Želiš ih probati sve

Po mjeri hedonista: Recepti restorana koji nudi užitak za sva čula

U Zagrebu je otvoren OMNI Experience Bar s bogatom ponudom jela iz cijelog svijeta. Ovo su naši favoriti!

Istinski gurmani uživaju u otkrivanju novih gastro lokacija, okusa i recepata, a mjesto o kojem se posljednjih dana intenzivno priča je zagrebački OMNI Experience Bar. Zamišljen kao lokacija na kojoj gosti imaju prilike pobuditi sva svoja osjetila, nudi zanimljivu ponudu jela, a za Glorijine čitatelje izdvojili su neka od najtraženijih.

image
NEJA MARKICEVIC CROPIX

Sušene šljive sa slaninom (G.O.A.T Dry Plums)

Sastojci:

  • suhe šljive
  • krem kozji sir
  • panceta

Priprema:

Narezati pancetu na duge, tanke šnite. Na jednu šljivu nanijeti žličicom krem kozji sir i poklopiti drugom šljivom te ih rolanjem umotati u šnitu pancete. Ponoviti postupak toliko puta koliko se zalogaja želi napraviti. Zagrijati tavu ili roštilj na 200 stupnjeva te kratko pržiti sa svake strane (oko pola minute). Pečene šljive umočiti u kineski umak od šljiva, probosti pikalicom i servirati s klicama graška.

image
NEJA MARKICEVIC CROPIX

Omni Hummus

Sastojci:

  • 1200 g slanutka
  • 100 do 150 g tahini paste
  • 200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 50 ml limunovog soka
  • 100 g stoli
  • 4 srednje glavice češnjaka

Priprema:

Izblendati slanutak s maslinovim uljem i malo hladne vode. Staviti gnječeni češnjak u izblendanu smjesu te dodati ostale sastojke. Sve skupa blendati dok se ne dobije glatka smjesa koja se poslužuje s maslinovim uljem, maslinama i toplim domaćim kruhom.

image
NEJA MARKICEVIC CROPIX

Kozice u tempuri (Almond tempura shrimp)

Sastojci:

  • 200 g tapioka brašna
  • 500 ml mineralne vode
  • kozice
  • listići badema
  • sol
  • kozice

Priprema:

U posudu staviti brašno, dodati malo soli i što hladniju mineralnu vodu te miješati pjenjačom dok se ne dobije gusta tekuća smjesa kao za palačinke. Kozice očistiti od ljuski. Uvaljati ih u smjesu (tempuru) pa zatim u listiće badema, lagano pritiščući da se listići zalijepe za kozice. Pržiti na 160 stupnjeva u dubokom ulju otprilike tri minute, dok kozice ne dobiju zlatnožutu boju. Servirati uz sweet chili umak.

Linker
25. travanj 2024 21:53