusa

PRESS

File jadranske hame koji dolazi uz pečeni komorač, herbalno ulje i kremu od komorača i limuna donosi okuse Mediterana, dok sarma crne slavonske svinje, izvedba sarme na Fridin originalan način, na tanjur donosi okuse Slavonije. Osim spomenutog, kao glavno jelo, u Fridi ćete pronaći i lopaticu crne slavonske svinje, u kombinaciji s pečenim kiselim zeljem, krumpirom, rasol umakom od dimljenog bunceka, čiji su okus i prezentacija sasvim novo iskustvo. Za sve ljubitelje slatkog, ali i za sve one koji su na dijeti, nezaobilazna ponuda deserta na božanstven način zaokružuje cjelokupnu gastro priča na ovoj popularnoj zagrebačkoj gastro lokaciji.

image

Detalj iz restorana

PRESS

Mjesto za predah od užurbanog dana uz dobar zalogaj nudi i bogatu vinsku kartu koja obiluje domaćim i stranim vrhunskim vinima i pićima, stoga je ljubazno osoblje spremno poslužiti fine i atraktivne koktele, razne rakije, pjenušce ili čašu vrhunskog vina.

image

City break za dušu

PRESS

U Fridi su svjesni činjenice da u današnje vrijeme nije dovoljno samo doći u restoran i najesti se, već pružiti gostima iskustvo, emociju, zdravu, domaću i sezonsku hranu. Upravo zato, planovi za budućnost ovog restorana su konstantno dizanje i održavanje kvalitete na najvišoj razini.

image

Hedonizam na Frida način

PRESS

Linker
20. travanj 2024 10:40