‘normalno‘ se polako vraća

Posjetili smo Beats&Bites Tuškanac festival! Ponuda je sjajna, a jedno nas je jelo osvojilo ‘na prvu‘

S popuštanjem mjera, lagano se vraća život u grad. Konačno je krenula sezona dugoočekivanih festivala. Mi smo posjetili Beats&Bites Tuškanac festival i nismo požalili. Evo što vas sve ovih dana čeka na Tuškancu.

Dobra atmosfera, odlična klopa i kvalitetna glazba - zvuči kao daleka prošlost gradova u kojima se zbog pandemije trenutno ništa ne događa? Pričamo o festivalu koji je unatoč pandemiji uspio probuditi Zagreb! Beats&Bits Tuškanac je spin-off projekt jednog od najljepših i najposjećenijih proljetnih festivala u Zagrebu - Gastro Music Festa koji se održavao zadnje četiri godine na Zrinjevcu, a petu je dočekao s novim imenom i na novoj atraktivnoj lokaciji.

U hladu šume na Tuškancu od 28. svibnja osjeća se natruha starog normalnog kroz druženje na otvorenom uz hranu, piće i glazbu! Na urbanom i mladenačkom festivalu na Tuškancu, svatko može pronaći nešto za sebe. Oni koji su došlo samo chillati, “zaleći” mogu u chill kutku, a oni koji su došli u pratnji najmlađih, mogu se zabaviti u dječjoj zoni.

Čitajte i: Popularni zagrebački bar nudi cijepljenje: Čak i stranci svraćaju na dozu Pfizerra, Monderne ili Astra zenecce!

Ovaj festival, kojim je započelo buđenje grada, mami već pri samom ulazu na garažu na Tuškancu, osjeća se miris gastro delicija popularnih street food restorana, kao i opuštena, vesela atmosfera.

image
Ponuda na festivalu zaista je raznolika.
PR Foto


Svaka gastro kućica nudi svoje specijalitete očekujući gladna usta posjetitelja koji su dugo čekali događaj poput ovog. Mladi posjetitelji su oduševljeni ponudom, no i sami priznaju da im je (u pozitivnom smislu) čudno uživati u dašku starog normalnog.

image
U sjajnoj gastronomskoj ponudi uživali su brojni posjetitelji tijekom vikenda. Festival je otvoren u petak.
PR Foto


Oduševili smo se pop-up izdanjima poznatih street food miljenika - El Tora, Ameliea, Mareda, Tipsya, Panija, Woka by Matija, BarBaQ-a, American bara Dollar iz Varaždina, Rakijarnica & Mangosta cocktail bara te Fantastic Street Fooda.

El Toro tako, između ostalog, nudi tri omiljena klasika posjetiteljima festivala - El Toro classic burger, quesadilla i fried rice, dok Wok by Matija kao specijalitete svoje kuće izdvaja wokove, ali i domaće noodle u kombinaciji s mesom, tostiranim povrćem i umacima.

image
Wok by Matija.
PR Foto

Čitajte i: Konačno smo dočekali prvo festivalsko druženje: Beats & Bites na Tuškancu u novom urbanom izdanju


Najbolji okus na festivalu teško je izdvojiti, no možemo vam preporučiti prvo oduševljenje festivala— veličanstveni spoj mazilica i kajmaka iz Mareda grilla!

image
Mazilice s kajmakom iz Mareda grilla su nas oduševile!
TAJANA PAVLOVIć


Osim hrane, na festivalu ćete se teško odlučiti za jedno piće u moru odličnih ponuda - mojito, gin tonic ili pivo za ljubitelje klasičnih pića, ali i razni kokteli poput pina colade u ananasu ili koktela u lubenici - samo su neke od ponuda čije okuse, vjerujemo, ne želite propustiti.

image
Mojito je jedan od najpoželjnijih klasika Mangosta cocktail bara!
TAJANA PAVLOVIĆ


Nama je klasičan mojito Mangosta bara bio dovoljan za ljubav na prvi okus, a kako je protekao početak festivala, što gosti jedu i piju, otkrijte u videozapisu u nastavku!

Linker
19. travanj 2024 15:12