FINE DINING

Nova gastro oaza u netaknutoj prirodi: ovu terasu morate posjetiti!

Restoran La Villa na Lopudu, mjesto je gdje se vrhunska gastronomija i enologija sljubljuju na najljepši mogući način s prirodom koja oduzima dah.

Na odmoru ste na jugu Hrvatske i tražite ugodno mjesto za ručak ili večeru? Imamo odličnu ideju! Elafitski arhipelag, otočje zadivljujuće ljepote smješteno sjeverozapadno od Dubrovnika, fascinirat će vas predivnom prirodom, kristalno čistim morem i bajkovitim uvalama. Posvuda po otoku razasute su tvrđave, crkvice, ljetnikovci i samostani bogati vrijednim umjetničkim djelima, a od nedavno nas upravo na tom čarobnom mjestu očekuje i nova fine dining destinacija.

Iza kulinarskog, ali i enološkog koncepta stoje chefovi Marin Marković i Dubravko Stanojević. Potonji je godinama brusio zanat u čuvenom dubrovačkom restoranu 360, ovjenčanom Michelinovom zvjezdicom, a sada je svoje bogato iskustvo i znanje prelio u ispisivanje nove gastro priče na jednom od najljepših kutaka na Mediteranu. Marin Marković, koji se školovao u glasovitoj Le cordon bleu akademiji, godinama je radio kao privatni chef za obitelj Francesce von Habsburg, uz koju je krenuo razvijati ideju o jednoj sasvim posebnoj gastro priči koja se ove godine i realizirala.

image

Dašak ambijenta

FABIJAN DRNAS

image
FABIJAN DRNAS

image

Dašak ambijenta u okruženju La Ville

FABIJAN DRNAS

La Villa je smještena u sklopu renesansne vile obitelji Mayneri koja svojom elegancijom krasi lopudsku šetnicu, ali i podsjeća na bogato kulturno nasljeđe otoka Lopuda.

Ozbiljno dobra kuhinja i inovativan pristup, uklopljeni su u tradicionalna mediteranska jela, a namirnice koje se koriste u njihovoj pripremi mahom su lokalnog porijekla, uključujući povrće iz vlastitog “đardina”, kao i aromatično i začinsko bilje, maslinovo ulje s otoka Šipana i ribu koja se dnevno nabavlja od lokalnih ribara. Fokus je stavljen na sezonske namirnice, a jela na meniju se mijenjaju dva do tri puta u sezoni pa tako osim tradicionalnih ribljih delicija poput tuna tartara ili carpaccia od sabljarke, možete uživati u rižotu od cikle, domaća tjestenina s crnim istarskim tartufima, a ni ljubitelji mesnih jela neće ostati razočarani kada isprobaju jedno ne tipično jelo za ovo podneblje - pork belly koji je kuhan 24 sata.

image

Specijaliteti La Ville

FABIJAN DRNAS

image

Specijaliteti La Ville

FABIJAN DRNAS

image

Specijaliteti La Ville

FABIJAN DRNAS

image

Specijaliteti La Ville

FABIJAN DRNAS

„Prijatelju sada znaj, ako želiš imati raj, s nama dođi i uživaj, Lopud je otok taj!“ riječi su pjesme o ovom čarobnom mjestu, koje sada ima i fine dining destinaciju, dostojnu svoje ljepote.

Linker
20. travanj 2024 18:51