Keksi se peku svega petnaest minuta u specijaliziranoj zagrijanoj peći, potrebno je desetak minuta da se ohlade, očvrsnu i postanu hrskavi

 NEJA MARKIČEVIĆ CROPIX
Nešto novo

Posjetili smo Keks Point u Zagrebu i probali njihove mirisne kekse: U ponudi je 10 slatkih okusa, ne možemo odlučiti koji je bolji

Na zagrebačkoj Knežiji otvoren je Keks Point - mjesto gdje će ljubitelji slatkih okusa i zanimljivih kombinacija moći uživati po cijeli dan, a iza cijelog projekta stoji mlada studentica Marija Petrović.

Na zagrebačkoj Knežiji otvoren je Keks Point - mjesto gdje će ljubitelji slatkih okusa i zanimljivih kombinacija moći uživati po cijeli dan, a iza cijelog projekta stoji mlada studentica Marija Petrović.

Zagreb je ovih dana postao bogatiji za novu slatku lokaciju koju će ljubitelji slatkog stvarno teško zaobići. Na Knežiji je svoja vrata otvorio Keks Point - mjesto koje nudi neodoljive američke kekse, a iza njega stoji mlada studentica Marija Petrović (24) koja se odvažila krenuti u potpuno drugom smjeru od svog studija programskog inženjerstva na Sveučilištu Algebra Bernays.

"Sve je krenulo spontano. Volim peći kolače, torte i oduvijek su mi slatki okusi draži nego slani. Prijateljima sam pekla po tri, četiri torte za rođendane, a onda sam slučajno tražeći nove recepte naišla na američke kekse. Odlučila sam ih i sama ispeći, a među prvima je bio lotus keks. Oduvijek sam ga htjela probati, a kako nisam imala priliku, napravila sam si ga sama. U njemu su punjenje i namaz od tih poznatih nam slastica koje često dobivamo u kafićima uz kavu, a onda sam osmislila i druge verzije", govori Marija.

image

Marija je oduvijek voljela jesti slatko, a onda i sama peći kolače i torte kojima je uveseljavala prijatelje za rođendan

NEJA MARKIČEVIĆ CROPIX

Njezine slastice već su pri prvoj degustaciji osvojile članove obitelji, prijatelje i dečka koji ju je prvi počeo nagovarati da pokuša prezentirati svoj rad na društvenim mrežama, a onda uz poticaj ostalih bližnjih da otvori Keks Point - mjesta s isključivom ponudom keksa kakvih u Zagreba nema puno. "Ljudi su mi se na Instagramu počeli sve više javljati, pokazivati interes, dobivala sam poruke iz Šibenika, Poreča, a one su me zapravo dodatno motivirale da sama uplovim u poduzetničke vode", prisjeća se.

U ponudi ima deset vrsta keksa - Nutella klasik komadići mliječne i tamne čokolade, komadići prženog lješnjaka i punjenje od Nutelle), Red velvet (komadići bijele čokolade, aroma vanilije i kakao), Pistacija-bijela čokolada (komadići i punjenje od pistacije i bijele čokolade), Lotus (komadići mliječne i bijele čokolade, komadići lotus keksa i lotus creamy punjenje), Choco (komadići mliječne i tamne čokolade, kakao), Bueno (komadići prženog lješnjaka, bijele i mliječne čokolade, mliječno Lino lada punjenje), Almond Croissant (komadići badema i bijele čokolade, punjenje od badema), Carrot Cake (komadići mrkve i badema, cimet, punjenje od krem sira), Oreo (komadići i punjenje od bijele čokolade, komadići Oreo keksa) i Dubai (komadići mliječne i tamne čokolade, kakao, punjenje od pistacije i kadaifa).

Svaki se sastoji od šest glavnih sastojaka, kojima se onda dodaju različite varijante okusa po Marijinim receptima. "Maslac, smeđi šećer, šećer u prahu, brašno, jaja i prašak za pecivo uz mrvicu soli da pojača ostale okuse, su bazni sastojci. Svaki ima svoje neke dodatke, a meni je najdraži iskreno hrskavi Lotus jer sam zbog njega i krenula. Red Velvet volim zbog kombinacije vanilije i kakaa, kao i mekani Carrot cake jer inače obožavam jesti tortu od mrkve. Osobno me najviše iznenadio Dubai verzija keksa koju smo jednostavno morali uvrstiti u ponudu, s obzirom na popularnost svega što se veže s tim nazivom.

image

Red velvet, Oreo i Dubai

NEJA MARKIČEVIĆ CROPIX
image

U ponudi je deset vrsta keksa

NEJA MARKIČEVIĆ CROPIX
image

Keksi se peku svega petnaest minuta u specijaliziranoj zagrijanoj peći, potrebno je desetak minuta da se ohlade, očvrsnu i postanu hrskavi

NEJA MARKIČEVIĆ CROPIX

Keksi se peku svega petnaest minuta u specijaliziranoj zagrijanoj peći, potrebno je desetak minuta da se ohlade, očvrsnu i postanu hrskavi i spremni da ih ponesete sa sobom u obliku paketa koji su uvijek zapakirani kao pokloni - bez obzira na to je li taj poklon za nekog drugog ili možda za nas same. Svi sladokusci će u Marijinim keksima moći uživati od ponedjeljka do petka, od 10 ujutro do 23 sata navečer, a cijene im se kreću od 3 do 3.30 eura.

image

Marija priznaje kako do prije nekoliko mjeseci nije mogla zamisliti da će imati vlastiti gastro brend

NEJA MARKIČEVIĆ CROPIX
image

Njezine slastice već su pri prvoj degustaciji osvojile članove obitelji, prijatelje i dečka

NEJA MARKIČEVIĆ CROPIX
image

Prvi keks koji je Marija ispekla bio je Lotus i on joj je među najdražima

NEJA MARKIČEVIĆ CROPIX

Marija priznaje kako do prije nekoliko mjeseci nije mogla zamisliti da će imati vlastiti gastro brend i nada se da će joj sve teći po planu. "Ovo je zapravo posao koji je nastao iz mog hobija. Voljela bih jednog dana širiti svoju franšizu van Zagreba i pozvati sve da probaju moje mirisne kekse", poručila je Marija Petrović.

image

Marija je Keks Point otvorila uz poticaj obitelji i prijatelja i želje da se okuša u vlastitom poslu

NEJA MARKIČEVIĆ CROPIX
25. studeni 2025 07:39