Pablo‘s bar nalazi se u Zagrebu na adresi Remetinečka cesta 101, a u samo tri godine postao je omiljena zelena oaza u gradu.
Na Remetinečkoj cesti 101, udaljen od zagrebačke gradske vreve i buke, nalazi se cvijećem oslikan Pablo‘s bar. Otvoren 2022. u sklopu Sundial Boutique Hotela u Savskom Gaju, ovaj se bar kroz godine prometnuo kao omiljeno kvartovsko mjesto za popiti dobru kavu ili koktel, a ovih je dana zapeo i za naše oko. Naime, na staklima zatvorene terase osvanuli su predivni oslikani cvjetovi u skladu s proljetnim raspoloženjem, a osoba zaslužna za ove ilustracije je Anita Husnjak (43).
Samouka slikarica prve je crteže na zidu napravila u svojem podstanarskom stanu prije 20 godina kad je pokušala sakriti mrlje od pljesni ilustracijama grančica. Tad je nakon osobne tragedije koja je uključivala prometnu nesreću, ružni razvod i gubitak posla, shvatila da bi kroz život dalje htjela samo - crtati. Po zanimanju dizajnerica odjeće, crtati je naučila gledajući YouTube videe, a kroz godine je surađivala s brojnim poznatim ljudima iz struke, poput slikara Neila Wilkinsona.
No, i dalje se najviše njezinih ilustracija i murala nalazi u Hrvatskoj. Pa tako se i u ovom zagrebačkom baru već dvije godine bez prestanka izmjenjuju njezini crteži na staklenim stijenama. Sve je počelo prilikom ukrašavanja prostora za advent 2023., a pretvorilo se u cjelogodišnji pothvat. Osim prigodnog ukrašavanja u božićno vrijeme, posebne ilustracije rade još i za Valentinovo te proljeće.
"Ovo je zapravo prvo mjesto gdje sam crtala na staklima, tu sam se učila. Uvijek idem probati pa vidjeti kako će ispasti, a završilo je super", govori Anita kojoj je ogromno povjerenje dao Antonio Križić (51), vlasnik spomenutog bara, hotela i restorana Botanist koji se nalazi unutar istog kompleksa.
Atmosfera i interijer
"Ljudi provode i do 40 posto više vremena u prostorima gdje se nalaze prirodni materijali. Uvijek mi je bilo bitno da sve i izgleda dobro, a sve što sam uređivao, prvenstveno sam pazio da meni bude funkcionalno. Nisam profesionalni ugostitelj, ali znam što mi treba. Ovdje sam doveo dizajnera i svašta smo zajedno radili, ali ja sam iznimno zahtjevan - tjeram ljude da odu korak dalje od onoga što su radili. Tako ovdje osim oslikanih stakla imamo čitav niz zanimljivih detalja, poput krila od aviona na terasi. Mi ne prodajemo samo piće, već prodajemo glazbu, ambijent, ugođaj, kako konobar izgleda i kako se ponaša", objašnjava nam Antonio koji je vlastitu ljubav prema ugostiteljstvu uspio prenijeti i na svog sina, Luku (23).
Nakon završene ugostiteljske škole počeo je tako raditi u Pablo‘su, prvo noseći tacnu, da bi kroz godine došao do pozicije voditelja - sada ga otac pušta da se uči svim dijelovima poslovanja kako bi jednog dana cijeli posao odveo na novu, još bolju i veću razinu. Luka bi pak volio imati i vlastiti biznis, a ugostiteljstvu su ga privukli kokteli - htio je biti koktel majstor, pa i danas još uvijek brusi svoje znanje iza šanka.
Tom prigodom pripremili su i nekoliko proljetnih koktela koji su idealni za konzumiranje uz cvjetnu kulisu - bilo onu oslikanu na prednjoj terasi, ili onoj prirodnoj na stražnjoj terasi. Unutrašnja terasa okružena je zelenilom, baš kao i terasa restorana Botanist koji se nalazi u prizemlju kompleksa. Iako su prvenstveno zamišljeni kao nastavak hotela, zaživjeli su i kao samostalni objekti, danas favoriti u kvartu, a uskoro i IT mjesta na zagrebačkoj sceni.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....