Fantastična šestorka

Otkrijte zašto je Rovinj idealna ljetna destinacija za svakog istinskog gurmana

Bogata gastronomska ponuda dodatni je motiv za posjet Rovinju. Tim više što je Michelinov tim upravo ovom gradu dodijelio prvu zvjezdicu u Hrvatskoj, a i jedini je koji ima dva zvjezdana restorana. Od ovog je ljeta rovinjska gourmet karta bogatija za nova kulinarski uzbudljiva mjesta koja donose nezaboravne okuse, vrhunski ambijent, uslugu i ugođaj te hedonistička iskustva.

Adriatic Brasserie

Dok istražujete jezgru Rovinja, dođite u šik restoran u stilu brasserija. Od 7 do 12 uživajte u ukusnom i svježem à la carte doručku, pa laganom ručku, a potom u večeri nadahnutoj Francuskom - uz lokalne sastojke. Izbor viskija je među najboljima u Hrvatskoj. Zbog domaće atmosfere, okusa terroira i prekrasnog pogleda na glavni trg i luku ovo se mjesto naziva ‘gradskim dnevnim boravkom‘.

image

Adriatic Brasserie ima izbor najboljih viskija u Hrvatskoj.

PROMO

Agli Amici

Restoran čiji meni potpisuje poznati talijanski chef Emanuele Scarello donosi u Rovinj kuhinju koju krasi Michelinova zvjezdica. Agli Amici Rovinj nalazi se između Grand Parka i marine, a s njegove se slikovite terase pruža izravan pogled na more. Ovdje kuhinja priča jezikom teritorija Istre i Furlanije - Julijske krajine. Prožima se kroz tri degustacijska jelovnika koja je osmislio chef Scarello: Godia, Istra i Rovinj.

image

Agli Amici krasi Michelinova zvijezdica.

PROMO

Cap Aureo

Smješten je na najvišem katu hotela Grand Park, a stakleni zidovi omogućuju zadivljujući pogled na starogradsku jezgru i more. Poseban je i po jelima od povrća - pa se naziva ‘vegetable loving space‘. Možete, primjerice, kušati karameliziranu cvjetaču ukuhanu s kozjim sirom i jesenskim tartufom ili tart od artičoka s feta sirom, triljom i prahom od trilje. Jelovnik ima 20 sljedova.

image

Cap Auero poznat je i po svojim jelima od povrća.

PROMO

Tekka by Lone

Daleki istok stigao je na našu zapadnu obalu, jer novost u gurmanskoj ponudi je i Tekka, koja u Zagrebu ima Michelinovu preporuku i jedno je od najposjećenijih mjesta za ljubitelje azijske kuhinje. Kušajte kvalitetan sushi, sashimi, nigiri, tempuru, wok, spring rolls... I to uz svježe sastojke i tradicionalne tehnike pripreme. Doživljaj upotpunjuju atraktivna lokacija, dizajnerski interijer i vrtna terasa.

image

Tekka by Lone nudi veliki izbor jela iz azijske kuhinje.

PROMO

Kantinon

Ovo je mjesto posebno popularno među ljubiteljima tradicije - domaćima i turistima u potrazi za domaćim jelima i atmosferom. Konoba ih privlači kvalitetom i jelovnikom čija su tradicionalna jela toliko originalna da se ne mogu naručiti nigdje drugdje u gradu. Iz prostora za sjedenje na vanjskoj terasi pruža se pogled na crkvu sv. Eufemije, najistaknutiju rovinjsku znamenitost, te na ribarsku luku.

image

Kantinon je omiljen među ljubiteljima tradicionalne kuhinje.

PROMO

Wine Vault

Renomirani austrijski gastro magazin Falstaff ovaj je restoran proglasio jednim od najboljih u Hrvatskoj. Smješten je u prizemlju hotela, uređen u stilu starinskog vinskog podruma, a nudi kartu s više od 320 vina. Jelovnik je kombinacija tradicije i suvremenosti, a sastojci su svježi i domaći te pripremljeni francuskim tehnikama. Posebnost je i to što se može rezervirati ekskluzivni stol šefa kuhinje.

image

U Wine Walut-u možete rezervirati ekskluzivan stol šefa kuhinje.

PROMO

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Maistra Hospitality Group

Linker
19. travanj 2024 07:00